Hjälp Wikitravel att blir en bättre reseguide! Läs här

Wikitravel:Geografibeskrivning

Från Wikitravel, den fria resehandboken.
Hoppa till: navigering, sök
Informationsställe.PNG

Denna sida är en officiell policy på svenska Wikitravel. Den är allmänt accepterad, och betraktas som en standard som alla ska följa. För att föreslå förändringar i policyn är det bäst att använda diskussionssidan, såvida det inte rör mindre detaljer.

Resande är grunden om geografi. Av den anledningen är Wikitravel också om geografi. Detta är dock ett av många sätt att beskriva resande(se Andra sätt att se på resande).

Syfte

Varför behövs det en geografisk hierarki? Meningen med hierarkin är att organisera vårat arbete.


Hierarkin

Hierarkin på Wikitravel ser ut så här:

De nivåer i hierarkin som inte är nödvändiga kan skippas. Till exempel Nordamerika består bara av 3 länder, en världsdelsregion indelning blir då överflödig. Landet Andorra är ungefär lika stort som en medelstor svensk stad, att skriva om landets olika regioner vore opraktiskt.

Världsdelar

Världsdelar är de stora landmassor som jorden är indelad i. Denna nivå innehåller inte särskilt mycket information för den resande, men utgör den översta nivån i hierarkin. Förutom den underliggande nivån så listas även Andra territorier och Natur.

Se även Mall för världsdel.

Världsdelsregioner

En Världsdelsregion är en del av en världsdel som ofta delas in i en egen region. Exempel är Sydostasien eller Norden. Ibland är världsdelsregioner överflödiga, t.ex. för Oceanien eller Nordamerika.

Se även Mall för världsdelsregion.

Länder

Ett land är en erkänd territoriell stat, som Malta eller Fiji. I artiklar om länder beskriver man övergripande landet, detaljerna överlämnas till artiklar i lägre nivåer.

Se även Mall för land.

Regioner

Se även Mall för region.

Städer

Se även Mall för stad.

Stadsdelar

Se även Mall för stadsdel.