Hjälp Wikitravel att blir en bättre reseguide! Läs här

Huvudsida

Från Wikitravel, den fria resehandboken.
Version från den 2 januari 2008 kl. 23.00 av Johan Jönsson (Diskussion | bidrag) (byter månadens resmål till tokyo. Lång artikeltext.)
Hoppa till: navigering, sök
Huvudsida

Default Banner.jpg

Välkommen till Wikitravel på svenska! Målet med Wikitravel är att skapa en trovärdig, gratis och uppdaterad resehandbok. Alla, även DU, kan skriva om något du kan eller hitta en artikel om någon plats du känner till. Du kan se vad andra skrivit under senaste ändringarna och de nyaste artiklarna. Vill du prova på tekniken kan du göra det i sandlådan. Du kan skapa ett användarnamn under Logga in. Vill du ha hjälp med något kan du besöka Resenärspuben eller klicka på Hjälp.

Antal artiklar:

Wikitravelguiden

Alla sidor | Artikelstatus | Önskelistan

Månadens resmål

Riksdagshuset

Tokyo

Tokyo (東京) är Japans huvudstad och är med över 12 miljoner invånare en av världens största städer. I själva centrum bor endast några hundra tusen invånare och det är en av världens säkraste storstäder där man kan gå lungt och tryggt överallt utan att känna sig osäker.

Generellt sett är Tokyo-borna väldigt hjälpsamma och trevliga om än ofta stressade, överlag är de vana vid internationella gäster. Kunskaperna i engelska är varierande men med de flesta går det att hålla en hyfsad konversation.

Att sammanfatta sevärdigheterna i Tokyo är nästintil omöjligt men det finns en del klassiska som man inte bör missa som t.ex. Kejsarpalatsets stora trädgårdar. Den inre delen av palatset öppnas två gånger om året; kejsarens födelsedag den 23:e december och nyåret den 2:e januari.

Tokyo erbjuder ett stort utbud av varuhus, de traditionella varuhusen i europeisk stil hittar man främst i Shinjuku och Roppongi men de är oftast väldigt dyra. Isetan [1] i västra Shinjuku är Tokyos äldsta varuhus som är perfekt för att köpa märkeskläder och smycken. För det mer ungdomliga rekomenderas Shibuya och Harajuku där hittar du drivor med tonåringar som shoppar trendiga kläder, ett paradis för alternativa livsstilar.

Nöjeslivet i Tokyo är gigantiskt och det finns något för alla smaker. Den som vill festa med turister bör bege sig till Roppongi, de riktigt trendiga går ut i Shibuya medan nattlivet i Shinjuku är det vildaste för de som vill träffa japaner.

Månadens samarbete

Känner du till en Wikitravelartikel om ett betydande resmål med alltför lite innehåll? Då kanske artikeln borde väljas till månadens samarbete!

Wikitravelprojektet

Välkommen

Nybörjare, Wikipedister, Var djärv!, Information om cookies, Wikitravelinställningar, Användarguide, Användbart

Om Wikitravel

Om oss, Vad Wikitravel är och inte är, Regler och riktlinjer, Riktlinjer för användande av bilder, Neutralt skrivande, Regler mot sexturism

Drift

Byråkrater, administratörer, Artikelstatus

Hjälp

Hjälp, FAQ, Sökhjälp, Resenärspuben, IRC, mer...

Verktyg

Etikett, Geografibeskrivning, Mallar, Regler för hur en artikel ska se ut, Reseavisering, Sandlådan

Creative Commons

Creative Commons-licensen, Varför används inte GFDL på Wikitravel?, Copyleft

Projekt

Kartritare, Frasböcker, RDF, mer...

Loggbok

1 april 2007: Wikitravel Extra lanseras i betaversion.

20 mars 2007: Wikitravel på hindi startar.

25 februari 2007:Svenskspråkiga Wikitravel har 232 registrerade användare!

22 februari 2007: Wikitravel på katalanska och finska startar.
Tidigare loggar

Wikevent:Main Page

WikiOutdoors:Main Page wikiHow:Main Page