Hjälp Wikitravel att blir en bättre reseguide! Läs här

Nanning

Från Wikitravel, den fria resehandboken.
Version från den 4 juli 2013 kl. 20.21 av Nicklas.johansson (Diskussion | bidrag) (Skapade sidan med ''''Nanning''' (南宁; Nánníng) är huvudstad i Guangxi Zhuang Autonoma Region i sydvästra Kina och är en stor modern stad som även fungerar som knutpunk...')
(skillnad) ←Äldre version | se nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)
Hoppa till: navigering, sök
Nanning

Default Banner.jpg

Nanning (南宁; Nánníng) är huvudstad i Guangxi Zhuang Autonoma Region i sydvästra Kina och är en stor modern stad som även fungerar som knutpunkt för resenärer till och från Vietnam.

Att ta sig till Nanning

Med flygplan

Till Nanning Wuxu International Airport går både inhemska och internationella flygningar, även om den senare endast till ett fåtal destinationer på en icke-daglig basis. Eftersom Nanning City är Kinas inkörsport till länderna i Sydostasien, lägger den lokala regeringen lägger stor vikt vid att ansluta Nanning till huvudstäderna i varje sydostasiatiska landet. Varje halvtimme går det en buss varje halvtimme till och från Chaoyang Lu framför Minhang (CAAC) Hotel och bredvid Yinhe Hotel nära järnvägsstationen. Resan kostar ¥ 15 och tar ca. 45 minuter. Lokalbuss nr 301 går mellan flygplatsen och stadens centrum. Restiden är cirka en timme och kostar ¥ 3. Taxi finns också. Ett fast pris till centrum är ¥ 100. En taxi från flygplatsen till Langdong bussterminalen kostar ca. ¥ 120-130, men det är ändå möjligt att förhandla ner till ¥ 100-110. Förarna kan ibland vägra använda taxametern men priset är inte orimligt och det kan även kosta mer med mätaren.

Med tåg

Järnvägsstationen ligger i norra änden av Chaoyang Road i hörnet av Zhonghua Road, strax norr om stadens centrum. Härifrån ankommer och avgår tåg till:

  • Peking - 28 timmar
  • Guilin - 5-6 timmar - boka biletter några dagar i förväg för dessa tåg, eller ta bussen. Tåget är snabbare och mer bekväm, men bussarna är mer frekventa och har sannolikt lediga säten med kort varsel. Biljetter kan bokas på förhand från stationen. Observera att bussarna också avgår och anländer utanför tågstationen i Nanning.
  • Guangzhou - 11 timmar
  • Kunming - 10 timmar
  • Pingxiang - vid gränsen till Vietnam, 3 ½ timmar
  • Hanoi, Vietnam - 8 timmar. Biljetter till Hanoi säljs från Fönster 16 vid järnvägsstationen. (Januari 2013)

Med bus

Nanning har två större busstationer:

  • Langdong som ligger på Minzu Dadao (民族大道; Mínzú Dàdào) öster om stadens centrum mitt bland alla nya skyskrapor med bland annat bussar till Hanoi, Haiphong och Ha Long Bay.
  • Jiangnan linger på Xingguang Dadao som återfinns på den södra sidan om stadskärnan. Hit går bussar från bland annat Pingxiang nära den Vietnamesiska gränsen (resan tar ca. 2.5 timmar och kostar ¥60), samt Yangshuo (via Guilin) som också avgår från Jiangnan. Buss 41 (¥3, 20 minuters resa) går från Jiangnan till Chaoyang Road i centrum av Nanning. Hoppa på från torget framför terminalen. Alternativt, ta en taxi för ca. ¥5-10.
  • Anmärkning* Vissa bussturer slutar även vid tågstationen, som exempelvis de från Guilin.