Hjälp Wikitravel att blir en bättre reseguide! Läs här

Skillnad mellan versioner av "Dominica"

Från Wikitravel, den fria resehandboken.
Hoppa till: navigering, sök
Dominica

Default Banner.jpg

Rad 101: Rad 101:
 
==Mat och dryck==
 
==Mat och dryck==
 
{{bidrag saknas}}
 
{{bidrag saknas}}
 +
"Mountain chicken", dvs en stor groda.
  
 
==Att se==
 
==Att se==
 
{{bidrag saknas}}
 
{{bidrag saknas}}
 +
Djungel, vattenfall, öns egen papegojart: Sisserou parrot, som också är avbildad i öns nationalflagga.
  
 
==Att göra==
 
==Att göra==
 
{{bidrag saknas}}
 
{{bidrag saknas}}
 +
Dansa på jumpups, dyka, vandra...
  
 
==Arbete==
 
==Arbete==
Rad 132: Rad 135:
 
{{rubrik|namn=Får absolut inte missas}}
 
{{rubrik|namn=Får absolut inte missas}}
 
{{bidrag saknas}}
 
{{bidrag saknas}}
 
+
Naturen, naturen, naturen är Dominicas kanske största tillgång. Det gäller både ovan och under vattenytan. För dykare finns ett flertal spännande dyksajter och det går bra att snorkla också. Eftersom vattnet är klart och det ligger i tropikerna, så finns korallrev, fiskar och mycket annat att titta på. Snorklar man nära kusten kan man dessutom på några platser finna grottor att simma in i, där det ofta även finns fladdermöss.
 +
Öns natur är annars det som gör mest intryck. Det finns enligt sägnen ett vattenfall för varje dag i året. Även om detta inte är helt sant, så finns fet flera att se. Mest känt är kanske Trafalgar Falls, vars bägge fall ligger sceniskt, är ganska enkla att besöka (om än ofta med ganska påflugna och besvärliga, mer eller mindre självutnämnda, guider) och det är härligt att bada där man kommer åt.
 +
En tur till Emerald Pool kan lätt göras med lokal taxi. Själva dammen ligger inte långt från vägen och det går bra stigar fram och runt. Ett vattenfall, några meter högt, kastar sig  ut i dammen och så gör även besökare.
 +
Allra bästa turen som kan rekommenderas på ön är den till Boiling Lake via  Titou Gorge, Breakfast River och Valley of Desolation. Denna vandring kan svårligen beskrivas rättvist med ord och måste därför upplevas på egen hand, eller rättare - helst med lokalkänd guide. Kort förklarat är det sannolikt den bästa vandring som kan företas i den del av Västindien som kallas Små Antillerna.
  
  

Versionen från 3 november 2011 kl. 13.45

LAND: Dominica
Flagga
FlagDominica.png
Lokalisering
LocationDominica.png
Snabbfakta
Huvudstad
Regering
Valuta
Ytatotal: km2
vatten:
Befolkning inv.
Språk
Religion
Landsnummer
Internetdomän
Tidszon

Dominica är ett land i Västindien.

Planering innan resan

Att ta med sig till Dominica

Om man vill ge bort en present, är små tekniska prylar mycket uppskattade, t.ex. nyckelringslampor eller kanske en radio i fickformat. Det finns inte så många tekniska prylar där och det som finns är ofta dyrt.

Att ta med sig från Dominica

Fakta om Dominica

Historik

Lokalbefolkningen

Klimat

Högtider

Regioner

Städer

Att ta sig till Dominica

Med flyg
Med buss
Med tåg
Med båt
Med bil
Med cykel

Förflyttning i Dominica

Med flyg
Med buss
Med båt
Med bil
Med taxi
Med cykel
Med liftning

Betalning

Gångbara valutor
Resecheckar
Betalkort
Bankomater

Boende

Hibiscus Valley Inn [[1]] är ett svenskt guesthouse beläget i Marigot. Mycket trevlig personal, god mat, härlig miljö, myggfritt. Här bor man i bungalows mitt i regnskogen.

Fort young hotel [[2]] ett lyxigt hotell i huvudstaden Roseau med 71 luftkonditionerade rum. Alla rum har privat badrum, kabel-tv och balkong med utsikt över havet.

Mat och dryck

"Mountain chicken", dvs en stor groda.

Att se

Djungel, vattenfall, öns egen papegojart: Sisserou parrot, som också är avbildad i öns nationalflagga.

Att göra

Dansa på jumpups, dyka, vandra...

Arbete

Kommunikation

Säkerhet

Respektera

Problemlösare

I Sverige
På plats

Övrigt

Får absolut inte missas

Naturen, naturen, naturen är Dominicas kanske största tillgång. Det gäller både ovan och under vattenytan. För dykare finns ett flertal spännande dyksajter och det går bra att snorkla också. Eftersom vattnet är klart och det ligger i tropikerna, så finns korallrev, fiskar och mycket annat att titta på. Snorklar man nära kusten kan man dessutom på några platser finna grottor att simma in i, där det ofta även finns fladdermöss. Öns natur är annars det som gör mest intryck. Det finns enligt sägnen ett vattenfall för varje dag i året. Även om detta inte är helt sant, så finns fet flera att se. Mest känt är kanske Trafalgar Falls, vars bägge fall ligger sceniskt, är ganska enkla att besöka (om än ofta med ganska påflugna och besvärliga, mer eller mindre självutnämnda, guider) och det är härligt att bada där man kommer åt. En tur till Emerald Pool kan lätt göras med lokal taxi. Själva dammen ligger inte långt från vägen och det går bra stigar fram och runt. Ett vattenfall, några meter högt, kastar sig ut i dammen och så gör även besökare. Allra bästa turen som kan rekommenderas på ön är den till Boiling Lake via Titou Gorge, Breakfast River och Valley of Desolation. Denna vandring kan svårligen beskrivas rättvist med ord och måste därför upplevas på egen hand, eller rättare - helst med lokalkänd guide. Kort förklarat är det sannolikt den bästa vandring som kan företas i den del av Västindien som kallas Små Antillerna.