Öppna huvudmenyn

Wikitravel β

Wikitraveldiskussion:Projekt kartritare

Dela in projektet?Redigera

Som det är nu utförs projektet i faser. Vore det inte bättre att dela in det i 2-3st faser med olika delmoment så att när en mall över ett land är färdigt så kan andra göra lokaliseringskartor för regioner och städer med den?

Iofs. så arbetar jag själv på detta projekt så det här känns som en monolog, men om jag gör så här kan ju ni andra hämta hem mallarna och hjälpa till ganska enkelt? /Adestro 10 maj 2006 kl.17.04 (CEST)

Kartdata?Redigera

Varifrån kommer kartdatat till de kartor som ska framställas? Eriso 2 september 2006 kl.11.58 (CEST)

Jag använder ingen särskild kartdata. Söker upp befintliga kartor och framställer kartor till Wikitravel enligt uppsatt standard. --Adestro 2 oktober 2006 kl.23.10 (CEST)
Det verkar svårt att göra en karta på fri hand utan någon förebild och förebilderna är säkert skyddade från avritning(juridiskt alltså).Sen finns det säkert någon som inte brytt sig och ritat av och lagt upp som fritt material. Jag skall leta runt på wikipedia efter diskussiongrupper som redan har hittat de garanterat fria källorna. /Johan Jönsson 29 juli 2007 kl. 11.43 (CEST)
En förebild kan alltid användas eftersom de data som visas i kartan ju i sig är fria för alla. Det som inte är tillåtet är att planka en karta rakt av och lägga in (t.ex från Eniro eller Lantmäteriet). Men att göra en digital "kalkering" på samma sätt som man kalkerade av andra bilder när man var liten är och måste vara helt OK. Annars finns det ett projekt som arbetar med fria kartor, men vad det heter har jag glömt. Användare LA2 på Wikipedia vet. Riggwelter 29 juli 2007 kl. 15.55 (CEST)
Tillbaka till projektsidan "Projekt kartritare".