Hjälp Wikitravel att blir en bättre reseguide! Läs här

Skillnad mellan versioner av "Tokyo/Harajuku"

Från Wikitravel, den fria resehandboken.
Tokyo : Harajuku
Hoppa till: navigering, sök
Tokyo/Harajuku

Default Banner.jpg

(Ta sig till/från {{PAGENAME}})
m (Återställer till tidigare version av 89.233.224.83)
Rad 4: Rad 4:
 
Harajuku är en benämning på området i norra [[Tokyo/Shibuya|Shibuya]] nära Yoyogi-parken. Huvudgatan är '''Omote-sandō''' (表参道). Huvudattraktionen är dock sidogatan '''Takeshita-dori''' (竹下通り) som fullkomligt svämmar över med butiker som säljer alternativt mode. För den som är intresserad av punk, goth eller andra alternativa klädstilar är detta himmelriket.
 
Harajuku är en benämning på området i norra [[Tokyo/Shibuya|Shibuya]] nära Yoyogi-parken. Huvudgatan är '''Omote-sandō''' (表参道). Huvudattraktionen är dock sidogatan '''Takeshita-dori''' (竹下通り) som fullkomligt svämmar över med butiker som säljer alternativt mode. För den som är intresserad av punk, goth eller andra alternativa klädstilar är detta himmelriket.
  
Hej tjaba da! Hur mår du? Jag mår toppen! Hej tjaba da är du fett i knoppen?
+
==Ta sig till/från {{PAGENAME}}==
 +
{{rubrik|namn=Med tåg}}
 +
''Yamanote-linjen'' stannar här, stationen ligger väldigt centralt i området precis vid början av '''Omote-sandō'''.
 +
 
 +
{{rubrik|namn=Med tunnelbana}}
 +
* '''Chiyoda-linjen'''. Stationen är ett par hundra meter ned på '''Omote-sandō''' och heter '''Meiji-jingu-mae'''.
 +
* '''Ginza- och Hanzomon-linjen'''. Cirka en kilometer ned på '''Omote-sandō''' ligger denna stora station som heter som gatan.
 +
 
 +
{{rubrik|namn=Till fots}}
 +
* '''Söderifrån'''. Från [[Tokyo/Shibuya|Shibuya]] behöver du bara följer järnvägsspåren norrut.
 +
* '''Norrifrån'''. Från [[Tokyo/Shinjuku|Shinjuku]] är det ett par kilometer att gå och även här kan du följa spåren, men söderut. Dessutom kan man promenera genom Yoyogi-parken om man vill slippa ifrån stadens larm en stund.
  
 
==Förflyttning==
 
==Förflyttning==

Versionen från 15 december 2010 kl. 12.20

Harajuku (原宿) är en stadsdel i Tokyo.

Fakta om Tokyo/Harajuku

Harajuku är en benämning på området i norra Shibuya nära Yoyogi-parken. Huvudgatan är Omote-sandō (表参道). Huvudattraktionen är dock sidogatan Takeshita-dori (竹下通り) som fullkomligt svämmar över med butiker som säljer alternativt mode. För den som är intresserad av punk, goth eller andra alternativa klädstilar är detta himmelriket.

Ta sig till/från Tokyo/Harajuku

Med tåg

Yamanote-linjen stannar här, stationen ligger väldigt centralt i området precis vid början av Omote-sandō.

Med tunnelbana
  • Chiyoda-linjen. Stationen är ett par hundra meter ned på Omote-sandō och heter Meiji-jingu-mae.
  • Ginza- och Hanzomon-linjen. Cirka en kilometer ned på Omote-sandō ligger denna stora station som heter som gatan.
Till fots
  • Söderifrån. Från Shibuya behöver du bara följer järnvägsspåren norrut.
  • Norrifrån. Från Shinjuku är det ett par kilometer att gå och även här kan du följa spåren, men söderut. Dessutom kan man promenera genom Yoyogi-parken om man vill slippa ifrån stadens larm en stund.

Förflyttning

Japans största toori utanför Meiji-templet.

Att se

  • Yoyogi-parken. Den största parken i Tokyo, den delen som inte tillhör Meiji-templet är öppen dygnet runt och här finns alltid något att se på. Räkna med gatuartister, teatergrupper som tränar och mycket mycket mer. Allra bäst är det på söndagar då ungdomar strömmar hit för att visa upp sig och det senaste alternativa modet.
  • Meiji Jingū (明治神宮). Tempel i Yoyogi-parken tillägnat Japans förra kejsare. Ett av de största templen som finns i Tokyo. Ingången pryds av en gigantisk torii, liknande triumfbåge som man går igenom.

Att göra

Nöjesliv

Köpa

Den som vill handla alternativt och udda rekomenderas Takeshita-dōri, utbudet är enormt och oavsett vilken sun-kultur du är intresserad lär det finns något du gillar här. För dig med lite mer vuxnare smak (och plånbok!) är det Omote-sandō som gäller. Här finns många dyra och exklusiva affärer, speciellt i slutet av gatan.

  • Oriental Bazaar 5-9-13 Jingu-mae (Ett par minuter ned på Omote-sandō, höger sida). Kitchig souveniraffär i fyra våningar där du kan hitta det där typiskt japanska att ge bort till dem där hemma. Men här finns även mer udda gåvar ifrån den japanska kulturen. Byggnaden ses på långt håll med sin fejkade kineiska stil.
  • Condomania (Tre minuter ned på Omote-sandō i korsningen med Meiji-dōri, höger sida). Inhyst i en minimal triangulär byggnad ligger denna specialistaffär som har ett fullkomligt makalöst utbud av kondomer

Mat och dryck

Omote-sandō har fått smeknamnet "Tokyos Champs-Elysées", om man tittar på priserna i alla trendiga caféer och fikahak så stämmer det definitivt. Områdets lokala specialitet, Harajuku-crêpes är ett måste.

Billigt
  • Shakey's Pizza. Lunchbuffé för ¥750 (~45kr) alla dagar utom söndagar. Har du aldrig provat pizza med sjögräs är detta perfekta stället att göra det på.
  • Kebab Box J 1-8-8 Jingumae (På Meiji-dōri mellan Takeshita-dōri och Omote-sandō). Bra ställe att köpa sin kebab på till priset av ¥500 (~35kr).

Boende

Evenemang

Kommunikation

Säkerhet

Missa inte

Harajuku är rätt ställe för den som vill se många utövare av olika subkulturer på en gång: Lolita, Cosplay, Decora, Kogal, etc.

Karta

Karta över Shibuya och Harajuku, från Tokyo Convention and Visitors Bureau