Hjälp Wikitravel att blir en bättre reseguide! Läs här

Skillnad mellan versioner av "Rostock"

Från Wikitravel, den fria resehandboken.
Hoppa till: navigering, sök
Rostock

Default Banner.jpg

(Betalning)
(added listing Vapiano)
Rad 110: Rad 110:
 
{{rubrik|namn=Pubar och barer}}
 
{{rubrik|namn=Pubar och barer}}
 
{{bidrag saknas}}
 
{{bidrag saknas}}
 +
*<drink name="Vapiano" alt="" address="Neuer Markt 9" directions="" phone="0381-375 779 30" url="http://www.vapiano.com" hours="Må-to, sö: 1000-2400. Fr-lö: 1000-0100" price="" lat="" long="">Denna italienska restaurang är en kedja som snabbt växer i Tyskland och andra delar av världen. Gästen får ett elektroniskt kort i kassan tillsammans med menyn. Sedan går man till den disk som tillhandahåller det man vill ha, till exempel pasta eller pizza. Man beställer direkt av kocken som tillagar maten direkt medan man väntar. Kortet läggs på en läsare som kocken aktiverar och beloppet skrivs in. Efter maten visas kortet upp i kassan vid utgången där man betalar. Restaurangen har fullständiga rättigheter, men alkoholhaltiga drycker köps i en separat bar. Pastan är färsk och tillverkas på plats.</drink>
 +
  
 
==Att se==
 
==Att se==

Versionen från 4 juni 2012 kl. 20.10

STAD: Rostock
Lokalisering
Snabbfakta
Befolkning202 735 (2010) inv.
Riktnummer0381
Densitet1117/km2
SpråkTyska
Transport
Flygplats(er)
Järnvägsstation(er)Rostock Hauptbahnhof

Rostock [2] är en stad i nordöstra Tyskland i förbundslandet Mecklenburg-Vorpommern.

Att ta med sig till Rostock

Att ta med sig från Rostock


Fakta om Rostock

Historik

Lokalbefolkningen

Stadsdelar

Att ta sig till Rostock

Med flyg
Med buss
Med tåg
Med bil
Med cykel

Förflyttning i Rostock

Med buss
Med tåg
Med bil
Med taxi
Med cykel

Betalning

Gångbara valutor

Euro.

Resecheckar
Betalkort

Många affärer och restauranger tar kort, men det förekommer att mindre etablissemang inte gör det. De flesta större kort accepteras.

Bankomater

Bankomat finns till exempel på Sparda-Bank på Steinstrasse, intill torget Neuer Markt. Om dörrarna är stängda drar man kortet i en läsare så öppnas de.

Boende

Lyx
Medel
  • <stay name="InterCityHotel Rostock" alt="" address="Herweghstrasse 51" directions="" phone="0381-495 00" url="http://www.intercityhotel.de" checkin="" checkout="" price="€85 och uppåt." lat="" long="">Detta medelklasshotell ligger precis intill järnvägsstationen och är populärt bland tyska och svenska bussturister. Frukost ingår vanligen inte i rumspriset och kostar €12.50 (2012). Internet kostar €9 för fem timmar. Hotellet har bar och restaurang som även är öppen kvällstid. Parkering kostar €12 per dygn.</stay>


Budget
Vandrarhem och camping

Mat och dryck

Lyx
Medel
Budget
Pubar och barer
  • Vapiano, Neuer Markt 9, 0381-375 779 30, [1]. Må-to, sö: 1000-2400. Fr-lö: 1000-0100. Denna italienska restaurang är en kedja som snabbt växer i Tyskland och andra delar av världen. Gästen får ett elektroniskt kort i kassan tillsammans med menyn. Sedan går man till den disk som tillhandahåller det man vill ha, till exempel pasta eller pizza. Man beställer direkt av kocken som tillagar maten direkt medan man väntar. Kortet läggs på en läsare som kocken aktiverar och beloppet skrivs in. Efter maten visas kortet upp i kassan vid utgången där man betalar. Restaurangen har fullständiga rättigheter, men alkoholhaltiga drycker köps i en separat bar. Pastan är färsk och tillverkas på plats.


Att se

Att göra

Shopping
Aktiviteter

Nöjesliv

Arbete

Kommunikation

Säkerhet

Respektera

Problemlösare

Övrigt

Andra resmål runt Rostock
Får absolut inte missas