Hjälp Wikitravel att blir en bättre reseguide! Läs här

Skillnad mellan versioner av "Diskussion:Tokyo"

Från Wikitravel, den fria resehandboken.
Hoppa till: navigering, sök
(Wikifiering...)
Rad 1: Rad 1:
==Järnvägsstation==
+
== Betalning ==
Har Tokyo verkligen bara ''en'' järnvägsstation? [[Användare:Riggwelter|Riggwelter]] 9 januari 2006 kl.12.45 (CET)
+
Jag tycker att Wikifieringarna av Japan två gånger under sektionen ''Betalning'' känns lite överdrivet. Det står i någon informationsartikel att till skillnad från Wikipedia wikifierar vi inte så mycket vi kan, utan i situationer där läsaren har behov av att få veta mer om något. Att - i textavsnitt - wikifiera stadsdelar, andra städer i Japan osv. som gjorts i denna artikel tycker jag ser bra ut, men att wikifiera Japan två gånger i en artikel om Japans huvudstad känns lite overkill. Vad tycker ni? /[[Användare:Adestro|Adestro]] 14 januari 2006 kl.11.07 (CET)
:Nej, den har ett stort antal. Sen skulle jag vilja hävda att Tokyo station är den största inte Shinjuku. Fjärrtåg startar i Tokyo station och i Shinagawa. Men det är svårt få det riktigt bra genom att skriva det .
 
:Jag försöker hitta någon bra karta över Tokyos järnvägs och tunnelbane-nät men har inte hittat någon som har en bra licens. [[Användare:Jonas Ryberg|Jonas Ryberg]] 9 januari 2006 kl.13.07 (CET)
 
 
 
::[http://www.japan-guide.com/e/e2017.html Här] finns det en del kartor över transportnätet. Någon skulle kunna göra en ny genom att utgå från dem. --[[Användare:Adestro|Adestro]] 9 januari 2006 kl.14.05 (CET)
 
 
 
:::Sant, kollade på dem. Allra helst skulle jag vilja ha [http://www.tokyometro.jp/rosen/rosenzu/pdf/rosen_eng.pdf den här (PDF-fil)]. Men har inte kunnat komma in kontakt med dom för att prata om copyright. Ska om jag kan tråckla ihop något under veckan. --[[Användare:Jonas Ryberg|Jonas Ryberg]] 9 januari 2006 kl.14.08 (CET)
 
 
 
::::Låter bra! Hur tycker du vi ska namnge artiklar för stadsdelar? Som det är nu, eller som de gör på en: och som är betydligt begripligare: Stad/Stadsdel, ex Tokyo/Shinjuku? Jag höll på det nuvarande förrut, men nu inser jag att det senare är bättre. [[Användare:Akteacher|Akteacher]] är av samma uppfattning om jag minns rätt, [[Användare:Akteacher|Riggwelter]] vet jag inte hur han står.
 
 
 
::::Vad tycker du, om det och mycket annat? Jag har ändrat en hel del på denna artikel men du har inte sagt något så jag antar att du inte har några negativa synpunkter. Kika gärna in [[Wikitravel:Artikelmallar|Artikelmallarna]] och se vad du tycker, särskilt stadsdelsmallen och flygplatsmallen. Beskrivningarna av lands- och stadsmallen är inte omgjorda helt så ignorrera det. --[[Användare:Adestro|Adestro]] 11 januari 2006 kl.00.07 (CET)
 
 
 
:Jag bara lade till en station jag hittade. Jag ändrade nämn från Järnvägsstation(er) till Järnvägsstation(och med flygplats) av kosmetiska själv, kanske ska vi ändra tillbaka så igen tror att endast en ska anges? --[[Användare:Adestro|Adestro]] 9 januari 2006 kl.13.16 (CET)
 
 
 
==Stadsdelar==
 
Enligt Wikipedia har Tokyo [http://sv.wikipedia.org/wiki/Tokyo#Tokyos_stadsdelar följande stadsdelar], ingen av dessa är de som nämns på sidan nu? På den [http://en.wikipedia.org/wiki/Tokyo#Districts.2C_towns.2C_and_villages engelska Wikipedia] listas några andra, färre. Hur ska det vara? --[[Användare:Adestro|Adestro]] 9 januari 2006 kl.13.53 (CET)
 
: Det som wikipedia listar är de administrativa stadsdelarna, vilka inte är speciellt intressanta ur turist-synpunkt. De två som jag har skapat är sammanhängade områden som har turistattraktion. Det är bättre eftersom dessa områden är mycket kändare än de administrativa distrikten. --[[Användare:Jonas Ryberg|Jonas Ryberg]] 9 januari 2006 kl.13.56 (CET)
 
:: Aha, på så vis. Enligt våra riktlinjer ska vi hålla på geografiska och administrativa gränser, men på en sådan här låg nivå(stadsdelar) kan man nog sålla bort det som inte är intressant för den resande. --[[Användare:Adestro|Adestro]] 9 januari 2006 kl.13.58 (CET)
 
:::Jag föreslår att ni tar med båda varianterna i artikeln, t.ex. som under avsnitt: "Administrativa stadsdelar" resp "Geografiska stadsdelar". [[Användare:Riggwelter|Riggwelter]] 9 januari 2006 kl.14.16 (CET)
 
 
 
:::Kolla hur sektionen ser ut nu, synpunkter? --[[Användare:Adestro|Adestro]] 9 januari 2006 kl.19.27 (CET)
 
 
 
== Döpa om stadsdelsartiklar? ==
 
Ska stadsdelarna döpas om till Tokyo/Stadsdel nu som vi sa? Får jag klartecken flyttar jag alla och tar bort gamla. --[[Användare:Adestro|Adestro]] 11 januari 2006 kl.15.11 (CET)
 

Versionen från 14 januari 2006 kl. 10.07

Betalning

Jag tycker att Wikifieringarna av Japan två gånger under sektionen Betalning känns lite överdrivet. Det står i någon informationsartikel att till skillnad från Wikipedia så wikifierar vi inte så mycket vi kan, utan i situationer där läsaren har behov av att få veta mer om något. Att - i textavsnitt - wikifiera stadsdelar, andra städer i Japan osv. som gjorts i denna artikel tycker jag ser bra ut, men att wikifiera Japan två gånger i en artikel om Japans huvudstad känns lite overkill. Vad tycker ni? /Adestro 14 januari 2006 kl.11.07 (CET)