Hjälp Wikitravel att blir en bättre reseguide! Läs här

Skillnad mellan versioner av "Sevilla"

Från Wikitravel, den fria resehandboken.
Hoppa till: navigering, sök
Sevilla

Default Banner.jpg

m (Att se)
Rad 159: Rad 159:
 
 
 
*'''Palace Lebrija:''' är en blandning mellan ett palats och museum, det är supervackert.  
 
*'''Palace Lebrija:''' är en blandning mellan ett palats och museum, det är supervackert.  
 +
==Fester  i Sevilla==
 +
===Feria de Abril===
 +
Una de las fiestas típicas de Sevilla. Suele celebrarse en abril o mayo dos semanas después del Domingo de Resurrección. se celebra En el recinto ferial  “el charco de la pava”y tiene cómo carácterísticas principales la construcción de casetas adornadas con muchos colores y farolillos, la mayoria de estas casetas son privadas pero hay algunas publicas. la música que se escucha y se baila en esta fiesta es las sevillanas, baile folclorico,  la comida, la bebida y la alegría que se vive hace de ella una fiesta tan típica cómo grandiosa., La gente se pasean a caballo o en carrozas, vestidos con los trajes típicos. Asisten a corridas de toros en la Plaza de la Maestranza... esta Feria está íntimamente ligada a la temporada taurina en Sevilla.
 +
===Semana Santa===
 +
La semana santa de Sevilla es muy famosa y conocida universalmente como manifestación religiosa. Desfilan 56 hermandades desde el Domingo de Ramos hasta el Domingo de Resurreccion. Todas acuden a la Catedral desde sus templos,siendo una muestra religiosa y de arte en las calles de la ciudad. Muy famosas son las procesiones del Gran Poder y la Macarena en la madrugada del Viernes Santo. La totalidad de las tallas que procesionan son de escultores célebres constituyendo una muestra de artes en las calles. La Semana Santa empieza  en marzo o en Abril, y va del Domingo de Ramos al Domingo de Resurrección. Cada cofradía saca sus pasos, de vírgenes o del cristo, por las calles de Sevilla. Se cantan saetas, con lo que el acto se convierte en algo más emotivo si cabe. Estas procesiones van revestidas con un máximo de seriedad y devoción, por parte de todos los asistentes, especialmente el Viernes Santo, día de la procesión en que la Macarena y la Esperanza de Triana, salen de sus iglesias.
 +
 +
===Corpus Christi===
 +
La festividad del Corpus Christi en Sevilla se celebran en mayo/ junio, depende del año es un evento famoso a nivel nacional. el día es fiesta local en la ciudad de Sevilla. La procesión sale de la Catedral de Sevilla, a las 9 de la mañana,encontrándose engalanado su recorrido con diversos altares y cubriendo el suelo de romero, que impregna un olor característico. La procesión incorpora representaciones de las distintas hermandades acompañada de la la banda municipal y representaciones del ejercito.
 +
 +
===La Velá de Santa Ana===
 +
Se celebra a finales de julio en el barrio de Triana, una de las fiestas más tradicionales de Sevilla, ha conservado a lo largo de los años sus raices y cuenta con gran participación popular. La fiesta se centra en la Plaza del Altozano y dura varios días y noche, en los que se llevan a cabo todo tipo de actuaciones y competiciones
 +
.
 +
 +
  
 
{{rubrik|namn=Shopping}}
 
{{rubrik|namn=Shopping}}

Versionen från 23 april 2009 kl. 21.49

STAD: Sevilla
Lokalisering
Snabbfakta
Befolkning704 414 inv.
Riktnummer
Densitet5002.93/km2
SpråkSpanska
Transport
Flygplats(er)Sevilla International Airport,
La Parra Internation Airport
Järnvägsstation(er)Sevilla Santa Justa Station

Sevilla är den fjärde största staden i Spanien och det är Andalusiens huvudstad. Sevilla är också det främsta centrumet för konst, kultur och ekonomin i södra Spanien och en av de största i södra Europa. Många turister dras hit på grund av många kända monument, fina torg, trädgårdar, kyrkor osv. I Sevilla hittar man en av de bäst bevarade gamla städerna i Europa som har ett stort historiskt och konstnärligt värde. Bland de mest kända monumenten är la Giralda och Torre del Oro.

Att ta med sig till Sevilla

Att ta med sig från Sevilla

Väder

Sevilla har ett medelhavsklimat, med en genomsnittlig temperatur på 26ºC på sommaren och 12ºC på vintern, med mjuka brisar under hela våren och sommaren. Vintrarna är milda och under hösten regnar det väldigt lite och med högre temperaturer under sommaren. Det är nästan 3 000 soltimmar under året, man kan anse att atmosfären i Sevilla är nästan perfekt under alla årstider

Lokalisering

Stan ligger i den västra halvan av Andalusien och floden Guadalquivir delar stan i två delar: I väster ligger La Isla de la Cartuja, kvarter i Triana och Los Remedios och i öst ligger centrum och resterande kvarter.

Kultur

Enligt legenden, så grundlades Sevilla av Herkules, och stan kallades Hispalis och Isbiliya under den romerska och arabiska dominansen. Sevillas glansdagar inträffade efter upptäckten av Amerika.

Sevilla har haft två internationella utställningar, den Ibero-amerikanska utställningen 1929 och den universella utställningen 1992.

Sevilla har den största turisttillströmningen under våren eftersom påsken, och Feria de Abril, som är den mest kända festivalen i Sevilla, då äger rum. Man rekommenderas att besöka staden under den tiden. Sevilla firar båda två festivalerna i april och det är bara två veckors mellanrum mellan dem. Under våren så är klimatet i stan utmärkt, runtomkring 25°C.

Stadsdelar

Sevillas kvarter är väldigt viktiga. I dessa kvarter kan man uppleva den andalusiska konsten och Sevillas traditioner. Alla kvarter har sina egna särdrag.

 • Trianas kvarter är en av de viktigaste i Sevilla. Detta kvarter ligger vid Guadalquivirs flod och i närheten av kvarteret Los Remedios. Triana är ett kvarter som tidigare befolkades av sjömän, tjurfäktare, flamencosångare och fotbollsspelare. De viktigaste ställena i detta kvarter är Santa Anas kyrka, San Jacintos klostret och Calle Betis. Många viktiga artister i Spanien såsom Antonio Canales, Chiquetete, Los Morancos, Isabel Pantoja och Paz Vega kommer härifrån.
 • Santa Cruz är också ett av de viktigaste kvarteren i Sevilla. Detta kvarter är beläget i centrum av staden och är omgiven av stora hus, palats och vita innergårdar där det doftar blommor. Kvarteret har smala gator, gränder och torg. Ett exempel är Venerablestorget som är fullt av barer och terrasser.
 • Kvarteren Los Remedios ligger bredvid Guadalquivirs flod, och är ett av de största och viktigaste områdena i Sevilla.
 • Macarenakvarteret är ett av de mest moderna områdena i Sevilla. Detta kvarter är beläget nära det historiska området i staden. Det mest viktigaste monumentet i detta kvarter är den stora porten i kvarteret som är utformat som en båge. Det vackraste området i detta distrikt ligger bredvid Alameda de Hercules och El Palacio de Dueñas. Där finns marknadsplatser, kyrkor och tapasbarer. Den viktigaste kyrkan är Basilica de la Macarena.
 • Heliopoliskvarteret är ett av de lugnare områdena i Sevilla, med undantag av när fotbollslaget Real Betis Balompie spelar, eftersom deras stadium Manuel Ruiz de Lopera ligger i detta område.
 • Nervións kvarter är ett väldigt populärt område i Sevilla, där finns Sevilla FC Stadion (Ramón Sánchez Pizjuán). Detta område har bra transportkommunikation med resten av staden.

Att ta sig till

Det är väldigt lätt att ta sig till och från Sevilla. Det har inte blivit bara ett resmål utan det har också blivit dörröppnare till Andalusien.

Man kan åka in till Sevilla genom hamnen som ligger vid floden Guadalquivir. Det är den enda flodhamnen i Spanien. Guadalquivirfloden har en väldigt tung trafik, både kryssningsfartyg och fraktfartyg kör här.

Santa Justa som är järnvägsstationen i Sevilla, är en viktig knutpunkt för förbindelserna mellan Sevilla och resten av Spanien och Europa. Dessutom har den höghastighetstågen (AVE).

Med flyg

Sevillas flygplats ligger 10 kilometer nordväst om Sevilla.

Det tar ungefär 15 minuter med taxi att nå stan och taxin har en fast avgift på 21 euro. Med buss tar det ca 30 minuter och de tar en avgift på 2,5 euro. Bussar avgår till flygplatsen varje halvtimme från Puerta de Jerez som ligger i mitten av stan.

Man kan också komma till Sevilla genom Jerez de la Frontera-flygplatsen som ligger cirka 50 minuters bilresa från Sevilla.


Sova på flygplatsen i Sevilla

Man borde inte planera att sova på flygplatsen eftersom den är stängd från 01:00 - 04:00. Efter midnatt måste man lämna flygplatsen och det är långt till det närmsta, billigaste hotellet.

Med buss

För åka till andra städer med buss finns det 2 busstationer i Sevilla.

Prado stationen ligger relativt centralt och de flesta busslinjer stannar vid denna busstation. Genom denna station kan man åka till nästan alla provinserna i Andalusien utan Huelva.

Plaza de Arma stationen ligger nära gamla Expo området. Den ligger också nära centrum. Från denna station går det bussar till resten av Spanien, och det går också internationella busslinjer som kommunicerar Sevilla med många platser i Europa.


Med tåg

Centralstation Santa Justa är belägen i norra delen av stan, ca 10 minuter från centrum. Det är AVEs utgångspunkt som förbinder Sevilla med Madrid och Barcelona.


Med bil

Sevilla ligger i sydvästra delen av Spanien. Stan har ett nät av motorvägar som ansluter sig med hela Spanien


Förflyttning i Sevilla

Med båt

Det finns turistbåtar som går längs med floden Guadalquivir som bla åker igenom San Andres serpentinen som är en känd del av floden och åker även runt till andra kända delar.

Med metro

Metronär för närvarande under uppbyggnad och man har inte kommit så långt i arbetet men det kommer att vara 4 linjer som kommer att gå genom stan. Man kan hitta mer information om detta på webbsidan

Med buss

Om du vill åka buss i Sevilla så är det ett bra alternativ om du inte har så bråttom. Bussarna går rätt ofta men det beror under vilken tid du ska resa. Du kan få vänta allt från 10-30 minuter. Men problemet är att i busshållplatsen finns det sällan tidtabell därför är det inte lätt att veta hur länge man måste vänta på bussen.

Men Sevilla har många linjer som kan ta dig runt hela stan. Det finns fem bussar som går i en cirkel runt stan (C1, C2, C3, C4 och C5). På kvällen är det klokt att välja andra transportmedel. Det finns inte så många busslinjer som går under natten.

Med bil

Sevilla är en stad med för mycket trafik därför är det klokt att undvika rusningstid som är mellan klockan 8:00 till ca klockan 14:00. Det är inte att rekommendera att åka in i gamla stan med bilen, det är bättre att parkera utanför och tex promenera in eftersom Sevilla är lätt att ta sig runt till fots.

Cykling

Sevilla har ett brett nät av cykelvägar och dessutom är Sevilla väldigt platt så det gör att man kan cykla väldigt lätt. Att använda cykeln i Sevilla är oftast ett stort nöje under nästan hela året. Det är väldigt speciellt att ta en cykeltur vid floden från Paseo Marqués de Contadero till Parken Alamillo.

Det finns en nytt automatiskt cykeluthyrning system som låter dig att använda cykel under 24 timmar (den första halvtimmen är gratis) och du kan lämna cykeln över hela staden. Dessutom finns det företag som hyr cyklar från en timme till flera månader.

Med taxi

Priserna brukar variera från 4 till € 7 beroende på sträckan


Boende

Lyx
Medel
Budget
Vandrarhem och camping

Mat och dryck

Lyx
Medel
Budget
Pubar och barer

Att se

La Giralda, Seville
 • Katedralen och La Giralda: Katedralen i Sevilla är en av de viktigaste monumenten i den spanska arkitekturen. Sevillas monumentala katedral är den största och en av de första byggnaderna i hela den kristna världen.
 • Casa de Pilatos: är ett exempel från de Sevillas arkitektur under seklen XVI.
 • Gamla tobaksfabriken: var under XVIII, den största industri byggnaden i hela Europa i dagens läge så är detta Sevillas universitet.
 • Barrio de Santa Cruz: Det var de gamla medeltida judiska kvarteren. Det är en labyrint av smala gator och små torg
Jardines de Murillo, vid Barrio de Santa Cruz
 • Romerska ruiner: Italica är den äldsta romerska arkitektuen i Spanien.
 • Plaza de Toros de la Maestranza: är en av de viktigaste tjurfäktningsarenorna i hela världen.
 • Convento de Santa Paula: Byggnaden har ett väldigt fint museum
 • Palace Lebrija: är en blandning mellan ett palats och museum, det är supervackert.

Fester i Sevilla

Feria de Abril

Una de las fiestas típicas de Sevilla. Suele celebrarse en abril o mayo dos semanas después del Domingo de Resurrección. se celebra En el recinto ferial “el charco de la pava”y tiene cómo carácterísticas principales la construcción de casetas adornadas con muchos colores y farolillos, la mayoria de estas casetas son privadas pero hay algunas publicas. la música que se escucha y se baila en esta fiesta es las sevillanas, baile folclorico, la comida, la bebida y la alegría que se vive hace de ella una fiesta tan típica cómo grandiosa., La gente se pasean a caballo o en carrozas, vestidos con los trajes típicos. Asisten a corridas de toros en la Plaza de la Maestranza... esta Feria está íntimamente ligada a la temporada taurina en Sevilla.

Semana Santa

La semana santa de Sevilla es muy famosa y conocida universalmente como manifestación religiosa. Desfilan 56 hermandades desde el Domingo de Ramos hasta el Domingo de Resurreccion. Todas acuden a la Catedral desde sus templos,siendo una muestra religiosa y de arte en las calles de la ciudad. Muy famosas son las procesiones del Gran Poder y la Macarena en la madrugada del Viernes Santo. La totalidad de las tallas que procesionan son de escultores célebres constituyendo una muestra de artes en las calles. La Semana Santa empieza en marzo o en Abril, y va del Domingo de Ramos al Domingo de Resurrección. Cada cofradía saca sus pasos, de vírgenes o del cristo, por las calles de Sevilla. Se cantan saetas, con lo que el acto se convierte en algo más emotivo si cabe. Estas procesiones van revestidas con un máximo de seriedad y devoción, por parte de todos los asistentes, especialmente el Viernes Santo, día de la procesión en que la Macarena y la Esperanza de Triana, salen de sus iglesias.

Corpus Christi

La festividad del Corpus Christi en Sevilla se celebran en mayo/ junio, depende del año es un evento famoso a nivel nacional. el día es fiesta local en la ciudad de Sevilla. La procesión sale de la Catedral de Sevilla, a las 9 de la mañana,encontrándose engalanado su recorrido con diversos altares y cubriendo el suelo de romero, que impregna un olor característico. La procesión incorpora representaciones de las distintas hermandades acompañada de la la banda municipal y representaciones del ejercito.

La Velá de Santa Ana

Se celebra a finales de julio en el barrio de Triana, una de las fiestas más tradicionales de Sevilla, ha conservado a lo largo de los años sus raices y cuenta con gran participación popular. La fiesta se centra en la Plaza del Altozano y dura varios días y noche, en los que se llevan a cabo todo tipo de actuaciones y competiciones .


Shopping

Nöjesliv

Säkerhet

Respektera

Övrigt

Andra resmål runt Sevilla
Får absolut inte missas