Hjälp Wikitravel att blir en bättre reseguide! Läs här

Hotellklassificeringssystem

Från Wikitravel, den fria resehandboken.
Version från den 12 september 2006 kl. 18.47 av Riggwelter (Diskussion | bidrag)
(skillnad) ←Äldre version | se nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)
Hoppa till: navigering, sök
Hotellklassificeringssystem

Default Banner.jpg

Det finns en uppsjö av klassificeringssystem i världen och det är svårt eller omöjligt att som resenär veta vad man egentligen får för sina pengar. Det kan vara oklart ur en mängd synvinklar, t.ex. vilken den klassificerande organisationens status är, vad de olika graderna betyder o.s.v.

Europa

Storbritannien

De tre stora bedömningsorganisationerna för boende är VisitBritain, Automobile Association (AA) och Royal Automobile Club (RAC). De har dock ett samarbete kring sina graderingssystem som underlättar för resenären.

Hotell

En stjärna

Praktiskt och acceptabelt boende med en begränsad service, men rent och fräscht. 75 % av rummen har egen toalett och dusch/badrum. Vänlig och serviceinriktad personal hjälper en tillrätta. Restaurang eller frukostmatsal. Alkohol serveras i en bar eller i en salong.

Två stjärnor

Trevlig inkvartering mer god och mer omfattande service. Mer bekväma sovrum, alla med egen toalett och dusch/badrum samt färg-TV på rummet. Hotellets restaurang är öppen för frukost alla dagar i veckan och för middag minst fem dagar per vecka, med en något högre standard på maten.

Tre stjärnor

Mycket bra boende med större gemensamma utrymmen för alla gäster. Rummen är större och av högre kvalitet och servicen är mycket bra. Hotellet erbjuder en formell reception med portier och i en bar eller i en salong serveras en bra urval av dryck, enklare maträtter och snacks. Man erbjuder rumservice inklusive kontinental frukost. Tvättmöjlighet finnes.

Fyra stjärnor

Hotellet erbjuder utomordentligt gott boende, alla rum med eget badrum (badkar och dusch) och toalett. Hotellet har väl tilltagna publika utrymmen och betonar god mat och dryck. Erfaren personal ser till att servicen är utmärkt. Rumservice tillhandahåller fullständig meny dygnet runt, inklusive förfriskningar och smårätter.

Fem stjärnor

Hotellet erbjuder fantastiskt och lyxigt boende med många tjänster, mycket god service och ett kök av högsta internationell klass. Personalen är professionell och alltid tillmötesgående och miljön är överlag mycket sofistikerad.