Hjälp Wikitravel att blir en bättre reseguide! Läs här

Redigerar Diskussion:Tokyo

Hoppa till: navigering, sök

Du är inte inloggad. Istället kommer din IP-adress att synas i denna sidas historik.

Ändringen kan återställas. Resultatet visas i redigeringsrutan, spara det genom att trycka på "spara".
Nuvarande version Din text
Rad 1: Rad 1:
{{Månadens resmål}}
+
==Järnvägsstation==
== Betalning ==
+
Har Tokyo verkligen bara ''en'' järnvägsstation? [[Användare:Riggwelter|Riggwelter]] 9 januari 2006 kl.12.45 (CET)
Jag tycker att Wikifieringarna av Japan två gånger under sektionen ''Betalning'' känns lite överdrivet. Det står i någon informationsartikel att till skillnad från Wikipedia så wikifierar vi inte så mycket vi kan, utan i situationer där läsaren har behov av att få veta mer om något. Att - i textavsnitt - wikifiera stadsdelar, andra städer i Japan osv. som gjorts i denna artikel tycker jag ser bra ut, men att wikifiera Japan två gånger i en artikel om Japans huvudstad känns lite overkill. Vad tycker ni? /[[Användare:Adestro|Adestro]] 14 januari 2006 kl.11.07 (CET)
+
:Nej, den har ett stort antal. Sen skulle jag vilja hävda att Tokyo station är den största inte Shinjuku. Fjärrtåg startar i Tokyo station och i Shinagawa. Men det är svårt få det riktigt bra genom att skriva det så.
:Håller med. Läs mer [[Wikitravel:Välkomna, Wikipedister#Stilskillnader|här]]. [[Användare:Riggwelter|Riggwelter]] 27 februari 2006 kl.12.02 (CET)
+
:Jag försöker hitta någon bra karta över Tokyos järnvägs och tunnelbane-nät men har inte hittat någon som har en bra licens. [[Användare:Jonas Ryberg|Jonas Ryberg]] 9 januari 2006 kl.13.07 (CET)
  
==Mat och dryck==
+
:: [http://www.japan-guide.com/e/e2017.html Här] finns det en del kartor över transportnätet. Någon skulle kunna göra en ny genom att utgå från dem. --[[Användare:Adestro|Adestro]] 9 januari 2006 kl.14.05 (CET)
Vi bör se om vi kan anpassa sektionerna "Mat och Dryck" till WT vanliga mall (Lyx-Medel-Budget). Tveksamt om man behöver nämna att det finns internationella snabbmatskedjor - de finns ju överallt och är knappast särskilt relevant. Däremot tycker jag att man skall framhålla lokala snabbmatskedjor. [[Användare:Riggwelter|Riggwelter]] 27 februari 2006 kl.12.02 (CET)
 
  
: Japps, kan anpassa den ikväll om det är så. Jag förstår vad du menar med ex. McDonalds, ska se över det. Dock är ju frågan vad som ska nämnas på resturanger, de allra allra dyraste och mest exklusiva? Mycket passar ju bättre in på stadsdelssidorna. --[[Användare:Jonas Ryberg|Jonas Ryberg]] 27 februari 2006 kl.12.27 (CET)
+
::: Sant, kollade på dem. Allra helst skulle jag vilja ha [http://www.tokyometro.jp/rosen/rosenzu/pdf/rosen_eng.pdf den här (PDF-fil)]. Men har inte kunnat komma in kontakt med dom för att prata om copyright. Ska om jag kan tråckla ihop något under veckan. --[[Användare:Jonas Ryberg|Jonas Ryberg]] 9 januari 2006 kl.14.08 (CET)
  
::Det kan vara bra att nämna att internationella snabbmatskedjor finns, på vissa ställen, fast i Tokyo är det väl tämligen uppenbart. På någon liten ö i sydostasien kan det däremot vara relevant att nämna ev. västerländska snabbmatskedjor, de är faktiskt livräddade om den lokala maten är...mindre ätbar. :) /[[Användare:Adestro|Adestro]] 27 februari 2006 kl.13.03 (CET)
+
:Jag bara lade till en station jag hittade. Jag ändrade nämn från Järnvägsstation(er) till Järnvägsstation(och med flygplats) av kosmetiska själv, kanske ska vi ändra tillbaka så igen tror att endast en ska anges? --[[Användare:Adestro|Adestro]] 9 januari 2006 kl.13.16 (CET)
  
:::Kanske kan man ta upp tre av varje på [[Tokyo]]-sidan, men i avsnittets inledning beskriva restaurang- och barsituationen mer i största allmänhet? På det sättet kan man ju orientera folk om att det finns snabbmat (av mer eller mindre ätbart slag) och olika typer av dryck, men även generell beskrivning av maten i landet/staden/regionen. Givetvis bör även stadsdelarna få motsvarande beskrivning. På huvudsidan för Tokyo bör man ta upp de tre mest iögonfallande exemplen som man inte bör missa, men på stadsdelssidorna kan man ta upp vad som är typiskt just där. [[Användare:Riggwelter|Riggwelter]] 27 februari 2006 kl.13.11 (CET)
+
==Stadsdelar==
 +
Enligt Wikipedia har Tokyo [http://sv.wikipedia.org/wiki/Tokyo#Tokyos_stadsdelar följande stadsdelar], ingen av dessa är de som nämns sidan nu? På den [http://en.wikipedia.org/wiki/Tokyo#Districts.2C_towns.2C_and_villages engelska Wikipedia] listas några andra, färre. Hur ska det vara? --[[Användare:Adestro|Adestro]] 9 januari 2006 kl.13.53 (CET)
 +
: Det som wikipedia listar är de administrativa stadsdelarna, vilka inte är speciellt intressanta ur turist-synpunkt. De två som jag har skapat är sammanhängade områden som har turistattraktion. Det är bättre eftersom dessa områden är mycket kändare än de administrativa distrikten. --[[Användare:Jonas Ryberg|Jonas Ryberg]] 9 januari 2006 kl.13.56 (CET)
 +
:: Aha, på så vis. Enligt våra riktlinjer ska vi hålla på geografiska och administrativa gränser, men på en sådan här låg nivå(stadsdelar) kan man nog sålla bort det som inte är intressant för den resande. --[[Användare:Adestro|Adestro]] 9 januari 2006 kl.13.58 (CET)
 +
:::Jag föreslår att ni tar med båda varianterna i artikeln, t.ex. som under avsnitt: "Administrativa stadsdelar" resp "Geografiska stadsdelar". [[Användare:Riggwelter|Riggwelter]] 9 januari 2006 kl.14.16 (CET)
  
==Prisläget/KPI eller motsv.==
+
:::Kolla hur sektionen ser ut nu, synpunkter? --[[Användare:Adestro|Adestro]] 9 januari 2006 kl.19.27 (CET)
Först och främst måste jag tacka och bocka Jonas för ett enormt arbete med Tokyo och alla distrikt (åtminstone antar jag att det är du som är den mest bidragande till den här sidan). Ser fram mot att få testa den IRL när tillfälle ges.
 
Något som jag saknar generellt sett i Wikitravelmallarna är en sammantagen dagskostnad för vistelser på den platsen som beskrivs. Skriver det här då jag själv alltid varit avskräckt från att resa till Japan pga det omtalade höga prisläget i landet. Men hur mycket kan jag räkna med att behöva spendera som budget/turistklass/lyxresenär?
 
[[Användare:Stewin|Stewin]] 18 februari 2007 kl. 21.53 (CET)
 
: Ja, det är väl den stad jag trivits bäst i, så då klart man skriver mycket. Iallafall, jag håller helt med dig. I början skrev jag alltid inom parantes priset i SEK, men nu efter att yenen fallet mot kronan så stämmer de angivelserna inte alls. Vi bör kanske trycka in något på huvudsidan om priser överlag. Sen så såg jag någonstans på japanska wikitravel att de hade fått in något scripts som automatiskt omvandlade priser till valfri valuta, hittar det dock inte nu, men ska finnas lite här och var. En sådan här hade varit perfa.
 
: För att svara på själva frågan, det behöver inte vara så dyrt. Vi bodde i korridorsrum och åt billiga luncher. Att vi sedan spenderade pengarna på nattklubbar istället... ja, det är en annan historia =) --[[Användare:Jonas Ryberg|Jonas Ryberg]] 18 februari 2007 kl. 22.28 (CET)
 
  
==Ström i japan==
+
== Stadsdelar i Tokyo ==
På engelska wikitravel så står det att Japan använder sig av 100v strömstyrka. Men här i Tokyoartikeln så står det 110. Vem har rätt och vem har fel??
+
De tre delarna i stadsdelar-sektionen i artikeln har olika typer av länkar till artiklar. En länkar till ''stadsdelensnamn, Tokyo (stadsdel)'', en annan bara stadsdelens namn och den tredje typen ''stadsdelensnamn, Tokyo''. --[[Användare:Adestro|Adestro]] 9 januari 2006 kl.23.22 (CET)
:Enligt [http://www.kropla.com/electric2.htm] är strömstyrkan i Japan på 100 v, det är alltså engelska wikitravel som har rätt. Bra att du säger till om felaktiga uppgifter! [[Användare:Madfan87|Madfan87]] 19 april 2008 kl. 00.38 (CEST)
 

Observera att alla bidrag till Wikitravel är att betrakta som utgivna under licensen Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 (se Wikitravel:Copyright för mer information). Om du inte kan medge att din text kan redigeras och/eller kopieras efter andras gottfinnande skall du inte skriva någon text här. Du lovar oss också att du skrev texten själv eller kopierade från public domain eller liknande fri resurs.

LÄGG ALDRIG UT UPPHOVSRÄTTSSKYDDAT MATERIAL HÄR UTAN FÖRFATTARENS TILLÅTELSE!

För att skydda wikin mot automatiserad redigeringsspam ber vi dig att lösa följande CAPTCHA:

Avbryt | Redigeringshjälp (öppnas i ett nytt fönster)

Mallar som används på den här sidan: