Hjälp Wikitravel att blir en bättre reseguide! Läs här

Skillnad mellan versioner av "Wikitravel:Resenärspuben"

Från Wikitravel, den fria resehandboken.
Hoppa till: navigering, sök
(Nu startar Wikitravel Extra som betaversion: + länk)
(Nu startar Wikitravel Extra som betaversion)
Rad 82: Rad 82:
 
Jag har även lagt till en länk i navigeringsrutan. Dock fungerar länken inte än, eftersom man inte tagit fram interwikifunktionaliteten fullt ut ännu. [[Användare:Riggwelter|Riggwelter]] 1 april 2007 kl. 11.03 (CEST)
 
Jag har även lagt till en länk i navigeringsrutan. Dock fungerar länken inte än, eftersom man inte tagit fram interwikifunktionaliteten fullt ut ännu. [[Användare:Riggwelter|Riggwelter]] 1 april 2007 kl. 11.03 (CEST)
  
 +
==Problem==
 +
När jag klickar på redigera-länkar så får jag frågan från Mozilla Firefox vad jag vill göra med den sidan. Kör jag från Internet Explorer så vill webbläsaren starta en nedladdning av sidan till hårddisken. Med andra ord, det funkar inte. Det som funkar är redigerarlänken som finns i de olika sektionerna på sidan, den har jag använt just nu.
 +
 +
Redigeringen fungerar dock när jag går in på en äldre version av artiklarna.
 +
 +
En sak till som inte fungerar är jämförelse med olika versioner i historiken. Samma nonsensfråga från Firefox, vad vill jag göra med sidan. Om jag svarar att jag vill öppna sidan med Firefox så får jag upprepas bara frågan, vad vill jag göra med sidan. Det verkar inte vara nåt tillfälligt, jag har provat flera gånger den senaste tiden.
 +
 +
Allt verkar dock fungera om jag går in som oinloggad, men jag har ingen lust att redigera nåt med IP-adress som signatur.
 +
 +
Det jag har tänkt göra är att ta bort alla '''fri entre''' i artikeln [[Stockholms muséer]], det tillhör historien nu efter senaste valet. Jag har också tänkt att göra klart den artikeln.
 +
 +
//[[Användare:Tåggas|Tåggas]] 5 april 2007 kl. 07.31 (CEST)
  
  

Versionen från 5 april 2007 kl. 05.31

Resenärspuben - ditt vattenhål på Wikitravel

Om du vill ställa en fråga eller starta en allmän diskussion rörande Wikitravel och hur det fungerar, så kan du lämna ett meddelande på den här sidan, under lämplig rubrik.

Beskriv med ett par ord vad det rör sig om i fönstret "Sammanfattning" innan du sparar sidan, så att andra som jobbar med Wikitravel ser vad som är på gång. Underteckna gärna genom att skriva fyra tilde-tecken: ~~~~, som automatiskt skriver ut användarnamn och tidpunkt.

Resenärspuben är allmän plats - bete dig hänsynsfullt! Tala vänligt, skvätt inte på andra och rensa gärna i och omkring puben om du har tid. Gamla diskussioner arkiveras under länken nedan.

Arkiv

Löpande diskussioner och frågor

Översättning

Hej! Hjälp till att uppdatera Wikitravel och att fylla på med information. Vi har många artiklar som måste utökas kraftigt. Du vet väl om att det är helt OK att översätta artiklar från andra språkversioner av Wikitravel? Riggwelter 17 december 2006 kl. 11.36 (CET)

Alla Sveriges städer

Jag har nu lagt in artiklar om alla Sveriges städer. Eller rättare sagt stubbar, för nu måste de fyllas på! Om man är osäker på vad som skall stå under olika rubriker läser man lämpligast Wikitravel:Artikelmall stad eller Wikitravel:Var hör det hemma?. Man kan också titta på mer fullständiga stadsartiklar, t.ex. Nybro eller Motala. Riggwelter 23 december 2006 kl. 20.52 (CET)

Alla Sveriges landskap

Nu finns även alla Sveriges landskap inlagda med rätt mall. Varför inte ta ett tag och bidra med vad du vet om DITT landskap? Om du är osäker på vad som skall stå under olika rubriker kan du läsa Wikitravel:Artikelmall region eller Wikitravel:Var hör det hemma?. Riggwelter 22 januari 2007 kl. 22.27 (CET)

IsIn fungerar inte?

IsIn funktionen verkar inte fungera? /Adestro 5 februari 2007 kl. 14.41 (CET)

Gammalt fel...som vi jobbat en hel del med. Felanmälan finns här. Riggwelter 6 februari 2007 kl. 10.33 (CET)
Det verkar fungera nu - håll ögonen öppna för eventuella problem! Riggwelter 26 februari 2007 kl. 23.05 (CET)

Ökning av klotter

Nu är det tamejfan rätt mycket klotter här, vi verkar ha dragit hit en massa högstadiekids som tycker det är skoj att kladda. Några idéer om vad som bör göras? --Jonas Ryberg 5 februari 2007 kl. 20.43 (CET)

Språket, bror! :-) Skämt åsido. Engelskspråkiga Wikitravel gillar inte att man långtidsblockerar, men USA har inte alls samma internetpenetration bland kottarna som vi har i Sverige. Jag har däremot inte problem med långstidsblockering - jag anser att de bidrag som kommer från högstadieungdomar är av föga eller intet värde - för hur mycket har de egentligen rest? Jag har långtidsblockerat flera adresser i sex månader och petat dit en K4. Då får vi i alla fall lugn och ro. Ett tag. Riggwelter 6 februari 2007 kl. 10.32 (CET)
Vem var det som var starkt emot blockering förrut? ;) Att blockera IP-adresser är nog dock ganska meningslöst, många sitter ju på dynamiska. Det mest effektiva vore väl att kräva registrering för att få redigera, som exempelvis denna Wiki gör. Visserligen skulle man tappa vissa användare då. /Adestro 7 februari 2007 kl. 11.27 (CET)
Man är ju inte sämre än att man kan ändra sig... På svenskspråkiga Wikitravel är andelen seriösa bidrag från icke inloggade få eller snudd på obefintliga, så ditt förslag tycker jag är bra. Dock är det en stor grej i sig och den måste nog diskuteras med hela Wikitravelgänget på en gång. Varför inte starta en diskussion på Shared? Riggwelter 7 februari 2007 kl. 15.29 (CET)

Reseavisering

Ska du ut på resa i år? Tipsa gärna om detta på Wikitravel:Reseavisering. Har du en kamera - tänk på Wikitravel! Riggwelter 7 februari 2007 kl. 19.32 (CET)

[en] Scheduled downtime

Wikitravel's web and database servers will be offline for approximately two hours on Friday, 9 February 2007. We're moving the servers to a new co-location facility with better network bandwidth. This should improve the access for most Wikitravellers. The move will take about 2 hours, during which time the servers will be offline.

Status of the Wikitravel servers will be kept up-to-date on http://twitter.com/wikitravel and on irc://irc.freenode.net/wikitravel . Discussion of the downtime is on shared:Wikitravel Shared:Scheduled downtime. I've updated MediaWiki:Sitenotice with a notice about the downtime, but I'd appreciate it if an administrator could translate into Swedish. --Evan 8 februari 2007 kl. 14.46 (CET)

Done. Good luck! För den av Wikitravels användare som inte är hemma i engelska innebär det alltså att vi inte kan redigera på Wikitravel kl 0000-0200 den 24/2. Riggwelter 8 februari 2007 kl. 16.20 (CET)

[en] Catalan Wikitravel

Hi everybody! I'm sorry I don't speak Swedish, which is sad because it's a beautiful language. I proudly let you know that the catalan version of Wikitravel has recently been created. It's up and running and we look for collaborators to make it growth. The Travellers' pub has just been created (thanks Riggwelter!) and I've just added the interwiki link. See you! (Carmepla 25 februari 2007 kl. 22.24 (CET))

The states

Nu har jag gjort en artikel för var och en av delstaterna i USA med mallen region. Wikiresenärer som varit i USA kan säkert bidra med information. Ypsilon from Finland 7 mars 2007 kl. 15.39 (CET)

Bra jobbat! Riggwelter 9 mars 2007 kl. 09.17 (CET)

Din stad då, käre wikiresenär?

Visst är det fascinerande att skriva om fjärran länder eller resmål man upplevt. Visst är det spännande att återuppleva fina minnen genom att lägga in artiklar här på Wikitravel. Men - har du tänkt på din egen stad? Din helt vanliga hemstad, asfalt på gatorna och det där stadsmuseet du aldrig besökt fast du går förbi det varje dag? Jag vill uppmana alla bidragsgivare att ge sig på att ur resesynpunkt beskriva sin egen hemstad. Det är ett knepigt uppdrag, för hur skriver man på ett bra sätt om något man ser varje dag? Tja, försök! I den processen kommer du att märka att det finns platser/företeelser/upplevelser i din stad som du kanske inte ens kände till...så, kör igång! Riggwelter 9 mars 2007 kl. 09.24 (CET)

Guide

Kan du lite extra om en stad eller ett land? Kanske kan du hjälpa blivande besökare med sådant som inte är alldeles självklart på just det resmålet? I så fall kan du bli Wikitravel-guide! Läs mer om vad det innebär här. Riggwelter 11 mars 2007 kl. 22.49 (CET)

Månadens resmål

Jag har lagt märke till att det inte valts något Månadens_resmål på ett tag. Någon som har förslag på något resemål som passar bra att resa till på våren (de flesta resemål brukar ju vara det ;)) och har tillräckligt med innehåll? Ypsilon from Finland 16 mars 2007 kl. 15.44 (CET)

Läs mer om det här. Det finns några nomineringar sedan 2006 som vi inte använt ännu, eftersom vi inte kompletterat artiklarna än. Riggwelter 18 mars 2007 kl. 12.40 (CET)

Håll koll på Italien-artiklar

Det är vanligt att spamadresser lägger in t.ex. hotellänkar i artiklar om Italien och får det att se ut som seriösa bidrag från en icke inloggad användare. Denna typ av inlägg skall alltid tolkas som reklam och skall tas bort av den som stöter på det. Genom att kontrollera IP-adressen med hjälp av RIPE kan man konstaterat om det är en italiensk adress eller ej. Sätt varningsmeddelandet {{spam}} på den klottrandes diskussionssida. Riggwelter 28 mars 2007 kl. 10.48 (CEST)

Nyheter

Jag har nu, i likhet med bl.a. engelskspråkiga Wikitravel, lagt in möjligheten till RSS-feeds. Den som känner sig hugad att försöka använda tjänsten får gärna höra av sig. En instruktion kommer så småningom. Riggwelter 31 mars 2007 kl. 12.28 (CEST)

Nu startar Wikitravel Extra som betaversion

Sedan Wikitravels start har målet varit att fokusera på våra reseguider, neutralt skrivna och med senast möjliga information. Andra aspekter på en wiki-site och på Wikitravels upplägg har därför fått stå tillbaka. Under tiden har det diskuterats och efterfrågats möjligheten till en plats där wikiresenärer kan utbyta personliga erfarenheter och åsikter om resande, destinationer och service.

För att möta detta behov har man utvecklat en serie verktyg för att göra det möjligt att blogga, skapa fotoalbum, använda sig av forum, samverka med andra resenärer och kunna betygsätta resmål och liknande. Detta har man gjort både på Wikitravel och World66. Upplägget är i stort liknande det gränssnitt som finns på de båda siterna, så den nye användaren kommer att känna igen sig.

Det finns fem huvudverktyg:

  • bloggar eller reseskildringar - det vill säga egna texter om reseerfarenheter eller åsikter
  • fotoalbum
  • Forum - diskussioner, frågor, debatter
  • Betygsättning och gradering - åsikter om enskilda resmål, platser eller tjänster, antingen i löptexte eller med betygssystem
  • Nätverk och personliga profiler - där man beskriver sig själv, vänner, familj, resor, etc

Mer om det tekniska kan du läsa på Wikitravel Shared: Tech:Personal travel tools och Tech:Interwiki linking between Wikitravel and Extra. Betaversionen av Wikitravel Extra finner du här. Skapa ett konto eller använd dig av OpenID.

Jag har även lagt till en länk i navigeringsrutan. Dock fungerar länken inte än, eftersom man inte tagit fram interwikifunktionaliteten fullt ut ännu. Riggwelter 1 april 2007 kl. 11.03 (CEST)

Problem

När jag klickar på redigera-länkar så får jag frågan från Mozilla Firefox vad jag vill göra med den sidan. Kör jag från Internet Explorer så vill webbläsaren starta en nedladdning av sidan till hårddisken. Med andra ord, det funkar inte. Det som funkar är redigerarlänken som finns i de olika sektionerna på sidan, den har jag använt just nu.

Redigeringen fungerar dock när jag går in på en äldre version av artiklarna.

En sak till som inte fungerar är jämförelse med olika versioner i historiken. Samma nonsensfråga från Firefox, vad vill jag göra med sidan. Om jag svarar att jag vill öppna sidan med Firefox så får jag upprepas bara frågan, vad vill jag göra med sidan. Det verkar inte vara nåt tillfälligt, jag har provat flera gånger den senaste tiden.

Allt verkar dock fungera om jag går in som oinloggad, men jag har ingen lust att redigera nåt med IP-adress som signatur.

Det jag har tänkt göra är att ta bort alla fri entre i artikeln Stockholms muséer, det tillhör historien nu efter senaste valet. Jag har också tänkt att göra klart den artikeln.

//Tåggas 5 april 2007 kl. 07.31 (CEST)