Hjälp Wikitravel att blir en bättre reseguide! Läs här

Skillnad mellan versioner av "Wikitravel:Månadens resmål"

Från Wikitravel, den fria resehandboken.
Hoppa till: navigering, sök
(Albanien för augusti 2008)
(Nomineringar 2012: A message to the english community)
 
(37 mellanliggande versioner av 5 användare visas inte)
Rad 16: Rad 16:
  
 
==Tidigare utsedda resmål==
 
==Tidigare utsedda resmål==
===2006===
+
{{arkiv}}
Utvald för februari 2006: [[London (Storbritannien)]] <br>
 
Utvald för mars 2006: ingen <br>
 
Utvald för april 2006: ingen <br>
 
Utvald för maj 2006: ingen <br>
 
Utvald för juni-juli 2006: [[Motala]] <br>
 
Utvald för augusti 2006: [[Vingåker]] <br>
 
Utvald för september 2006: [[Nybro]] <br>
 
  
===2007===
+
==Nomineringar==
Utvald för maj-juni 2007: [[Mariestad]] <br>
+
===Nomineringar 2012===
Utvald för juli 2007: [[Uppsala]] <br>
+
*My suggestion to the english-speaking administrators here is to just circulate the previous "locations of the month", the short introductory text could be found in the history of the Main page. Please do not use google translate. /[[Användare:Johan Jönsson|Johan Jönsson]] 7 november 2012 kl. 18.40 (CET)
Utvald för augusti-september 2007: [[Uddevalla]] <br>
+
 
Utvald för oktober-december 2007: [[Helsingfors]] <br>
+
*Jag nominerar [[Greifswald]] till nästkommande resmål. [[Användare:Riggwelter|Riggwelter]] 4 juni 2012 kl. 22.35 (CEST)
 +
**Greifswald är nu månadens resmål! [[Användare:Riggwelter|Riggwelter]] 11 juni 2012 kl. 20.08 (CEST)
 +
 
 +
===Nomineringar 2011===
 +
 
 +
====Vår====
 +
*Jag nominerar [[Nyköping]] till vårens resmål. Eftersom den är en ganska hyfsad artikel avser jag, om ingen är emot, lägga den som vårens resmål inom kort. Å andra sidan bör vi först omformatera den till "add listing"-funktionen så att den ordnas enligt vår stilguide. [[Användare:Riggwelter|Riggwelter]] 17 april 2011 kl. 13.25 (CEST)
 +
:Kör på det, "add listing" är ju trevligt men inte ett måste. Jag noterar att det kanske är lite för många hotell listade, som jag förstått det skall vi bara lista ett fåtal rekommenderade hotell och helst med olika karaktär./[[Användare:Johan Jönsson|Johan Jönsson]] 22 april 2011 kl. 10.08 (CEST)
 +
::Bra att det händer något, så ändra på till Nyköping. Känns viktigare att det ändras med jämna mellanrum, än att varenda artikel är "perfekt". [[Användare:Akteacher|Akteacher]] 23 april 2011 kl. 22.44 (CEST)
 +
:::Låt oss ta diskussionen om hotell och liknande på diskussionssidan. Jag kopierar Johans inlägg dit. [[Användare:Riggwelter|Riggwelter]] 25 april 2011 kl. 18.03 (CEST)
  
===2008===
+
====Sommar====
Utvald för januari-februari 2008: [[Tokyo]] <br>
+
*Jag nominerar [[Rügen]] till sommarens resmål. Anledningen till detta är bland annat att jag kunnat skriva en hel del i den artikeln på sistone till följd av egna besök, men också på grund av de:s satsning på Rügen som samarbete. Dessutom är det ett tokpopulärt resmål sommartid. Just nu är svenskspråkiga Wikitravels artikel klart bäst (läs: mest fullmatad)! [[Användare:Riggwelter|Riggwelter]] 13 juni 2011 kl. 23.28 (CEST)
Utvald för maj 2008: [[Riga]] <br>
+
::Rügen är nu sommarens resmål! [[Användare:Riggwelter|Riggwelter]] 28 juni 2011 kl. 00.28 (CEST)
Utvald för juni-juli 2008: [[Öland]]
 
  
==Nomineringar==
 
===Nomineringar 2008===
 
====[[Albanien]] för augusti 2008====
 
Klarar vi att göra en bra artikel om [[Albanien]] för augusti 2008? [[Användare:Riggwelter|Riggwelter]] 19 juni 2008 kl. 15.10 (CEST)
 
:Klart vi gör. Möjligtvis lättare med [[Tirana]]. För övrigt mycket bra som svenskt resmål i höst då Sverige ska dit och spela VM-kval i fotboll. September om jag inte minns fel... [[Användare:Akteacher|Akteacher]] 20 juni 2008 kl. 12.05 (CEST)
 
::Hur gör vi nu då? [[Användare:Akteacher|Akteacher]] 20 augusti 2008 kl. 06.39 (CEST)
 
:::Skriver och översätter! [[Användare:Riggwelter|Riggwelter]] 20 augusti 2008 kl. 13.05 (CEST)
 
::::Menade mer om vi ska köra på Albanien... Jag la till ett par rubriker och mer än så tror jag inte jag kan bidra med just nu, förutom att jag ska se om jag kan hitta en bild eller två. [[Användare:Akteacher|Akteacher]] 20 augusti 2008 kl. 20.46 (CEST)
 
  
====[[Chicago]] för september 2008====
+
===Nomineringar 2010===
Engelskspråkiga Wikitravel har en mycket bra artikel om Chicago; så bra att den till och med tryckts i bokform av [[Wikitravel:Wikitravel Press|Wikitravel Press]]. Vi borde översätta den artikeln! [[Användare:Riggwelter|Riggwelter]] 19 juni 2008 kl. 22.22 (CEST)
+
====[[Nyköping]] under hösten 2010====
 +
*Jag nominerar [[Nyköping]] till höstens resmål. [[Användare:Riggwelter|Riggwelter]] 26 juni 2010 kl. 14.44 (CEST)
 +
:Låter bra tycker jag. [[Användare:Akteacher|Akteacher]] 27 juni 2010 kl. 18.40 (CEST)
 +
::Flyttar denna till 2011! Se ovan. [[Användare:Riggwelter|Riggwelter]] 17 april 2011 kl. 13.23 (CEST)
  
====[[Singapore]] för oktober 2008====
+
====[[Chania]] under hösten 2010====
På samma sätt som Chicago numer finns i bokform finns även Singapore. Nog borde vi väl även kunna erbjuda samma artikel fast svenska? [[Användare:Riggwelter|Riggwelter]] 19 juni 2008 kl. 22.22 (CEST)
+
*Efter komplettering kanske lite bilder och någon karta torde [[Chania]] kunna platsa som månadens resmål under hösten. Artikleln har växt fram i all stillhet och jag har missat den helt... så nu tycker jag att det är hög tid att vi tittar närmare på den. [[Användare:Riggwelter|Riggwelter]] 21 juli 2010 kl. 14.51 (CEST)
 +
:Jag la till en sådan där lokaliseringskarta i inforutan. Jag har förstått att bilderna skall vara små här för att få lättutskrivna guider, vet inte riktigt hur man skall få in en läsbar stadskarta på en sådan liten ruta. skall ta en titt på hur de gjort på engelska sidorna. /[[Användare:Johan Jönsson|Johan Jönsson]] 9 augusti 2010 kl. 20.53 (CEST)
 +
::Varje guide skall i sig skapas med [[Wikitravel:Vad Wikitravel är och inte är|tanken att den skall kunna skrivas ut]], inte att den skall kunna nås online. Kartor och sådant får man alltså räkna med att man skriver ut för sig, det vill säga som en bild. Lämpliga gatukartor kan tas från OpenStreetMap [http://www.openstreetmap.org], se till exempel hur jag gjort i guiden till [[Greifswald]]. [[Användare:Riggwelter|Riggwelter]] 10 augusti 2010 kl. 06.09 (CEST)
 +
:::När man skriver ut guiden borde bilderna vara tydliga nog så att man kan se vad de föreställer. Om man till exempel gör Greifswald-kartan dubbelt så stor, så tror jag den är läsbar i den utskrivna guiden.
 +
:::Det är ju annars en bra idé som du skriver, att hänvisa till att skriva ut kartan separat, då skulle man kunna göra kartor i A4-format. Jag har tagit en titt engelskans Chicago-artiklar och deras detaljerade stadskartor lämpar sig för utskrift i A4 men med lite god vilja kanske de är läsbara i artikelns utskriftsläge,  se t.ex. [[:en:Chicago/Near North]].
 +
:::Openstreetmap har rätt mycket på Chania, men kartorna ser rätt plottriga ut och är nog inte till mycket nytta, gatunätet är inte lika fint som i Greifswald, men det ger en fin bild av hur hamnen ser ut. Kanske kan man göra en egen förenklad turistkarta baserat på konturerna. /[[Användare:Johan Jönsson|Johan Jönsson]] 11 augusti 2010 kl. 21.20 (CEST)
 +
::::Flyttar och fortsätter diskussionen på [[Wikitravel:Resenärspuben|Resenärspuben]]. [[Användare:Riggwelter|Riggwelter]] 12 augusti 2010 kl. 00.03 (CEST)
  
 
==Arkiv==
 
==Arkiv==
Här arkiveras tidigare omröstningar:
+
{{arkiv}}
*[[Wikitravel:Månadens resmål/Arkiv]]
 
  
 
==Se även==
 
==Se även==
 
*[[Månadens samarbete]]
 
*[[Månadens samarbete]]
 +
 +
[[de:Wikitravel:Ziel des Monats]]
 +
[[en:Previous Destinations of the month]]
 +
[[es:Wikitravel:Destino del mes]]
 +
[[fi:Lista kuukauden kohteista]]
 +
[[fr:Wikitravel:Destinations du mois]]
 +
[[it:Wikitravel:Destinazione del mese/Archivio]]
 +
[[ja:今月の旅行先一覧]]
 +
[[nl:Vorige Bestemmingen van de maand]]
 +
[[pt:Wikitravel:Destinos do mês]]
 +
[[ro:Wikitravel:Foste destinaţii ale lunii]]
 +
[[ru:Wikitravel:Направление месяца]]

Nuvarande version från 7 november 2012 kl. 17.40

Månadens resmål är en artikel som valts ut av Wikitravels användare. Den artikeln lyfts då fram i rampljuset på huvudsidan under en månad. Här bestämmer vi vilka sidor som ska väljas till Månadens resmål på huvudsidan. Lägg till dina nomineringar i den nedanstående listan, och lägg till röster på de resmål som nominerats.

Grundläggande krav[Redigera]

 • Den nominerade artikeln ska vara av hög kvalitet. Med hög kvalitet förstås att så många som möjligt av stadsmallens artikelpunkter skall vara fyllda med relevant information och att artikeln skall vara användbar för medelresenären som inte varit vid resmålet tidigare och därför kan ha en bred intressesfär.
 • Den nominerade artikeln bör ha ett bra bildmaterial.
 • Den nominerade artikeln bör nomineras under en bra tidpunkt att besöka destinationen.
 • Den nominerade artikeln får inte ha varit Månadens resmål tidigare.
 • Den nominerade artikeln ska vara uppbyggd enligt vår etikett.
 • Om artikeln varit nominerad tidigare men inte vunnit, så ska ev. protester behandlas innan nominering sker igen.

En artikel blir vald om den får flera röster för och inga emot på två veckor. När man nominerar en artikel bör man gärna föreslå en period då den ska vara Månadens resmål.

Efter utgången period[Redigera]

Då resmålets tid gått ut listas den här nere under tidigare utsedda resmål. Dessutom sätter man mallen {{Månadens resmål}} på dess diskussionssida. Detta gör man för att kommande wikiresenärer skall kunna se att artikeln ansetts som nog bra för att utses som månadens resmål och för att undvika att artikeln nomineras igen.

Tidigare utsedda resmål[Redigera]

Det finns arkiv för den här sidan. Vänligen redigera inte i arkiven, utan starta ett nytt ärende istället.

Nomineringar[Redigera]

Nomineringar 2012[Redigera]

 • My suggestion to the english-speaking administrators here is to just circulate the previous "locations of the month", the short introductory text could be found in the history of the Main page. Please do not use google translate. /Johan Jönsson 7 november 2012 kl. 18.40 (CET)
 • Jag nominerar Greifswald till nästkommande resmål. Riggwelter 4 juni 2012 kl. 22.35 (CEST)
  • Greifswald är nu månadens resmål! Riggwelter 11 juni 2012 kl. 20.08 (CEST)

Nomineringar 2011[Redigera]

Vår[Redigera]

 • Jag nominerar Nyköping till vårens resmål. Eftersom den är en ganska hyfsad artikel avser jag, om ingen är emot, lägga den som vårens resmål inom kort. Å andra sidan bör vi först omformatera den till "add listing"-funktionen så att den ordnas enligt vår stilguide. Riggwelter 17 april 2011 kl. 13.25 (CEST)
Kör på det, "add listing" är ju trevligt men inte ett måste. Jag noterar att det kanske är lite för många hotell listade, som jag förstått det skall vi bara lista ett fåtal rekommenderade hotell och helst med olika karaktär./Johan Jönsson 22 april 2011 kl. 10.08 (CEST)
Bra att det händer något, så ändra på till Nyköping. Känns viktigare att det ändras med jämna mellanrum, än att varenda artikel är "perfekt". Akteacher 23 april 2011 kl. 22.44 (CEST)
Låt oss ta diskussionen om hotell och liknande på diskussionssidan. Jag kopierar Johans inlägg dit. Riggwelter 25 april 2011 kl. 18.03 (CEST)

Sommar[Redigera]

 • Jag nominerar Rügen till sommarens resmål. Anledningen till detta är bland annat att jag kunnat skriva en hel del i den artikeln på sistone till följd av egna besök, men också på grund av de:s satsning på Rügen som samarbete. Dessutom är det ett tokpopulärt resmål sommartid. Just nu är svenskspråkiga Wikitravels artikel klart bäst (läs: mest fullmatad)! Riggwelter 13 juni 2011 kl. 23.28 (CEST)
Rügen är nu sommarens resmål! Riggwelter 28 juni 2011 kl. 00.28 (CEST)


Nomineringar 2010[Redigera]

Nyköping under hösten 2010[Redigera]

Låter bra tycker jag. Akteacher 27 juni 2010 kl. 18.40 (CEST)
Flyttar denna till 2011! Se ovan. Riggwelter 17 april 2011 kl. 13.23 (CEST)

Chania under hösten 2010[Redigera]

 • Efter komplettering kanske lite bilder och någon karta torde Chania kunna platsa som månadens resmål under hösten. Artikleln har växt fram i all stillhet och jag har missat den helt... så nu tycker jag att det är hög tid att vi tittar närmare på den. Riggwelter 21 juli 2010 kl. 14.51 (CEST)
Jag la till en sådan där lokaliseringskarta i inforutan. Jag har förstått att bilderna skall vara små här för att få lättutskrivna guider, vet inte riktigt hur man skall få in en läsbar stadskarta på en sådan liten ruta. skall ta en titt på hur de gjort på engelska sidorna. /Johan Jönsson 9 augusti 2010 kl. 20.53 (CEST)
Varje guide skall i sig skapas med tanken att den skall kunna skrivas ut, inte att den skall kunna nås online. Kartor och sådant får man alltså räkna med att man skriver ut för sig, det vill säga som en bild. Lämpliga gatukartor kan tas från OpenStreetMap [1], se till exempel hur jag gjort i guiden till Greifswald. Riggwelter 10 augusti 2010 kl. 06.09 (CEST)
När man skriver ut guiden borde bilderna vara tydliga nog så att man kan se vad de föreställer. Om man till exempel gör Greifswald-kartan dubbelt så stor, så tror jag den är läsbar i den utskrivna guiden.
Det är ju annars en bra idé som du skriver, att hänvisa till att skriva ut kartan separat, då skulle man kunna göra kartor i A4-format. Jag har tagit en titt på engelskans Chicago-artiklar och deras detaljerade stadskartor lämpar sig för utskrift i A4 men med lite god vilja kanske de är läsbara i artikelns utskriftsläge, se t.ex. en:Chicago/Near North.
Openstreetmap har rätt mycket på Chania, men kartorna ser rätt plottriga ut och är nog inte till mycket nytta, gatunätet är inte lika fint som i Greifswald, men det ger en fin bild av hur hamnen ser ut. Kanske kan man göra en egen förenklad turistkarta baserat på konturerna. /Johan Jönsson 11 augusti 2010 kl. 21.20 (CEST)
Flyttar och fortsätter diskussionen på Resenärspuben. Riggwelter 12 augusti 2010 kl. 00.03 (CEST)

Arkiv[Redigera]

Det finns arkiv för den här sidan. Vänligen redigera inte i arkiven, utan starta ett nytt ärende istället.

Se även[Redigera]