Hjälp Wikitravel att blir en bättre reseguide! Läs här

Wikitravel:Stilguide

Från Wikitravel, den fria resehandboken.
Hoppa till: navigering, sök

Vår stilguide är en samling vägledningar och riktlinjer med syftet att ge Wikitravel ett fast utseende och överensstämmande känsla. De flesta av dessa regler har undantag, men för gemensamt producera ett bra resultat, så bör dessa regler följas förutom om de är väldigt opassande för en specifik situation.

Stilguiden är uppdelad på flera sidor så att en artikel inte blir överfull med irrelevant text. Det gör det enklare att hitta och uppdatera individuella regler eller riktlinjer om de finns på en egen sida. Vidare är det enklare att hänvisa till en specifik regel som brutits om så skulle ske.

Om du skulle bli förvirrad av all information, och du orkar inte ta allt till dig, så kan du vara djärv och bara börja dela med dig av din kunskap på en gång. Andra skribenter kommer att följa dina fotspår och redigera dina bidrag så att de följer våra riktlinjer.

Wikitravels struktur

Denna sektion av stilguiden är för regler om strukturen på Wikitravel som helhet.

Redigering

Nedanstående riktlinjer styr hur enskilda artiklar skall utformas, det vill säga hur vi gör om rådata till fungerande reseguider som en resenär kan använda.

Hur man skriver

Den här delen av reglerna beskriver hur man skriver ord, meningar och avsnitt.