Hjälp Wikitravel att blir en bättre reseguide! Läs här

Wikitraveldiskussion:Månadens samarbete

Från Wikitravel, den fria resehandboken.
Version från den 12 november 2007 kl. 10.14 av Ypsilon from Finland (Diskussion | bidrag)
(skillnad) ←Äldre version | se nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)
Hoppa till: navigering, sök

Om månadens samarbete[Redigera]

Månadens samarbete är som artikeln berättar en artikel som bör förbättras. Tidigare har det funnits en artikel som heter veckans samarbete, men jag tror att det är bättre att ha en artikel under förbättring under en hel månad eftersom vi inte har nära på lika många användare som på en-wikitravel. Åtminstone på fi blir en artikel vald om den får tre röster för och ingen emot. Jag tycker att det kunde vara ett bra system även här på svenska wikitravel. Fler förslag, någon? Ypsilon from Finland 6 november 2007 kl. 12.53 (CET)

Hur fungerar det på de andra språkversionerna av Wikitravel? Vad gäller där? Följ gärna interwikilänkarna i artikeln för att se hur de löst det. I övrigt tycker jag det är bra med månadens samarbete (se även diskussionen Wikitraveldiskussion:Veckans samarbete). Riggwelter 7 november 2007 kl. 02.15 (CET)

På engelska och spanska wikitravel har de en hel del regler för vad man skall ta i beaktande, bland annat har de på engelska en egen avdelning för artiklar som det nästan inte finns någon text alls i, articles needing attention, men jag tycker personligen att det är onödigt med en massa mindre kategorier. På engelska wikitravel (och på spanska, det är den engelska versionen som är direkt översatt) står det bland annat att den som förselår artiklar skall nämna minst 5 saker som bör förbättras. Däremot står det ingenting om hur många röster för det behövs för att en artikel skall nomineras till veckans samarbete. På tyska och franska wikitravel finns inga instruktioner överhuvudtaget och på italienska hittar jag inget som collaborazione del mese. Ypsilon from Finland 12 november 2007 kl. 11.14 (CET)