Hjälp Wikitravel att blir en bättre reseguide! Läs här

Diskussion:Tokyo

Från Wikitravel, den fria resehandboken.
Version från den 10 januari 2006 kl. 23.07 av Adestro (Diskussion | bidrag) (Järnvägsstation)
Hoppa till: navigering, sök

Järnvägsstation

Har Tokyo verkligen bara en järnvägsstation? Riggwelter 9 januari 2006 kl.12.45 (CET)

Nej, den har ett stort antal. Sen skulle jag vilja hävda att Tokyo station är den största inte Shinjuku. Fjärrtåg startar i Tokyo station och i Shinagawa. Men det är svårt få det riktigt bra genom att skriva det så.
Jag försöker hitta någon bra karta över Tokyos järnvägs och tunnelbane-nät men har inte hittat någon som har en bra licens. Jonas Ryberg 9 januari 2006 kl.13.07 (CET)
Här finns det en del kartor över transportnätet. Någon skulle kunna göra en ny genom att utgå från dem. --Adestro 9 januari 2006 kl.14.05 (CET)
Sant, kollade på dem. Allra helst skulle jag vilja ha den här (PDF-fil). Men har inte kunnat komma in kontakt med dom för att prata om copyright. Ska om jag kan tråckla ihop något under veckan. --Jonas Ryberg 9 januari 2006 kl.14.08 (CET)
Låter bra! Hur tycker du vi ska namnge artiklar för stadsdelar? Som det är nu, eller som de gör på en: och som är betydligt begripligare: Stad/Stadsdel, ex Tokyo/Shinjuku? Jag höll på det nuvarande förrut, men nu inser jag att det senare är bättre. Akteacher är av samma uppfattning om jag minns rätt, Riggwelter vet jag inte hur han står.
Vad tycker du, om det och mycket annat? Jag har ändrat en hel del på denna artikel men du har inte sagt något så jag antar att du inte har några negativa synpunkter. Kika gärna in Artikelmallarna och se vad du tycker, särskilt stadsdelsmallen och flygplatsmallen. Beskrivningarna av lands- och stadsmallen är inte omgjorda helt så ignorrera det. --Adestro 11 januari 2006 kl.00.07 (CET)
Jag bara lade till en station jag hittade. Jag ändrade nämn från Järnvägsstation(er) till Järnvägsstation(och med flygplats) av kosmetiska själv, kanske ska vi ändra tillbaka så igen tror att endast en ska anges? --Adestro 9 januari 2006 kl.13.16 (CET)

Stadsdelar

Enligt Wikipedia har Tokyo följande stadsdelar, ingen av dessa är de som nämns på sidan nu? På den engelska Wikipedia listas några andra, färre. Hur ska det vara? --Adestro 9 januari 2006 kl.13.53 (CET)

Det som wikipedia listar är de administrativa stadsdelarna, vilka inte är speciellt intressanta ur turist-synpunkt. De två som jag har skapat är sammanhängade områden som har turistattraktion. Det är bättre eftersom dessa områden är mycket kändare än de administrativa distrikten. --Jonas Ryberg 9 januari 2006 kl.13.56 (CET)
Aha, på så vis. Enligt våra riktlinjer ska vi hålla på geografiska och administrativa gränser, men på en sådan här låg nivå(stadsdelar) kan man nog sålla bort det som inte är intressant för den resande. --Adestro 9 januari 2006 kl.13.58 (CET)
Jag föreslår att ni tar med båda varianterna i artikeln, t.ex. som under avsnitt: "Administrativa stadsdelar" resp "Geografiska stadsdelar". Riggwelter 9 januari 2006 kl.14.16 (CET)
Kolla hur sektionen ser ut nu, synpunkter? --Adestro 9 januari 2006 kl.19.27 (CET)

Stadsdelar i Tokyo

De tre delarna i stadsdelar-sektionen i artikeln har olika typer av länkar till artiklar. En länkar till stadsdelensnamn, Tokyo(stadsdel), en annan bara stadsdelens namn och den tredje typen stadsdelensnamn, Tokyo. --Adestro 9 januari 2006 kl.23.22 (CET)

Döpte om alla till stadsdelensnamn, Tokyo(stadsdel). Diskussionen om hur vi ska namnge stadsdelar fortsätter Här. --Adestro 9 januari 2006 kl.23.35 (CET)