Hjälp Wikitravel att blir en bättre reseguide! Läs här

Skillnad mellan versioner av "Wikitravel:Resenärspuben"

Från Wikitravel, den fria resehandboken.
Hoppa till: navigering, sök
(CC 3.0: syntes også :sv skulle deltage.)
(Administratör edit - vänligen inte återgå -- if you have questions, contact my Englisg talk page)
(42 mellanliggande versioner av 10 användare visas inte)
Rad 1: Rad 1:
__NEWSECTIONLINK__
+
[[Image:The Queens Arms pub Charlotte Street Birmingham 2005-10-14.jpg|thumb|Resenärspuben - ditt vattenhål på Wikitravel]]
  
[[Image:The Queens Arms pub Charlotte Street Birmingham 2005-10-14.jpg|thumb|Resenärspuben - ditt vattenhål på Wikitravel]]
+
'''Resenärspuben''' är ditt vattenhål på Wikitravel. Oavsett vilken språkversion du arbetar med finns en resenärspub där du kan diskutera med andra [[Wikitravel:Wikiresenärer|wikiresenärer]] på det lokala språket. Om du alltså vill ställa en fråga eller starta en allmän diskussion rörande Wikitravel och hur det fungerar, lämna ett meddelande längst ner på den här sidan under lämplig rubrik!
Om du vill ställa en fråga eller starta en allmän diskussion rörande Wikitravel och hur det fungerar, så kan du lämna ett meddelande på den här sidan, under lämplig rubrik.
+
 
 +
Beskriv med ett par ord vad det rör sig om i fönstret "Sammanfattning" innan du sparar sidan, så att andra som jobbar med Wikitravel ser vad som är på gång. Underteckna genom att skriva fyra tilde-tecken: <nowiki>~~~~</nowiki>, som automatiskt skriver ut användarnamn och tidpunkt.
  
Beskriv med ett par ord vad det rör sig om i fönstret "Sammanfattning" innan du sparar sidan, att andra som jobbar med Wikitravel ser vad som är på gång. Underteckna gärna genom att skriva fyra tilde-tecken: <nowiki>~~~~</nowiki>, som automatiskt skriver ut användarnamn och tidpunkt.
+
Vill du svara på någon annans inlägg gör du på samma sätt, men lägger till ett (eller flera) kolontecken för att skapa ett indrag. På det sättet blir det lättare att följa diskussionen.
  
 
Resenärspuben är allmän plats - bete dig hänsynsfullt! Tala vänligt, skvätt inte på andra och rensa gärna i och omkring puben om du har tid. Gamla diskussioner arkiveras under länken nedan.
 
Resenärspuben är allmän plats - bete dig hänsynsfullt! Tala vänligt, skvätt inte på andra och rensa gärna i och omkring puben om du har tid. Gamla diskussioner arkiveras under länken nedan.
 +
 +
=Arkiv=
 +
{{arkiv}}
 +
 +
==Problem med html-kod som fastnar i spamfilter==
 +
Hej, jag har märkt att när jag går in på vissa sidor och skall göra en ändring så hindras det av spam-filtret. Det visar sig att om sidan sedan tidigare innehåller styckebrytningar som "hakparentes-BR-hakparentes" så fastnar det i spam-filtret. /[[Användare:Johan Jönsson|Johan Jönsson]] 8 augusti 2011 kl. 18.55 (CEST)
 +
:Det tror jag går att fixa. Jag skall kolla - men kan du posta hela texten i det felmeddelande du får när du försöker? Då blir det lättare att sanera spamfiltret. Å andra sidan skall vi ju inte använda HTML, det kan vara något sådant som spökar. [[Användare:Riggwelter|Riggwelter]] 8 augusti 2011 kl. 22.29 (CEST)
 +
::Det var lite irriterande, eftersom det inte spelade någon roll var i artikeln man ändrade. Det räckte att radbrytningen stod någonstans i artikeln. Hittade det i [[Göteborg]] och i [[Tokyo]].
 +
Här är felmeddelandet, fast jag har skrivit "oskrivbart" där det oskrivbara står. Det är bara att testa i [[sandlådan]].
 +
Sidan du ville spara blockerades av spamfiltret. Detta orsakades troligen av en extern länk på sidan.
 +
 +
<nowiki>'oskrivbart' -> '\<[Bb][Rr]\>'</nowiki>
 +
 +
/[[Användare:Johan Jönsson|Johan Jönsson]] 8 augusti 2011 kl. 22.43 (CEST)
 +
 +
:Tag bort HTML-radbrytningarna/hakparenteserna br och /br så löser sig problemet. Tyvärr innebär det att man måste gå igenom guiden, men det kan ju vara bra i alla fall. [[Användare:Riggwelter|Riggwelter]] 8 augusti 2011 kl. 22.59 (CEST)
 +
 +
==Ontopic eller ej? Cyklar på tåg och buss i Sverige==
 +
 +
Hej, på Facebook pågår just nu en diskussion [http://www.facebook.com/groups/45841099287/] om frågan om vi kan samla ihop informationen om möjligheter att ta med cyklar på tåg och buss i Sverige. Skulle det vara ontopic på Wikitravel att skapa en sådan sida? --[[Användare:Gerrit|Gerrit]] 3 maj 2012 kl. 23.20 (CEST)
 +
 +
:Nej, det skulle det [[Wikitravel:Vad Wikitravel är och inte är|nog inte vara]]. Möjligen kan man nämna det i guiden till [[Sverige]] för allmänna svenska förhållanden, och/eller på respektive guidesida för lokala möjligheter till detta. [[Användare:Riggwelter|Riggwelter]] 4 juni 2012 kl. 22.43 (CEST)
 +
 +
 +
==Uppgradering av mjukvara==
 +
Wikitravel har nu - äntligen - uppgraderats till senaste mjukvaruversion av MediaWiki, 1.17. Buggar kan finnas - rapportera dem omedelbart [[:wts:Tech:Bugs from the MediaWiki 1.17 upgrade|här]]! [[Användare:Riggwelter|Riggwelter]] 8 juni 2012 kl. 10.48 (CEST)
 +
 +
==Captcha==
 +
Alla språkversioner av Wikitravel har nu försetts med CAPTCHA, vilket är ett sätt att förhindra oinloggat klotter och/eller spamrobotar. Du som redigerar oinloggad - skaffa dig ett användarnamn ''idag'' och hjälp oss bygga den bästa resesidan på nätet! [[Användare:Riggwelter|Riggwelter]] 3 juli 2012 kl. 21.18 (CEST)
 +
 +
 +
 +
 +
  
  
Rad 24: Rad 59:
 
[[it:Wikitravel:Bar dei viaggiatori]]
 
[[it:Wikitravel:Bar dei viaggiatori]]
 
[[ja:Wikitravel:旅人の居酒屋]]
 
[[ja:Wikitravel:旅人の居酒屋]]
 +
[[ko:Wikitravel:Travellers' pub]]
 
[[nl:Wikitravel:Reizigerscafé]]
 
[[nl:Wikitravel:Reizigerscafé]]
 
[[pl:Wikitravel:Pub podróżnika]]
 
[[pl:Wikitravel:Pub podróżnika]]
Rad 31: Rad 67:
 
[[zh:Wikitravel:旅行者茶馆]]
 
[[zh:Wikitravel:旅行者茶馆]]
 
[[wts:Wikitravel Shared:Travellers' pub]]
 
[[wts:Wikitravel Shared:Travellers' pub]]
 
 
=Arkiv=
 
{{arkiv}}
 
 
=Löpande diskussioner och frågor=
 
 
==Tycker du att Wikitravel är långsamt?==
 
...så är det precis så det är. På grund av tekniska problem har sidan blivit långsammare och långsammare, men supportfolket arbetar på det. Du hittar mer information på ''Travellers' Pub'' på Wikitravel Shared - länken till Shared finns i navigationsrutan uppe till vänster på denna sida. [[Användare:Riggwelter|Riggwelter]] 21 februari 2008 kl. 22.30 (CET)
 
:Problemet skall nu vara ordnat - i alla fall upplever jag att det går betydligt snabbare efter att man uppgraderat serverparken. Men håll ögonen öppna! Felas något, rapportera det omgående med hjälp av länken "Rapportera en bugg" i navigeringsrutan i vänsterkolumnen. Du tas då till Wikitravel Shared. [[Användare:Riggwelter|Riggwelter]] 8 april 2008 kl. 10.26 (CEST)
 
 
==Kommun vs centralort==
 
Ska folkmängdssiffran på orterna skrivas efter centralortens invånarantal (som på t.ex. [[Sundsvall]]) eller efter hela kommunens invånarantal (som på t.ex. [[Alingsås]])? [[Användare:Madfan87|Madfan87]] 3 mars 2008 kl. 22.10 (CET)
 
:Bra fråga. Vi länkar ju idag från kommunnamn till centralortsnamn. Skall vi uppdatera mallen och ange båda uppgifterna? Vad tycker du själv? [[Användare:Riggwelter|Riggwelter]] 5 mars 2008 kl. 11.22 (CET)
 
::Det bästa vore kanske att låta centralort och kommun ha varsin sida? Detta tycker jag speciellt därför att Ale kommun, där jag bor, saknar en naturlig centralort och det känns bara förvirrande när man hamnar på [[Nödinge-Nol]]. Om ni inte tycker att det skulle vara bra (varför?) så är väl det du föreslog, alltså båda uppgifterna på samma sida, det bästa. [[Användare:Madfan87|Madfan87]] 5 mars 2008 kl. 20.23 (CET)
 
:::Anledningen till att kommuner länkar till centralorter är att Sverige är ganska litet. Artiklar om små kommuner skulle då ha samma utflyktsmål som centralorten i kommunen och det skulle ju se rätt märkligt ut... ungefär som två i stort sett identiska artiklar. För att inordna en extra befolkningssiffra kan vi nog behöva hjälp av en robot som gör själva raduppdateringen. [[Användare:Riggwelter|Riggwelter]] 5 mars 2008 kl. 22.47 (CET)
 
 
==Wikipedialänkar==
 
Ska jag "vidarelänka" hit till Wikitravel från Wikipedias artiklar om geografiska platser? Det länkas ju åt andra hållet... Kanske kan locka hit lite "ungt blod"? [[Användare:Madfan87|Madfan87]] 3 mars 2008 kl. 22.10 (CET)
 
:Vi har tidigare sagt att länk från Wikipedia görs till ort som är/varit [[Wikitravel:Månadens resmål|månadens resmål]] så att det verkligen finns något att läsa här. Men vi kanske skall tänka om här med? [[Användare:Riggwelter|Riggwelter]] 5 mars 2008 kl. 11.22 (CET)
 
 
==Annonser==
 
Som tidigare meddelats kommer Wikitravel att delfinansieras med annonser. Verksamheten har nu startat och i högermarginalen ligger nu en annonskolumn. På den [http://wikitravel.org/shared/Talk:Advertising_policy här diskussionssidan] på Wikitravel Shared diskuteras vår reklampolicy. [[Användare:Riggwelter|Riggwelter]] 2 april 2008 kl. 11.16 (CEST)
 
: Nu har jag inte varit inne här på ett tag men kännde mig genast opepp på att fortsätta skriva när det nu är en massa reklam på sidan. Även om jag verkligen gillar projektet så känns det ganska olustigt att arbeta gratis åt någon annan. Kanske ändrar jag mig en dag men som det ser ut just nu så kommer jag inte skriva här på rätt lång tid. Hoppas man kunnat gjort någon nytta under tiden jag varit här. --[[Användare:Jonas Ryberg|Jonas Ryberg]] 5 maj 2008 kl. 20.42 (CEST)
 
::Du kan verkligen känna dig stolt över dina bidrag och din verksamhet har verkligen varit av stor nytta för oss! Givetvis beklagar jag att du inte riktigt inspireras av att arbeta på Wikitravel just nu, men du jobbar ju inte åt någon annan i syftet att du gör något som någon annan får betalt för. Jag tror att vi måste se annonserna som en viktig förutsättning för Wikitravels fort- och överlevnad eftersom vi inte har samma möjligheter som Wikipedia att anordna insamlingar och så. Annonserna är inte särskilt besvärande när man vant sig vid det och de skall bara vara reserelaterade. Dessutom arbetar man på en lösning där inloggade användare inte skall kunna se annonserna, detta för att slippa oönskad information. Man kan ju också se annonserna som en källa till at unna fylla på artiklar och då har vi ju ömsesidig nytta av annonser. Jag hoppas att du vill ompröva ditt beslut och fortsätta bidra. Vi har ju inte sett särskilt mycket av dig på sistone och vi saknar dig som person och givetvis dina bra bidrag! Vill du trots detta inte fortsätta bidra bör du överväga om du vill lämna tillbaka dina administratörsbefogenheter, detta [[Wikitravel:Administratörer#Upphörande av administrativ behörighet|av säkerhetsskäl]]. De löper annars ut automatiskt inom tre månader utan bidrag. Dock: jag hoppas du vill stanna och hjälpa till att bygga den bästa reseguiden i världen. [[Användare:Riggwelter|Riggwelter]] 6 maj 2008 kl. 13.03 (CEST)
 
::: Jo, får ju hoppas man gjort nån glad iallafall. Som sagt, man ska ju aldrig säga aldrig men just nu känner jag mig inte särskilt sugen. Ogillar konceptet med att lägga fritid på något som ägs av ett vinstdrivande företag. Jag tror det är en bra idé att ta bort admin-rättigheterna så det inte blir något fuffens. Vi syns kanske här eller på någon annan wiki. --[[Användare:Jonas Ryberg|Jonas Ryberg]] 6 maj 2008 kl. 22.55 (CEST)
 
 
=="Huvudstad" i Sveriges landskap==
 
Uttrycket huvudstad känns konstigt att använda för ett svenska landskap. Vad kan man använda istället? Eller ska man skriva Stockholm, eftersom det är huvudstaden i Sverige. Centralort är benämningen för det administrativa centret i en kommun, residensstad motsvarande för ett län. Men vad har vi för ord som passar landskapen? [[Användare:Akteacher|Akteacher]] 2 maj 2008 kl. 13.16 (CEST)
 
:Frågan är mycket bra och har direkt bäring på [[Wikitravel:Artikelmall region]]. En region som [[Nagorno-Karabach]] - har den en huvudstad? Har en region som [[Öland]] det? Hur är det då med mallens övriga begrepp? Jag är närmast ute efter någon form av ensad syn på hur regionmallen skall utformas för att kunna passa alla typer av regioner. [[Användare:Riggwelter|Riggwelter]] 2 maj 2008 kl. 16.40 (CEST)
 
::Finns det någon formell benämning över huvud taget, förresten? Jag tvivlar. Det kanske är läge att göra en mall för landskap? Mallbytet borde inte ta så lång tid. [[Användare:Riggwelter|Riggwelter]] 2 juni 2008 kl. 10.52 (CEST)
 
 
==Annonser igen==
 
Jag har översatt Wikitravels annonspolicy som återfinns [[Wikitravel:Annonspolicy|här]]. Du som inte vill se annonser när du jobbar på Wikitravel, läs mer där om hur du kan stänga av den funktionen. [[Användare:Riggwelter|Riggwelter]] 11 maj 2008 kl. 16.02 (CEST)
 
 
==Wikiträffar==
 
Wikiträffar, i Wikitravel-sammanhang kallade get-togethers, koordineras på [[shared:Get-together|Wikitravel Shared]] och skildras på Wikitravel Extra. Det gäller dock större och internationella träffar. För lokala träffar borde vi kunna ha en egen sida här på sv:... men vad skall vi kalla den? Wikipedia kallar "sin" sida för wikiträffar, men skall vi verkligen sno den idén? [[Användare:Riggwelter|Riggwelter]] 1 juni 2008 kl. 18.55 (CEST)
 
:Personligen trivs jag med uttrycket Wikimeet. Men jag är öppen för förslag. Och visst är det bra att det finns en sida, så att det inte bara blir privata diskussioner.[[Användare:Akteacher|Akteacher]] 2 juni 2008 kl. 07.14 (CEST)
 
::Den första [http://wikitravel.org/shared/Get-together/Coffee_2008_Uddevalla svenska wikitravelträffen] är nu ett faktum! [[Användare:Riggwelter|Riggwelter]] 29 juli 2008 kl. 17.29 (CEST)
 
 
Hvis i holder et træf i Malmö eller Skåne på et tidspunkt - så giv lige besked :) [[Användare:Sertmann|Sertmann]] 29 november 2008 kl. 17.48 (CET)
 
 
:Så gärna så! :-) [[Användare:Riggwelter|Riggwelter]] 30 november 2008 kl. 15.39 (CET)
 
 
==Månadens översättning==
 
Vi har månadens resmål och månadens samarbete. Månadens samarbete funkar kanske inte så där jättebra än, men i takt med att vi blir fler och fler bidragsgivare lär det ändra sig. Vi behöver samtidigt fylla på våra artiklar, något som kan resultera i att vi får fler användare. Vad sägs om att försöka komplettera månadens samarbete med "månadens översättning"? Min tanke är att vi i så fall skulle ta guider från andra språk och översätta dem till svenska. Synpunkter? [[Användare:Riggwelter|Riggwelter]] 2 juni 2008 kl. 11.03 (CEST)
 
:Tycker det låter klokt, men kan man inte ta in det i månadens samarbete. Att vi översätter den och uppmuntrar till egna bidrag. Då blir det inte för mycket olika rubriker och månadsaktiviteter. [[Användare:Akteacher|Akteacher]] 2 juni 2008 kl. 11.49 (CEST)
 
::Utmärkt idé! På det sättet slipper vi ytterligare en sida. [[Användare:Riggwelter|Riggwelter]] 2 juni 2008 kl. 12.40 (CEST)
 
:::Nu har jag lagt till det! [[Användare:Riggwelter|Riggwelter]] 8 oktober 2008 kl. 19.51 (CEST)
 
 
 
==Parlörlänkning==
 
[[Användare:Madfan87|Madfan87]] har i artikeln om [[Egilsstaðir]] [http://wikitravel.org/wiki/sv/index.php?title=Egilssta%C3%B0ir&curid=6341&diff=30261&oldid=29373 länkat] till den isländska parlören i mallens faktaruta. Detta tycker jag inte är så dumt. Vad finns det för för- och nackdelar med förfaringssättet? Skall vi göra det för alla artiklar där så är möjligt? [[Användare:Riggwelter|Riggwelter]] 19 augusti 2008 kl. 13.00 (CEST)
 
:Jag tycker absolut att man kan göra det. Är väl det bästa sättet att leda resenären vidare till en mycket praktisk sida som verkligen kan vara till hjälp för resan. [[Användare:Akteacher|Akteacher]] 20 augusti 2008 kl. 06.34 (CEST)
 
::Jag hade ingen "djupare tanke" med parlörlänkningen, jag gjorde det bara för att det görs på eng. wikitravel. Jag håller med ovanstående inlägg om fördelarna, och kan inte komma på någon nackdel. Jag tycker även att det kan vara värt att göra likadant på de andra resmålen. [[Användare:Madfan87|Madfan87]] 21 september 2008 kl. 22.42 (CEST)
 
:::Bra initiativ! Fortsätt gärna! [[Användare:Riggwelter|Riggwelter]] 22 september 2008 kl. 02.12 (CEST) 
 
 
==Annonser==
 
Wikitravel finansieras ju delvis genom annonser, en fråga som man kan ha många åsikter om. Nu råkar annonserna finnas där och ett praktiskt och enkelt sätt att bidra till Wikitravels fortlevnad är att klicka på någon av annonslänkarna. Om man nu inte är intresserad av erbjudandet i annonsen är det enkelt att gå tillbaka till Wikitravel, men samtidigt har man indirekt bidragit till underhåll av tekniska system och liknande. [[Användare:Riggwelter|Riggwelter]] 8 november 2008 kl. 09.14 (CET)
 
 
 
== Skandinaviska brukare ==
 
Är det OK att bidrag lite ibland (t.ex. på [[Köpenhamn]]) om man inte skriver så bra på svenska? eller är det for mya arbete at fixa upp artiklarna efteråt? [[Användare:Sertmann|Sertmann]] 29 november 2008 kl. 17.46 (CET)
 
:Om du skapar en undersida till din användarsida, till exempel [[Användare:Sertmann/Köpenhamn]] och där skriver den information du vill lägga in kan vi hjälpa dig med översättning/språkgranskning på den undersidan. När informationen är översatt kan du själv klistra in den i artikeln så fyller vi även kraven enligt Attribution-ShareAlike-reglerna. [[Användare:Riggwelter|Riggwelter]] 30 november 2008 kl. 15.38 (CET)
 
 
==Flygplatser==
 
Enligt Wikitravels riktlinjer skall vi inte ha artiklar om flygplatser. Vi har, på svenskspråkiga Wikitravel, valt att ha det. Jag är kluven angående nyttan av detta. Vad tycker du? [[Användare:Riggwelter|Riggwelter]] 18 december 2008 kl. 14.46 (CET)
 
:En av anledningarna till att jag inte deltar här längre, det är alltför knäppa regler! Varför inte flygplatser liksom? [[Användare:Adestro|Adestro]] 30 december 2008 kl. 00.09 (CET)
 
::Att wikitravel har många regler tycker jag oftast är bra, då det gör arbetet lättare när någon uppenbart bryter mot dessa. Det blir lätt att peka på varför vi säger ifrån och blir inte så godtyckligt.
 
::Vad gäller ändring av dessa regler, t ex att tillåta en typ av artiklar som tidigare inte har ansetts nödvändig, så är det väl helt enkeltså att det är det Resenärspuben och liknande ställen är till för. Här kan vi resonera och tycka och sedan komma framtill någon slags lösning.
 
::Vad gäller frågan om flygplatser, så anser jag att om vi kan se att informationen kan gynna resenären så bör den finnas. Att inte ha artiklar som skulle ha kunnat vara till nytta för den som reser verkar ju inte så genomtänkt, när det är just resenären som vi vill hjälpa. Så frågan är: Bidrar en artikel om flygplatsen till att hjälpa en resenär? Ja, tycker jag... Det kan vara av intresse att kunna läsa om en flygplats storlek, utbud och andra detaljer. Hade jag själv haft sådan information i somras hade jag förberett min 6 timmars väntan vid ett byte lite annorlunda. Visst hade jag kunnat leta runt på nätet, men det är ju just det man slipper om allt finns hos oss. [[Användare:Akteacher|Akteacher]] 30 december 2008 kl. 10.58 (CET)
 
:::Kul att se Adestro här igen, det var inte igår! Men som du säkert är med på är det ju tvunget att ha i alla fall någon form av regler, för hur skall man annars kunna lita på informationen som finns på Wikitravel, om den inte är styrd på i alla fall ''något'' sätt? Jag både förstår och respekterar tanken om flygplatsartiklar (eller ej), men känner att jag bör läsa på en: lite mer så att jag får en förståelse för varför man valt att inte ha flygplatsartiklar. [[Användare:Riggwelter|Riggwelter]] 30 december 2008 kl. 15.56 (CET)
 
 
==Växelkurser==
 
Enligt min mening bör vi undvika att ange växelkurser i guiderna. Anledningen till detta är att växelkurser varierar, i en del fall mycket kraftigt och att det blir svårt eller omöjligt att hålla guiderna uppdaterade. Inte heller bör vi, av samma anledning, ha en separat artikel om aktuella växlingskurser. Vi har testat det tidigare (2005) och det fungerade inte då heller, just på grund av svårigheten att hålla den aktuell. [[Användare:Riggwelter|Riggwelter]] 28 december 2008 kl. 11.52 (CET)
 
:Kan vi inte ha en sida med bara de stora valutorna (dollar, pund, euro) och kanske de norska och danska? Uppdaterar man en gång i veckan bör den hålla sig ganska aktuell (naturligtvis ska datumet för senaste uppdatering synas tydligt på sidan).
 
:Ett annat alternativ är att vi länkar till till exempel [http://www.forex.se Forex] vid valutan i ländernas faktaruta. [[Användare:Madfan87|Madfan87]] 11 januari 2009 kl. 20.37 (CET)
 
 
==Senaste ändringarna==
 
Jag har idag lagt in en ny layout på sidan för [[Special:Recentchanges|de senaste ändringarna]]. Synpunkter? [[Användare:Riggwelter|Riggwelter]] 28 december 2008 kl. 14.02 (CET)
 
 
==Wikipedia och licenser==
 
För de av oss som även tassar runt på Wikipedia kan det vara intressant att veta att man just nu röstar om man även skall licensiera hela projektet enligt upphovsrättslicensen CC-BY-SA 3.0. Det skulle bland annat kunna innebära en radikalt utbyggd möjlighet för oss på Wikitravel att använda oss av Wikipedias bildmaterial. [[Användare:Riggwelter|Riggwelter]] 4 maj 2009 kl. 09.55 (CEST)
 
 
==Dold text==
 
Egentligen fel ställe att skriva men, hur kodar man så att text i en artikel döljs men finns kvar för senarae redigering? [[Användare:Akteacher|Akteacher]] 5 maj 2009 kl. 18.04 (CEST)
 
:Genom att sätta texten som inte skall synas mellan dessa "piltecken": <nowiki> <!-- Här skrivs den text som ej skall synas --> </nowiki> [[Användare:Riggwelter|Riggwelter]] 7 maj 2009 kl. 21.58 (CEST)
 
 
== CC 3.0 ==
 
Der er en [http://wikitravel.org/shared/Talk:License_upgrade#First_draft diskussion] i gang på shared om at opgradere vores licens til 3.0, syntes også godt vi kunne bruge Sveriges input :) - [[Användare:Sertmann|Sertmann]] 26 juni 2009 kl. 00.28 (CEST)
 

Versionen från 9 september 2012 kl. 06.26

Resenärspuben - ditt vattenhål på Wikitravel

Resenärspuben är ditt vattenhål på Wikitravel. Oavsett vilken språkversion du arbetar med finns en resenärspub där du kan diskutera med andra wikiresenärer på det lokala språket. Om du alltså vill ställa en fråga eller starta en allmän diskussion rörande Wikitravel och hur det fungerar, lämna ett meddelande längst ner på den här sidan under lämplig rubrik!

Beskriv med ett par ord vad det rör sig om i fönstret "Sammanfattning" innan du sparar sidan, så att andra som jobbar med Wikitravel ser vad som är på gång. Underteckna genom att skriva fyra tilde-tecken: ~~~~, som automatiskt skriver ut användarnamn och tidpunkt.

Vill du svara på någon annans inlägg gör du på samma sätt, men lägger till ett (eller flera) kolontecken för att skapa ett indrag. På det sättet blir det lättare att följa diskussionen.

Resenärspuben är allmän plats - bete dig hänsynsfullt! Tala vänligt, skvätt inte på andra och rensa gärna i och omkring puben om du har tid. Gamla diskussioner arkiveras under länken nedan.

Arkiv

Det finns arkiv för den här sidan. Vänligen redigera inte i arkiven, utan starta ett nytt ärende istället.

Problem med html-kod som fastnar i spamfilter

Hej, jag har märkt att när jag går in på vissa sidor och skall göra en ändring så hindras det av spam-filtret. Det visar sig att om sidan sedan tidigare innehåller styckebrytningar som "hakparentes-BR-hakparentes" så fastnar det i spam-filtret. /Johan Jönsson 8 augusti 2011 kl. 18.55 (CEST)

Det tror jag går att fixa. Jag skall kolla - men kan du posta hela texten i det felmeddelande du får när du försöker? Då blir det lättare att sanera spamfiltret. Å andra sidan skall vi ju inte använda HTML, det kan vara något sådant som spökar. Riggwelter 8 augusti 2011 kl. 22.29 (CEST)
Det var lite irriterande, eftersom det inte spelade någon roll var i artikeln man ändrade. Det räckte att radbrytningen stod någonstans i artikeln. Hittade det i Göteborg och i Tokyo.

Här är felmeddelandet, fast jag har skrivit "oskrivbart" där det oskrivbara står. Det är bara att testa i sandlådan.

Sidan du ville spara blockerades av spamfiltret. Detta orsakades troligen av en extern länk på sidan.
'oskrivbart' -> '\<[Bb][Rr]\>'

/Johan Jönsson 8 augusti 2011 kl. 22.43 (CEST)

Tag bort HTML-radbrytningarna/hakparenteserna br och /br så löser sig problemet. Tyvärr innebär det att man måste gå igenom guiden, men det kan ju vara bra i alla fall. Riggwelter 8 augusti 2011 kl. 22.59 (CEST)

Ontopic eller ej? Cyklar på tåg och buss i Sverige

Hej, på Facebook pågår just nu en diskussion [1] om frågan om vi kan samla ihop informationen om möjligheter att ta med cyklar på tåg och buss i Sverige. Skulle det vara ontopic på Wikitravel att skapa en sådan sida? --Gerrit 3 maj 2012 kl. 23.20 (CEST)

Nej, det skulle det nog inte vara. Möjligen kan man nämna det i guiden till Sverige för allmänna svenska förhållanden, och/eller på respektive guidesida för lokala möjligheter till detta. Riggwelter 4 juni 2012 kl. 22.43 (CEST)


Uppgradering av mjukvara

Wikitravel har nu - äntligen - uppgraderats till senaste mjukvaruversion av MediaWiki, 1.17. Buggar kan finnas - rapportera dem omedelbart här! Riggwelter 8 juni 2012 kl. 10.48 (CEST)

Captcha

Alla språkversioner av Wikitravel har nu försetts med CAPTCHA, vilket är ett sätt att förhindra oinloggat klotter och/eller spamrobotar. Du som redigerar oinloggad - skaffa dig ett användarnamn idag och hjälp oss bygga den bästa resesidan på nätet! Riggwelter 3 juli 2012 kl. 21.18 (CEST)