Hjälp Wikitravel att blir en bättre reseguide! Läs här

Sevilla

Från Wikitravel, den fria resehandboken.
Hoppa till: navigering, sök
Sevilla

Default Banner.jpg

STAD: Sevilla
Lokalisering
Snabbfakta
Befolkning inv.
Riktnummer
Densitet/km2
Språk
Transport
Flygplats(er)
Järnvägsstation(er)

Sevilla är den fjärde största staden i Spanien och det är Andalusiens huvudstad. Sevilla är också det främsta centrumet för konst, kultur och ekonomin i södra Spanien och en av de största i södra Europa. Många turister dras hit på grund av många kända monument, fina torg, trädgårdar, kyrkor osv. I Sevilla hittar du den mest bevarade gamla stan i Europa som har ett stort historiskt och konstnärligt värde. Bland de mest kända monumenten är la Giralda och Torre del Oro.

Att ta med sig till Sevilla

Att ta med sig från Sevilla


Väder

Sevilla har ett medelhavsklimat, med en genomsnittlig temperatur på 26ºC på sommaren och 12ºC på vintern, med mjuka brisar under hela våren och sommaren. Vintrarna är milda och under hösten regnar det väldigt lite och med högre temperaturer under sommaren. Det är nästan 3 000 soltimmar under året, man kan anse att atmosfären i Sevilla är nästan perfekt under alla årstider

Orientering

Stan ligger i den västra halvan av Andalusien och Guadalquivirs flod delar stan i två delar: I väster ligger La Isla de la Cartuja, kvarter i Triana och Los Remedios sedan i öst ligger centrum och resterande kvarter.

Kultur

Enligt legenden, så grundlade Herkules Sevilla, och stan kallades Hispalis och Isbiliya under den romerska och arabiska dominansen. Sevilla levde sin glans efter upptäckten av Amerika.

Sevilla har haft två internationella utställningar, den Ibero-amerikanska utställningen 1929 och den universella utställningen 1992.

Sevilla har den största turisttillströmningen under våren eftersom påsken, och Feria de Abril, som är den mest kända festivalen i Sevilla då äger rum. Man rekommenderar att besöka staden under den tiden. Sevilla firar båda två festivalerna i april och det är bara två veckors mellanrum mellan dem. Under våren så är klimatet i stan är utmärkt, runtomkring 25°C.

Historik

Lokalbefolkningen

Stadsdelar

Sevilla kvarter är väldigt viktiga. I dessa kvarter kan man uppleva den Andalusiska konsten och Sevillas traditioner. Alla kvarter har sina egna särdrag.

  • Santa Cruz är också en av de viktigaste kvarteren i Sevilla. Detta kvarter är beläget i centrum av staden och är omgiven av stora hus, palats och vita innergårdar där det doftar blommor. Kvarteret har smala gator, gränder, och torg ett exempel är Venerables torget som är fullt av barer och terrasser.
  • Kvarteren Los Remedios ligger bredvid Guadalquivirs flod, och är ett av de största och viktigaste områdena i Sevilla.
  • Macarena kvarteret är ett av de mest moderna områden i Sevilla. Detta kvarter är beläget nära det historiska området i staden. Det mest viktigaste monument i detta kvarter är den stora porten i kvarteret som är utformat som en båge. Det vackraste område i detta distrikt ligger bredvid Alameda de Hercules och El Palacio de Dueñas. Där finns marknaderna, kyrkor, tapas barer. Den mest viktigaste kyrkan är Basilica de la Macarena.
  • Heliopolis kvarteret är ett av de mest lugnaste områden i Sevilla, med undantag när fotbollslaget Real Betis Balompie spelar. Eftersom deras stadium (Manuel Ruiz de Lopera) ligger i detta område.


  • Nervións kvarter är ett väldigt populärt område i Sevilla, där finns Sevilla FC Stadion (Ramón Sánchez Pizjuán). Detta område har bra transportkommunikation med resten av staden.


Att ta sig till

Det är väldigt lätt att ta sig till och från Sevilla. Det har inte blivit bara ett resmål utan det har också blivit dörröppnare till Andalusien.

Man kan åka in till Sevilla genom hamnen som ligger vid floden Guadalquivir. Det är den enda flod hamnen i Spanien. Guadalquivir floden har en väldigt tung trafik, både turister kryssningar och fraktfartyg.

Santa Justa som är järnvägsstationen i Sevilla, är en viktig knutpunkt för förbindelserna mellan Sevilla och resten av Spanien och Europa. Dessutom har den höghastighetstågen (AVE)


Med flyg

Sevillas flygplats ligger 10 km nordväst om Sevilla.

Det tar ungefär 15 minuter med taxi att nå stan och taxin har en fast avgift på 21€. Med buss tar det ca 30 minuter och dem tar en avgift på 2,50€. Bussar avgår till flygplatsen varje halvtimma från Puerta de Jerez som ligger i mitten av stan.

Man kan också komma till Sevilla genom Jerez de la Frontera flygplatsen som ligger ca 50 minuters bilresa från Sevilla.


Sova på flygplatsen i Sevilla

Man borde inte planera att sova på flygplatsen eftersom den är stängd från 1:00 - 4:00. Efter midnatt måste du lämna flygplatsen och det är långt till det närmaste billigaste hotellet.


Med buss
Med tåg
Med bil
Med cykel

Förflyttning i Sevilla

Med buss
Med tåg
Med bil
Med taxi
Med cykel

Betalning

Gångbara valutor
Resecheckar
Betalkort
Bankomater

Boende

Lyx
Medel
Budget
Vandrarhem och camping

Mat och dryck

Lyx
Medel
Budget
Pubar och barer

Att se

Att göra

Shopping
Aktiviteter

Nöjesliv

Arbete

Kommunikation

Säkerhet

Respektera

Problemlösare

Övrigt

Andra resmål runt Sevilla
Får absolut inte missas