Hjälp Wikitravel att blir en bättre reseguide! Läs här

Wikitravel:Resenärspuben

Från Wikitravel, den fria resehandboken.
Version från den 2 november 2009 kl. 09.20 av Tatatabot (Diskussion | bidrag) (robot Lägger till: ko:Wikitravel:Travellers' pub)
Hoppa till: navigering, sök
Resenärspuben - ditt vattenhål på Wikitravel

Resenärspuben är ditt vattenhål på Wikitravel. Oavsett vilken språkversion du arbetar med finns en resenärspub där du kan diskutera med andra wikiresenärer på det lokala språket. Om du alltså vill ställa en fråga eller starta en allmän diskussion rörande Wikitravel och hur det fungerar, lämna ett meddelande längst ner på den här sidan under lämplig rubrik!

Beskriv med ett par ord vad det rör sig om i fönstret "Sammanfattning" innan du sparar sidan, så att andra som jobbar med Wikitravel ser vad som är på gång. Underteckna genom att skriva fyra tilde-tecken: ~~~~, som automatiskt skriver ut användarnamn och tidpunkt.

Vill du svara på någon annans inlägg gör du på samma sätt, men lägger till ett (eller flera) kolontecken för att skapa ett indrag. På det sättet blir det lättare att följa diskussionen.

Resenärspuben är allmän plats - bete dig hänsynsfullt! Tala vänligt, skvätt inte på andra och rensa gärna i och omkring puben om du har tid. Gamla diskussioner arkiveras under länken nedan.

Arkiv

Det finns arkiv för den här sidan. Vänligen redigera inte i arkiven, utan starta ett nytt ärende istället.

Wikipedia och licenser

För de av oss som även tassar runt på Wikipedia kan det vara intressant att veta att man just nu röstar om man även skall licensiera hela projektet enligt upphovsrättslicensen CC-BY-SA 3.0. Det skulle bland annat kunna innebära en radikalt utbyggd möjlighet för oss på Wikitravel att använda oss av Wikipedias bildmaterial. Riggwelter 4 maj 2009 kl. 09.55 (CEST)

Dold text

Egentligen fel ställe att skriva men, hur kodar man så att text i en artikel döljs men finns kvar för senarae redigering? Akteacher 5 maj 2009 kl. 18.04 (CEST)

Genom att sätta texten som inte skall synas mellan dessa "piltecken": <!-- Här skrivs den text som ej skall synas --> Riggwelter 7 maj 2009 kl. 21.58 (CEST)

CC 3.0

Der er en diskussion i gang på shared om at opgradere vores licens til 3.0, syntes også godt vi kunne bruge Sveriges input :) - Sertmann 26 juni 2009 kl. 00.28 (CEST)

Det tycker jag absolut! Jag har också börjat med att uppdatera Sitenotice för att öka Wikiresenärernas uppmärksamhet på detta. Riggwelter 5 juli 2009 kl. 15.22 (CEST)
Och jag har nu översatt sidan som finns på svenska här. Riggwelter 5 juli 2009 kl. 16.06 (CEST)
Bra att du sköter allt sånt där, Riggwelter. Nu kommer det vara samma licens i wikipedia som wikitravel. Det borde underlätta att skriva ihop de obligatoriska små historieavsnitten i"Fakta om"-styckena./Johan Jönsson 11 juli 2009 kl. 12.02 (CEST)
Jag tror det är viktigt att framhålla att det inte bara går att kopiera text rakt av utan att på något sätt korrekt citera originalkälla med författare. För att undvika sådant trassel är det alltid bäst att formulera texten själv och använda Wikipedia som källa, givetvis med åtföljande källkritik. Jag tror att den absolut största fördelen just nu blir en kraftigt ökad tillgång till bildmaterial som kan laddas över till Wikitravel Shared betydligt enklare än förut. Riggwelter 21 juli 2009 kl. 23.14 (CEST)

Interwiki Wikitravel Shared

Vi skulle behöva någon som går igenom och skapar interwikilänkar till motsvarande kategorier på Wikitravel Shared. Detta gör man att längst ner i respektive artikel, alltså efter interwikilänkarna, lägger till en interwikilänk för Wikitravel Shared. Den ser ut så här: [[wts:Category:Xstad]] där Xstad givetvis är namnet på aktuell ort. Givetvis måste det finnas en kategori för aktuell artikel, så arbetet kan för den som vill ta ut svängarna även innebära skapande även av kategorierna, även om kanske inte information just nu finns att tillgå. Vill man ha någon struktur i det hela kan man ju börja med städer enligt lista över svenska centralorter och sedan gå vidare ut i världen. Riggwelter 21 juli 2009 kl. 23.14 (CEST)


Måske kunne du spørge Tatata (ja|shared) om at få hans interwiki bot Tatabot, til a crawle igennem svensk wikitravel og linke til WTS også. - Sertmann 04:30, 22 July 2009 (EDT)