Hjälp Wikitravel att blir en bättre reseguide! Läs här

Wikitravel:Månadens resmål

Från Wikitravel, den fria resehandboken.
Version från den 17 april 2011 kl. 11.06 av Riggwelter (Diskussion | bidrag) (Tidigare utsedda resmål: Arkiverar 2009)
Hoppa till: navigering, sök

Månadens resmål är en artikel som valts ut av Wikitravels användare. Den artikeln lyfts då fram i rampljuset på huvudsidan under en månad. Här bestämmer vi vilka sidor som ska väljas till Månadens resmål på huvudsidan. Lägg till dina nomineringar i den nedanstående listan, och lägg till röster på de resmål som nominerats.

Grundläggande krav

  • Den nominerade artikeln ska vara av hög kvalitet. Med hög kvalitet förstås att så många som möjligt av stadsmallens artikelpunkter skall vara fyllda med relevant information och att artikeln skall vara användbar för medelresenären som inte varit vid resmålet tidigare och därför kan ha en bred intressesfär.
  • Den nominerade artikeln bör ha ett bra bildmaterial.
  • Den nominerade artikeln bör nomineras under en bra tidpunkt att besöka destinationen.
  • Den nominerade artikeln får inte ha varit Månadens resmål tidigare.
  • Den nominerade artikeln ska vara uppbyggd enligt vår etikett.
  • Om artikeln varit nominerad tidigare men inte vunnit, så ska ev. protester behandlas innan nominering sker igen.

En artikel blir vald om den får flera röster för och inga emot på två veckor. När man nominerar en artikel bör man gärna föreslå en period då den ska vara Månadens resmål.

Efter utgången period

Då resmålets tid gått ut listas den här nere under tidigare utsedda resmål. Dessutom sätter man mallen {{Månadens resmål}} på dess diskussionssida. Detta gör man för att kommande wikiresenärer skall kunna se att artikeln ansetts som nog bra för att utses som månadens resmål och för att undvika att artikeln nomineras igen.

Tidigare utsedda resmål

Det finns arkiv för den här sidan. Vänligen redigera inte i arkiven, utan starta ett nytt ärende istället.

Nomineringar

Nomineringar 2010

Nyköping under hösten 2010

Låter bra tycker jag. Akteacher 27 juni 2010 kl. 18.40 (CEST)

Chania under hösten 2010

  • Efter komplettering kanske lite bilder och någon karta torde Chania kunna platsa som månadens resmål under hösten. Artikleln har växt fram i all stillhet och jag har missat den helt... så nu tycker jag att det är hög tid att vi tittar närmare på den. Riggwelter 21 juli 2010 kl. 14.51 (CEST)
Jag la till en sådan där lokaliseringskarta i inforutan. Jag har förstått att bilderna skall vara små här för att få lättutskrivna guider, vet inte riktigt hur man skall få in en läsbar stadskarta på en sådan liten ruta. skall ta en titt på hur de gjort på engelska sidorna. /Johan Jönsson 9 augusti 2010 kl. 20.53 (CEST)
Varje guide skall i sig skapas med tanken att den skall kunna skrivas ut, inte att den skall kunna nås online. Kartor och sådant får man alltså räkna med att man skriver ut för sig, det vill säga som en bild. Lämpliga gatukartor kan tas från OpenStreetMap [1], se till exempel hur jag gjort i guiden till Greifswald. Riggwelter 10 augusti 2010 kl. 06.09 (CEST)
När man skriver ut guiden borde bilderna vara tydliga nog så att man kan se vad de föreställer. Om man till exempel gör Greifswald-kartan dubbelt så stor, så tror jag den är läsbar i den utskrivna guiden.
Det är ju annars en bra idé som du skriver, att hänvisa till att skriva ut kartan separat, då skulle man kunna göra kartor i A4-format. Jag har tagit en titt på engelskans Chicago-artiklar och deras detaljerade stadskartor lämpar sig för utskrift i A4 men med lite god vilja kanske de är läsbara i artikelns utskriftsläge, se t.ex. en:Chicago/Near North.
Openstreetmap har rätt mycket på Chania, men kartorna ser rätt plottriga ut och är nog inte till mycket nytta, gatunätet är inte lika fint som i Greifswald, men det ger en fin bild av hur hamnen ser ut. Kanske kan man göra en egen förenklad turistkarta baserat på konturerna. /Johan Jönsson 11 augusti 2010 kl. 21.20 (CEST)
Flyttar och fortsätter diskussionen på Resenärspuben. Riggwelter 12 augusti 2010 kl. 00.03 (CEST)

Nomineringar 2009

Kalmar för juli 2009

Jag nominerar och utser självsvåldigt Kalmar till juli månads resmål! Riggwelter 4 juli 2009 kl. 20.14 (CEST)

Hvar som nästa

För 2 år sedan skrev jag en artikel om Hvar, den putsades till av någon förra sommaren. Den verkar vara aktuell fortfarande, den kanske saknar vissa detaljer men borde fungera. /Johan Jönsson 11 juli 2009 kl. 11.55 (CEST)

Uppfyller inte riktigt kraven ser jag nu. Saknar kapitlet "säkerhet". Saknar adresser (även om behovet inte är så stort i en sån liten stad). Har inte ifylld faktaruta. /Johan Jönsson 19 juli 2009 kl. 18.46 (CEST)
Hvar är nu månadens resmål. Beakta gärna möjligheten att översätta mer info från en:. Riggwelter 20 juni 2010 kl. 01.55 (CEST)

Arkiv

Det finns arkiv för den här sidan. Vänligen redigera inte i arkiven, utan starta ett nytt ärende istället.

Se även