Hjälp Wikitravel att blir en bättre reseguide! Läs här

Skillnad mellan versioner av "Wikitravel:Guider"

Från Wikitravel, den fria resehandboken.
Hoppa till: navigering, sök
m (robot Lägger till: it:Wikitravel:Docenti)
(+ nl)
 
Rad 36: Rad 36:
 
[[en:Wikitravel:Docents]]
 
[[en:Wikitravel:Docents]]
 
[[it:Wikitravel:Docenti]]
 
[[it:Wikitravel:Docenti]]
 +
[[nl:Wikitravel:Docenten]]

Nuvarande version från 21 september 2012 kl. 15.10

Många gånger har bidragsgivare till Wikitravel mer kunskap om en destination än vad som ryms i en reseguide. Användare av Wikitravel har ofta mycket specifika frågor som inte kan besvaras i Wikitravels artikelformat. För att kunna ge svar på sådana frågor finns det möjlighet att använda sig av lokalexperter - guider.

Att bli guide[Redigera]

För att bli guide för ett resmål, lägg in följande mall längst ner på artikelsidan för resmålet:

{{Guide|Användarnamn}}

Byt ut Användarnamn mot ditt eget användarnamn. Om du har ett tudelat användarnamn måste du istället för mellanslag använda ett understreck, t.ex. Sven_Svensson.

Om det redan finns en guide för destinationen, lägg till en ny rad nedanför:

{{Guide|Användarnamn}}
{{Guide|Användarnamn2}}

Byt ut Användarnamn mot ditt eget användarnamn. Om du har ett tudelat användarnamn måste du istället för mellanslag använda ett understreck, t.ex. Sven_Svensson.

För närvarande finns det inga begränsningar hur många guider man kan ha på ett resmål, men man bör, beroende på destinationens storlek, begränsa antalet till ca 3-4 st.

Sluta som guide[Redigera]

Om man inte vill kvarstå som guide, eller planerar att vara frånvarande mer än en vecka eller två, tag bara bort den mallen som omfattar användarnamnet på den aktuella artikeln.

Om en guide inte har gått att nå under en månad, utan att meddela sin frånvaro, är det fritt att avlägsna mallen.

Föreslå en guide[Redigera]

Om man noterar att en viss användare verkar ha kunskap utöver det vanliga om ett resmål, föreslå detta på användarens diskussionssida:

Hej! Du verkar ha bra vetskap om [[Resmålets namn]]. Har du inte funderat på att bli guide? Läs mer om det [[Wikitravel:Guider|här]]. ~~~~

Rättigheter och skyldigheter[Redigera]

  • En guide skall göra ett guideavsnitt på sin användarsida. Här skall man redovisa hur man vill bli kontaktad: via sin diskussionssida, via e-post, IRC, o.s.v.
  • En guide skall föra in ny information i guiden.
  • Guider bestämmer inte över en viss artikel. De har samma inflytande över en artikel som vilken annan användare som helst. Frågor som rör resmålet skall föras på respektive artikels diskussionssida.
  • Det handlar inte om att man som guide skulle vara personligen ansvarig för att guida besökare och turister runt om i resmålet, utan att kunna svara på frågor på det sätt man anger enligt ovan.