Hjälp Wikitravel att blir en bättre reseguide! Läs här

Skillnad mellan versioner av "Wikitravel:Resenärspuben"

Från Wikitravel, den fria resehandboken.
Hoppa till: navigering, sök
(Administratör edit - vänligen inte återgå -- if you have questions, contact my Englisg talk page)
(35 mellanliggande versioner av 10 användare visas inte)
Rad 12: Rad 12:
 
{{arkiv}}
 
{{arkiv}}
  
==Wikipedia och licenser==
+
==Problem med html-kod som fastnar i spamfilter==
För de av oss som även tassar runt Wikipedia kan det vara intressant att veta att man just nu röstar om man även skall licensiera hela projektet enligt upphovsrättslicensen CC-BY-SA 3.0. Det skulle bland annat kunna innebära en radikalt utbyggd möjlighet för oss på Wikitravel att använda oss av Wikipedias bildmaterial. [[Användare:Riggwelter|Riggwelter]] 4 maj 2009 kl. 09.55 (CEST)
+
Hej, jag har märkt att när jag går in vissa sidor och skall göra en ändring så hindras det av spam-filtret. Det visar sig att om sidan sedan tidigare innehåller styckebrytningar som "hakparentes-BR-hakparentes" så fastnar det i spam-filtret. /[[Användare:Johan Jönsson|Johan Jönsson]] 8 augusti 2011 kl. 18.55 (CEST)
 
+
:Det tror jag går att fixa. Jag skall kolla - men kan du posta hela texten i det felmeddelande du får när du försöker? Då blir det lättare att sanera spamfiltret. Å andra sidan skall vi ju inte använda HTML, det kan vara något sådant som spökar. [[Användare:Riggwelter|Riggwelter]] 8 augusti 2011 kl. 22.29 (CEST)
==Dold text==
+
::Det var lite irriterande, eftersom det inte spelade någon roll var i artikeln man ändrade. Det räckte att radbrytningen stod någonstans i artikeln. Hittade det i [[Göteborg]] och i [[Tokyo]].
Egentligen fel ställe att skriva men, hur kodar man så att text i en artikel döljs men finns kvar för senarae redigering? [[Användare:Akteacher|Akteacher]] 5 maj 2009 kl. 18.04 (CEST)
+
Här är felmeddelandet, fast jag har skrivit "oskrivbart" där det oskrivbara står. Det är bara att testa i [[sandlådan]].
:Genom att sätta texten som inte skall synas mellan dessa "piltecken": <nowiki> <!-- Här skrivs den text som ej skall synas --> </nowiki> [[Användare:Riggwelter|Riggwelter]] 7 maj 2009 kl. 21.58 (CEST)
+
Sidan du ville spara blockerades av spamfiltret. Detta orsakades troligen av en extern länk på sidan.
 
 
== CC 3.0 ==
 
Der er en [http://wikitravel.org/shared/Talk:License_upgrade#First_draft diskussion] i gang på shared om at opgradere vores licens til 3.0, syntes også godt vi kunne bruge Sveriges input :) - [[Användare:Sertmann|Sertmann]] 26 juni 2009 kl. 00.28 (CEST)
 
 
 
:Det tycker jag absolut! Jag har också börjat med att uppdatera Sitenotice för att öka Wikiresenärernas uppmärksamhet på detta. [[Användare:Riggwelter|Riggwelter]] 5 juli 2009 kl. 15.22 (CEST)
 
 
 
::Och jag har nu översatt sidan som finns på svenska [[Wikitravel:Uppgradering av vår upphovsrättslicens|här]]. [[Användare:Riggwelter|Riggwelter]] 5 juli 2009 kl. 16.06 (CEST)
 
 
 
:::Bra att du sköter allt sånt där, Riggwelter. Nu kommer det vara samma licens i wikipedia som wikitravel. Det borde underlätta att skriva ihop de obligatoriska små historieavsnitten i"Fakta om"-styckena./[[Användare:Johan Jönsson|Johan Jönsson]] 11 juli 2009 kl. 12.02 (CEST)
 
 
 
::::Jag tror det är viktigt att framhålla att det inte bara går att kopiera text rakt av utan att på något sätt korrekt citera originalkälla med författare. För att undvika sådant trassel är det alltid bäst att formulera texten själv och använda Wikipedia som källa, givetvis med åtföljande källkritik. Jag tror att den absolut största fördelen just nu blir en kraftigt ökad tillgång till bildmaterial som kan laddas över till Wikitravel Shared betydligt enklare än förut. [[Användare:Riggwelter|Riggwelter]] 21 juli 2009 kl. 23.14 (CEST)
 
 
 
==Interwiki Wikitravel Shared==
 
Vi skulle behöva någon som går igenom och skapar interwikilänkar till motsvarande kategorier på Wikitravel Shared. Detta gör man att längst ner i respektive artikel, alltså efter interwikilänkarna, lägger till en interwikilänk för Wikitravel Shared. Den ser ut så här: <nowiki>[[wts:Category:Xstad]]</nowiki> där Xstad givetvis är namnet på aktuell ort. Givetvis måste det finnas en kategori för aktuell artikel, så arbetet kan för den som vill ta ut svängarna även innebära skapande även av kategorierna, även om kanske inte information just nu finns att tillgå. Vill man ha någon struktur i det hela kan man ju börja med städer enligt [[lista över svenska centralorter]] och sedan gå vidare ut i världen. [[Användare:Riggwelter|Riggwelter]] 21 juli 2009 kl. 23.14 (CEST)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 +
<nowiki>'oskrivbart' -> '\<[Bb][Rr]\>'</nowiki>
  
 +
/[[Användare:Johan Jönsson|Johan Jönsson]] 8 augusti 2011 kl. 22.43 (CEST)
  
 +
:Tag bort HTML-radbrytningarna/hakparenteserna br och /br så löser sig problemet. Tyvärr innebär det att man måste gå igenom guiden, men det kan ju vara bra i alla fall. [[Användare:Riggwelter|Riggwelter]] 8 augusti 2011 kl. 22.59 (CEST)
  
 +
==Ontopic eller ej? Cyklar på tåg och buss i Sverige==
  
 +
Hej, på Facebook pågår just nu en diskussion [http://www.facebook.com/groups/45841099287/] om frågan om vi kan samla ihop informationen om möjligheter att ta med cyklar på tåg och buss i Sverige. Skulle det vara ontopic på Wikitravel att skapa en sådan sida? --[[Användare:Gerrit|Gerrit]] 3 maj 2012 kl. 23.20 (CEST)
  
 +
:Nej, det skulle det [[Wikitravel:Vad Wikitravel är och inte är|nog inte vara]]. Möjligen kan man nämna det i guiden till [[Sverige]] för allmänna svenska förhållanden, och/eller på respektive guidesida för lokala möjligheter till detta. [[Användare:Riggwelter|Riggwelter]] 4 juni 2012 kl. 22.43 (CEST)
  
  
 +
==Uppgradering av mjukvara==
 +
Wikitravel har nu - äntligen - uppgraderats till senaste mjukvaruversion av MediaWiki, 1.17. Buggar kan finnas - rapportera dem omedelbart [[:wts:Tech:Bugs from the MediaWiki 1.17 upgrade|här]]! [[Användare:Riggwelter|Riggwelter]] 8 juni 2012 kl. 10.48 (CEST)
  
 +
==Captcha==
 +
Alla språkversioner av Wikitravel har nu försetts med CAPTCHA, vilket är ett sätt att förhindra oinloggat klotter och/eller spamrobotar. Du som redigerar oinloggad - skaffa dig ett användarnamn ''idag'' och hjälp oss bygga den bästa resesidan på nätet! [[Användare:Riggwelter|Riggwelter]] 3 juli 2012 kl. 21.18 (CEST)
  
  
Rad 68: Rad 59:
 
[[it:Wikitravel:Bar dei viaggiatori]]
 
[[it:Wikitravel:Bar dei viaggiatori]]
 
[[ja:Wikitravel:旅人の居酒屋]]
 
[[ja:Wikitravel:旅人の居酒屋]]
 +
[[ko:Wikitravel:Travellers' pub]]
 
[[nl:Wikitravel:Reizigerscafé]]
 
[[nl:Wikitravel:Reizigerscafé]]
 
[[pl:Wikitravel:Pub podróżnika]]
 
[[pl:Wikitravel:Pub podróżnika]]

Versionen från 9 september 2012 kl. 06.26

Resenärspuben - ditt vattenhål på Wikitravel

Resenärspuben är ditt vattenhål på Wikitravel. Oavsett vilken språkversion du arbetar med finns en resenärspub där du kan diskutera med andra wikiresenärer på det lokala språket. Om du alltså vill ställa en fråga eller starta en allmän diskussion rörande Wikitravel och hur det fungerar, lämna ett meddelande längst ner på den här sidan under lämplig rubrik!

Beskriv med ett par ord vad det rör sig om i fönstret "Sammanfattning" innan du sparar sidan, så att andra som jobbar med Wikitravel ser vad som är på gång. Underteckna genom att skriva fyra tilde-tecken: ~~~~, som automatiskt skriver ut användarnamn och tidpunkt.

Vill du svara på någon annans inlägg gör du på samma sätt, men lägger till ett (eller flera) kolontecken för att skapa ett indrag. På det sättet blir det lättare att följa diskussionen.

Resenärspuben är allmän plats - bete dig hänsynsfullt! Tala vänligt, skvätt inte på andra och rensa gärna i och omkring puben om du har tid. Gamla diskussioner arkiveras under länken nedan.

Arkiv

Det finns arkiv för den här sidan. Vänligen redigera inte i arkiven, utan starta ett nytt ärende istället.

Problem med html-kod som fastnar i spamfilter

Hej, jag har märkt att när jag går in på vissa sidor och skall göra en ändring så hindras det av spam-filtret. Det visar sig att om sidan sedan tidigare innehåller styckebrytningar som "hakparentes-BR-hakparentes" så fastnar det i spam-filtret. /Johan Jönsson 8 augusti 2011 kl. 18.55 (CEST)

Det tror jag går att fixa. Jag skall kolla - men kan du posta hela texten i det felmeddelande du får när du försöker? Då blir det lättare att sanera spamfiltret. Å andra sidan skall vi ju inte använda HTML, det kan vara något sådant som spökar. Riggwelter 8 augusti 2011 kl. 22.29 (CEST)
Det var lite irriterande, eftersom det inte spelade någon roll var i artikeln man ändrade. Det räckte att radbrytningen stod någonstans i artikeln. Hittade det i Göteborg och i Tokyo.

Här är felmeddelandet, fast jag har skrivit "oskrivbart" där det oskrivbara står. Det är bara att testa i sandlådan.

Sidan du ville spara blockerades av spamfiltret. Detta orsakades troligen av en extern länk på sidan.
'oskrivbart' -> '\<[Bb][Rr]\>'

/Johan Jönsson 8 augusti 2011 kl. 22.43 (CEST)

Tag bort HTML-radbrytningarna/hakparenteserna br och /br så löser sig problemet. Tyvärr innebär det att man måste gå igenom guiden, men det kan ju vara bra i alla fall. Riggwelter 8 augusti 2011 kl. 22.59 (CEST)

Ontopic eller ej? Cyklar på tåg och buss i Sverige

Hej, på Facebook pågår just nu en diskussion [1] om frågan om vi kan samla ihop informationen om möjligheter att ta med cyklar på tåg och buss i Sverige. Skulle det vara ontopic på Wikitravel att skapa en sådan sida? --Gerrit 3 maj 2012 kl. 23.20 (CEST)

Nej, det skulle det nog inte vara. Möjligen kan man nämna det i guiden till Sverige för allmänna svenska förhållanden, och/eller på respektive guidesida för lokala möjligheter till detta. Riggwelter 4 juni 2012 kl. 22.43 (CEST)


Uppgradering av mjukvara

Wikitravel har nu - äntligen - uppgraderats till senaste mjukvaruversion av MediaWiki, 1.17. Buggar kan finnas - rapportera dem omedelbart här! Riggwelter 8 juni 2012 kl. 10.48 (CEST)

Captcha

Alla språkversioner av Wikitravel har nu försetts med CAPTCHA, vilket är ett sätt att förhindra oinloggat klotter och/eller spamrobotar. Du som redigerar oinloggad - skaffa dig ett användarnamn idag och hjälp oss bygga den bästa resesidan på nätet! Riggwelter 3 juli 2012 kl. 21.18 (CEST)