Hjälp Wikitravel att blir en bättre reseguide! Läs här

Diskussion:Tokyo

Från Wikitravel, den fria resehandboken.
Version från den 27 februari 2006 kl. 12.11 av Riggwelter (Diskussion | bidrag) (Mat och dryck)
Hoppa till: navigering, sök

Betalning

Jag tycker att Wikifieringarna av Japan två gånger under sektionen Betalning känns lite överdrivet. Det står i någon informationsartikel att till skillnad från Wikipedia så wikifierar vi inte så mycket vi kan, utan i situationer där läsaren har behov av att få veta mer om något. Att - i textavsnitt - wikifiera stadsdelar, andra städer i Japan osv. som gjorts i denna artikel tycker jag ser bra ut, men att wikifiera Japan två gånger i en artikel om Japans huvudstad känns lite overkill. Vad tycker ni? /Adestro 14 januari 2006 kl.11.07 (CET)

Håller med. Läs mer här. Riggwelter 27 februari 2006 kl.12.02 (CET)

Mat och dryck

Vi bör se om vi kan anpassa sektionerna "Mat och Dryck" till WT vanliga mall (Lyx-Medel-Budget). Tveksamt om man behöver nämna att det finns internationella snabbmatskedjor - de finns ju överallt och är knappast särskilt relevant. Däremot tycker jag att man skall framhålla lokala snabbmatskedjor. Riggwelter 27 februari 2006 kl.12.02 (CET)

Japps, kan anpassa den ikväll om det är så. Jag förstår vad du menar med ex. McDonalds, ska se över det. Dock är ju frågan vad som ska nämnas på resturanger, de allra allra dyraste och mest exklusiva? Mycket passar ju bättre in på stadsdelssidorna. --Jonas Ryberg 27 februari 2006 kl.12.27 (CET)
Det kan vara bra att nämna att internationella snabbmatskedjor finns, på vissa ställen, fast i Tokyo är det väl tämligen uppenbart. På någon liten ö i sydostasien kan det däremot vara relevant att nämna ev. västerländska snabbmatskedjor, de är faktiskt livräddade om den lokala maten är...mindre ätbar. :) /Adestro 27 februari 2006 kl.13.03 (CET)
Kanske kan man ta upp tre av varje på Tokyo-sidan, men i avsnittets inledning beskriva restaurang- och barsituationen mer i största allmänhet? På det sättet kan man ju orientera folk om att det finns snabbmat (av mer eller mindre ätbart slag) och olika typer av dryck, men även generell beskrivning av maten i landet/staden/regionen. Givetvis bör även stadsdelarna få motsvarande beskrivning. På huvudsidan för Tokyo bör man ta upp de tre mest iögonfallande exemplen som man inte bör missa, men på stadsdelssidorna kan man ta upp vad som är typiskt just där. Riggwelter 27 februari 2006 kl.13.11 (CET)