Hjälp Wikitravel att blir en bättre reseguide! Läs här

Skillnad mellan versioner av "Wikitravel:Hur redigerar man en sida"

Från Wikitravel, den fria resehandboken.
Hoppa till: navigering, sök
(interwiki)
Rad 1: Rad 1:
För att redigera en sida klickar du på länken ''redigera denna sida'' längst upp på sidan. Då får du upp en textruta där du kan redigera befintlig text eller lägga till ny text. Vanlig brödtext skriver du som den ska vara och nedan ser du hur du gör för att formatera texten.
+
För att redigera en sida klickar man på länken/fliken ''redigera denna sida'' längst upp på sidan. Då får man upp en textruta där man kan redigera befintlig text eller lägga till ny text. Vanlig brödtext skriver man som den ska vara och nedan finns anvisningar för hur man gör då man formaterar ("wikifierar") texten.
  
 
===Fet stil===
 
===Fet stil===
För att skriva med fet stil i en artikel inleder du texten med tre apostrofer och avslutar texten med tre apostrofer, ex. <nowiki>'''Gustav Adolfs torg'''</nowiki> blir '''Gustav Adolfs torg'''.
+
För att skriva med fet stil i en artikel inleder man texten med tre apostrofer och avslutar texten med tre apostrofer, ex. <nowiki>'''Gustav Adolfs torg'''</nowiki> blir '''Gustav Adolfs torg'''.
  
 
===Kursiv stil===
 
===Kursiv stil===
För att skriva med kursiv stil i en artikel inleder du texten med två apostrofer och avslutar texten med två apostrofer, ex. <nowiki>''Gustav Adolfs torg''</nowiki> blir ''Gustav Adolfs torg''.
+
För att skriva med kursiv stil i en artikel inleder man texten med två apostrofer och avslutar texten med två apostrofer, ex. <nowiki>''Gustav Adolfs torg''</nowiki> blir ''Gustav Adolfs torg''.
  
 
===Länk till annan artikel===
 
===Länk till annan artikel===
För att skapa en länk till en annan artikel skriver du dubbla hakparenteser om den text du vill länka, ex. <nowiki>[[Stockholm]]</nowiki> blir [[Stockholm]].
+
För att skapa en länk till en annan artikel på samma språkversion av Wikitravel skriver man dubbla hakparenteser om den text man vill länka, ex. <nowiki>[[Stockholm]]</nowiki> blir [[Stockholm]].
  
 
===Spara en artikel eller ändring===
 
===Spara en artikel eller ändring===
För att spara din artikel klickar du bara på knappen ''Spara''. Det brukar alltid vara bra att se hur det blir innan du sparar artikeln och då kan du klicka på ''Visa förhandsgranskning'' så får du se hur din artikel kommer att se ut när du sparat den. I rutan sammanfattning kan du skriva en kort beskrivning av vilken ändring du gjort i artikeln, ex. ''Stafvel ändrat till Stavfel''.
+
För att spara artikeln klickar man bara på knappen ''Spara''. Det brukar alltid vara bra att se hur det blir innan man sparar artikeln och då kan man klicka på ''Visa förhandsgranskning'' så visas hur artikeln kommer att se ut när den sparas. I rutan sammanfattning bör man skriva en kort beskrivning av vilken ändring man gjort i artikeln, till exempel ''Stafvel ändrat till Stavfel''.
  
 
===Är artikeln bara påbörjad?===
 
===Är artikeln bara påbörjad?===
Om artikeln är väldigt kort kan du ange <nowiki>{{{stub|ämne=[[ämne]]}}}</nowiki> där du som ämne anger vilken världsdel, kontinent, land, stad, etc. artikeln relaterar till.
+
Om artikeln är väldigt kort kan man ange <nowiki>{{{stub|ämne=[[ämne]]}}}</nowiki> där man som ämne anger vilken världsdel, kontinent, land, stad, etc. artikeln relaterar till.
  
  

Versionen från 1 maj 2008 kl. 18.15

För att redigera en sida klickar man på länken/fliken redigera denna sida längst upp på sidan. Då får man upp en textruta där man kan redigera befintlig text eller lägga till ny text. Vanlig brödtext skriver man som den ska vara och nedan finns anvisningar för hur man gör då man formaterar ("wikifierar") texten.

Fet stil

För att skriva med fet stil i en artikel inleder man texten med tre apostrofer och avslutar texten med tre apostrofer, ex. '''Gustav Adolfs torg''' blir Gustav Adolfs torg.

Kursiv stil

För att skriva med kursiv stil i en artikel inleder man texten med två apostrofer och avslutar texten med två apostrofer, ex. ''Gustav Adolfs torg'' blir Gustav Adolfs torg.

Länk till annan artikel

För att skapa en länk till en annan artikel på samma språkversion av Wikitravel skriver man dubbla hakparenteser om den text man vill länka, ex. [[Stockholm]] blir Stockholm.

Spara en artikel eller ändring

För att spara artikeln klickar man bara på knappen Spara. Det brukar alltid vara bra att se hur det blir innan man sparar artikeln och då kan man klicka på Visa förhandsgranskning så visas hur artikeln kommer att se ut när den sparas. I rutan sammanfattning bör man skriva en kort beskrivning av vilken ändring man gjort i artikeln, till exempel Stafvel ändrat till Stavfel.

Är artikeln bara påbörjad?

Om artikeln är väldigt kort kan man ange {{{stub|ämne=[[ämne]]}}} där man som ämne anger vilken världsdel, kontinent, land, stad, etc. artikeln relaterar till.