Hjälp Wikitravel att blir en bättre reseguide! Läs här

Sevilla

Från Wikitravel, den fria resehandboken.
Version från den 20 april 2009 kl. 08.08 av Sevillano (Diskussion | bidrag) (Ny sida: {{IsIn|}} {{Stadsfakta|Lokalisering= |Befolkning= |Riktnummer= |Densitet= |Språk= |Flygplats= |Järnvägsstation= }} '''Sevilla''' är den fjärde största staden i Spanien och det är...)
(skillnad) ←Äldre version | se nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)
Hoppa till: navigering, sök
Sevilla

Default Banner.jpg

STAD: Sevilla
Lokalisering
Snabbfakta
Befolkning inv.
Riktnummer
Densitet/km2
Språk
Transport
Flygplats(er)
Järnvägsstation(er)

Sevilla är den fjärde största staden i Spanien och det är Andalusiens huvudstad. Sevilla är också det främsta centrumet för konst, kultur och ekonomin i södra Spanien och en av de största i södra Europa. Många turister dras hit pga många kända monument, fina torg, trädgårdar, kyrkor osv. I Sevilla hittar du den mest bevarade gamla stan i Europa som har ett stort historiskt och konstnärligt värde. Bland de mest kända monument är la Giralda och Torre del Oro.

Att ta med sig till Sevilla

Att ta med sig från Sevilla


Väder

Sevilla har ett medelhavsklimat, med en genomsnittlig temperatur på 26ºC på sommaren och 12ºC på vintern, med mjuka brisar under hela våren och sommaren. Vintrarna är milda och under hösten regnar det väldigt lite och med högre temperaturer under sommaren. Det är nästan 3 000 soltimmar under året, man kan anse att atmosfären i Sevilla är nästan perfekt under alla årstider

Orientering

Stan ligger i den västra halvan av Andalusien och Guadalquivirs flod delar stan i två delar: I väster ligger La Isla de la Cartuja, kvarter i Triana och Los Remedios sedan i öst ligger centrum och resterande kvarter.kultur

Enligt legenden, så grundlade Herkules Sevilla, och stan kallades Hispalis och Isbiliya under den romerska och arabiska dominansen. Sevilla levde sin glans efter upptäckten av Amerika.

Sevilla har haft två internationella utställningar, den Ibero-amerikanska utställningen i 1929 och den universella utställningen 1992.

Sevilla har under våren den största turistillströmning eftersom då börjar påsken och Feria de Abril som är det mest kända festivalen i Sevilla. Man rekommenderar att besöka staden under den tiden. Sevilla firar båda två festivalerna i april och det är bara två veckors mellanrum mellan dem. Under våren så är klimatet i stan är utmärkt, runtomkring 25°C.


Historik

Lokalbefolkningen

Stadsdelar

Att ta sig till Sevilla

Med flyg
Med buss
Med tåg
Med bil
Med cykel

Förflyttning i Sevilla

Med buss
Med tåg
Med bil
Med taxi
Med cykel

Betalning

Gångbara valutor
Resecheckar
Betalkort
Bankomater

Boende

Lyx
Medel
Budget
Vandrarhem och camping

Mat och dryck

Lyx
Medel
Budget
Pubar och barer

Att se

Att göra

Shopping
Aktiviteter

Nöjesliv

Arbete

Kommunikation

Säkerhet

Respektera

Problemlösare

Övrigt

Andra resmål runt Sevilla
Får absolut inte missas