Hjälp Wikitravel att blir en bättre reseguide! Läs här

Wikitravel:Användarvillkor

Från Wikitravel, den fria resehandboken.
Hoppa till: navigering, sökVägarbete.gif Var god stör ej! Artikeln är under aktiv bearbetning,
påbörjad av Riggwelter.

Detta meddelande avlägsnas efter utfört arbete.

Resultatet av det arbete som resulterar i Wikitravel - tex, bilder, etc. - är fritt att använda för alla, så länge som man gör det i enlighet med vår copyleftlicens. Vi arbetar på att göra Wikitravels innehåll tillgängligt även i andra format, vilket betyder att för den som önskar kopiera det man hittar på Wikitravel är detta fullt möjligt.

Den [1] där Wikitravel finns uppladdad, tillsammans med programvaran MediaWiki, är de verktyg som används för att skapa Wikitravel. Servern och programvaran är fri att använda för alla bidragsgivare och andra intressenter förutsatt att:

  1. användaren stöder arbetet och målet att skapa en gratis, fulllständig, ständigt aktuelll och pålitlig världstäckande resehandledning
  2. användaren accepterar att samarbete med andra arbetare är nödvändigt för att uppnå detta mål

Om en användare inte är intresserad av att hjälpa till att nå detta mål, eller stöder det men inte vill samarbeta, nå konsensus eller vara tillmötesgående mot andra användare ombeds användaren att inte använda sig av denna tjänst. Om man ändå skulle fortsätta att använda tjänsten trots att man inte accepterar Wikitravel villkor, förbehåller Wikitravel sig rätten att använda de medel, tekniska och/eller lagliga, som står till buds för att förhindra användarens tillgång till tjänsten.

Redistribution och egna hemsidor

Wikitravel har begränsat serverutrymme som enbart skall användas för att skapa innehållet i resehandböckerna. Av den anledningen ombeds personer eller organisationer att inte direktlänka till bilder på Wikitravels servrar, utan ladda ner en kopia och uppge källa och bildlicens. På samma sätt ombeds du att inte

Se även