Hjälp Wikitravel att blir en bättre reseguide! Läs här

Skillnad mellan versioner av "Oslo"

Från Wikitravel, den fria resehandboken.
Hoppa till: navigering, sök
Oslo

Default Banner.jpg

(Flyg)
Rad 33: Rad 33:
  
 
{{rubrik|namn=Med flyg}}
 
{{rubrik|namn=Med flyg}}
{{bidrag saknas}}
+
'''[http://www.osl.no/ Oslo Airport]''' är Norges största flygplats och finns i [[Gardermoen]], 45 kilometer nordost om Oslo. Det tar 19-22 minuter och kostar 160 norska kronor (80 kronor med studentkort) att ta sig dit med [http://www.flytoget.no/default.aspx?id=105 Flytoget] snabbtåg från Olso centralstation. Alternativt kan man ta den billigare [http://www.flybussen.no/oslo/?side=6 Flybussen] som tar ungefär 45 minuter från centrum och kostar 120 norska kronor, eller de långsammare lokala tågen (två linjer, tidtabeller hittar du [http://www.nsb.no/internet/diverse/rutetider/pdf/jan07/450_kongsberg_eidsvoll_07.pdf här] och [http://www.nsb.no/internet/diverse/rutetider/pdf/jan07/020_skien_lillehammer_07.pdf här]) (86 norska kronor). Det finns också bussförbindelser till andra delar av Oslo och regionen genom [http://www.flybussekspressen.no/?lang=en Flybussekspressen].
 +
 
 +
Taxi kan, och bör, beställas i luckan inne i terminalbyggnaden för olika fasta priser från 395 kronor till Oslos stadskärna. Att gå ut och vinka till sig en taxi från kön bli alltid dyrare.
 +
 
 +
Några flygbolag, mest känt är Ryanair, trafikerar [http://www.torp.no/index.asp?lang=en '''Torp airport'''] nära Sandefjord, 115 kilometer söder om Oslo. Busslinjen [http://www.torpekspressen.no/english/index_uk.htm Torpekspressen] förbiner flygplatsen med Oslo och kostar 150 norska kronor enkel resa eller 270 för en returbiljett (rabatter finns för studenter, arbetslösa och pensionärer), medan lokala bussar går till de närliggande städerna Sandefjord och Tønsberg, som anknyter med [http://www.nsb.no/internet/diverse/rutetider/pdf/jan07/020_skien_lillehammer_07.pdf tåg] till Oslo.
 +
 
 +
Flygplatserna trafikeras av direktflyg från de flesta europeiska huvudstäder och semesterorter, liksom från New York. Det finns också ett nätverk av inrikesflyg som drivs av flera flygbolag. [http://www.sas.no SAS], [http://www.norwegian.no Norwegian] [http://www.sterlingflights.co.uk Sterling] och [http://www.wideroe.no Widerøe] är det största flygbolagen till och inom Norge.
  
 
{{rubrik|namn=Med buss}}
 
{{rubrik|namn=Med buss}}

Versionen från 23 december 2007 kl. 17.50

STAD: Oslo
Lokalisering
Snabbfakta
Befolkning inv.
Riktnummer
Densitet/km2
Språk
Transport
Flygplats(er)
Järnvägsstation(er)

Oslo är Norges huvudstad.

Att ta med sig till Oslo

Att ta med sig från Oslo


Fakta om Oslo

Historik

Lokalbefolkningen

Stadsdelar

Att ta sig till Oslo

Med flyg

Oslo Airport är Norges största flygplats och finns i Gardermoen, 45 kilometer nordost om Oslo. Det tar 19-22 minuter och kostar 160 norska kronor (80 kronor med studentkort) att ta sig dit med Flytoget snabbtåg från Olso centralstation. Alternativt kan man ta den billigare Flybussen som tar ungefär 45 minuter från centrum och kostar 120 norska kronor, eller de långsammare lokala tågen (två linjer, tidtabeller hittar du här och här) (86 norska kronor). Det finns också bussförbindelser till andra delar av Oslo och regionen genom Flybussekspressen.

Taxi kan, och bör, beställas i luckan inne i terminalbyggnaden för olika fasta priser från 395 kronor till Oslos stadskärna. Att gå ut och vinka till sig en taxi från kön bli alltid dyrare.

Några flygbolag, mest känt är Ryanair, trafikerar Torp airport nära Sandefjord, 115 kilometer söder om Oslo. Busslinjen Torpekspressen förbiner flygplatsen med Oslo och kostar 150 norska kronor enkel resa eller 270 för en returbiljett (rabatter finns för studenter, arbetslösa och pensionärer), medan lokala bussar går till de närliggande städerna Sandefjord och Tønsberg, som anknyter med tåg till Oslo.

Flygplatserna trafikeras av direktflyg från de flesta europeiska huvudstäder och semesterorter, liksom från New York. Det finns också ett nätverk av inrikesflyg som drivs av flera flygbolag. SAS, Norwegian Sterling och Widerøe är det största flygbolagen till och inom Norge.

Med buss
Med tåg
Med bil
Med cykel

Förflyttning i Oslo

Med buss
Med tåg
Med bil
Med taxi
Med cykel

Betalning

Gångbara valutor
Resecheckar
Betalkort
Bankomater

Boende

Lyx
Medel
Budget

Mat och dryck

Lyx
Medel
Budget

Att se

Att göra

Shopping
Aktiviteter

Nöjesliv

Arbete

Kommunikation

Säkerhet

Respektera

Problemlösare

Övrigt

Andra resmål runt Oslo
Får absolut inte missas
Externa länkar