Hjälp Wikitravel att blir en bättre reseguide! Läs här

Användardiskussion:Tjenaman

Från Wikitravel, den fria resehandboken.
Hoppa till: navigering, sök


Informationsställe.PNG   Välkommen till Wikitravel på svenska, Tjenaman!

Vi hoppas att du kommer att trivas här. Om du har frågor kan du titta igenom de vanligaste frågorna om Wikitravel. Om det du söker inte finns där, tag gärna dina frågor i Resenärspuben. Om du tidigare har arbetat på Wikipedia är det viktigt att du också läser Wikitravel:Välkomna, Wikipedianer. Grundläggande regler återfinns på sidan regler och riktlinjer.

Sex saker att tänka på:

  • Var djärv! Det vanligaste felet nybörjare gör är att inte skriva. Skriv! Det gör inget om det blir fel eller om du råkar glömma något viktigt - det finns andra som rättar till sådant senare.
  • Kika omkring! Ta en titt på huvudsidan - där finns det fler nyttiga länkar.
  • Läs och lär! Fortsätt sedan gärna med att läsa om Wikitravels namngivningskonventioner och om wikiquetten.
  • Våga fråga! Fråga någon av oss erfarna användare om du undrar om något - vi hjälper gärna till! .
  • Signera! När du gör inlägg på diskussionssidor (som denna), ta för vana att signera det du skrivit. Detta gör du lättast genom att skriva fyra tilde-tecken efter varandra - så här: ~~~~.
  • Detta är en kommersiell webbplats. Wikitravel ägs och drivs av Internet Brands. Läs mer om ägarförhållanden och inriktning här. Av den anledningen är webbplatsen finansierad med annonser som man dock kan välja bort under "mina inställningar".
Riggwelter 19 september 2010 kl. 15.29 (CEST)

Tips[Redigera]

Hej Tjenaman - bra start på Wikitravel och fina bidrag till vår artikel om Ungern! Några tips, dock:

  1. All information skall i första hand finnas på Wikitravel. Det är alltså mindre bra att enbart hänvisa till externa webbplatser. Se till att telefonnummer/adresser till biljettförsäljningskontor även finns med. Wikitravel skrivs i första hand för att man skall kunna skriva ut den som pappersguide och då har man liten eller ingen nytta av externa länkar. Se även vår riktlinje för externa länkar, vilken du finner här.
  2. Vi duar inte i guiderna - se här.

Frånsett detta - fortsätt på inslagen linje. Dina bidrag är synnerligen välkomna! Riggwelter 19 september 2010 kl. 15.46 (CEST)