Hjälp Wikitravel att blir en bättre reseguide! Läs här

Wikitravel:Administratörer

Från Wikitravel, den fria resehandboken.
Hoppa till: navigering, sök

Administratörer, även kallad sysop, är vanliga användare som har fått förtroendet att ha fler befogenheter än vanliga skribenter. Anledningen till detta är att administratörerna skall kunna svara för ordningen på Wikitravel. Administratörerna har bl.a. följande befogenheter:

  • Radera sidor
  • Återställa raderade sidor
  • Radera bilder (observera att raderade bilder inte kan återställas)
  • Skrivskydda sidor och häva detta skydd
  • Redigera skrivskyddade sidor
  • Blockera och häva blockering av IP-adresser.

Administratörerna på svenska Wikitravel är även automatiskt administratörer på Wikitravel Shared, men bara om de har skaffat sig ett konto där (rekommenderas).

Aktiva administratörer på svenska Wikitravel

Se här.

Upphörande av administrativ behörighet

Oanvända konton med administrativ behörighet utgör en säkerhetsrisk. Av denna anledning kommer administratörer som inte använt sitt konto eller sina administratörsmöjligheter på tre månader att få sin administratörsrättighet återtagen. Administratörer som inte har tid eller möjlighet att fortsätta som administratörer bör själva begära att få sina rättigheter återtagna.

Administratörer som missköter sitt uppdrag kan få sin administratörsrättigheter indragna. Administratörsrättigheterna hanteras av en byråkrat.

Om en administratör av någon anledning får sina rättigheter återtagna måste denne nomineras på nytt enligt gällande policy för val av administratörer.

Begäran om eller nominering till administrativ behörighet

För begäran om eller nominering av ytterligare administratörer, se Wikitravel:Begäran om administrativ behörighet.

Se även