Hjälp Wikitravel att blir en bättre reseguide! Läs här

Användardiskussion:Skistar

Från Wikitravel, den fria resehandboken.
Hoppa till: navigering, sök


Informationsställe.PNG   Välkommen till Wikitravel på svenska, Skistar!

Vi hoppas att du kommer att trivas här. Om du har frågor kan du titta igenom de vanligaste frågorna om Wikitravel. Om det du söker inte finns där, tag gärna dina frågor i Resenärspuben. Om du tidigare har arbetat på Wikipedia är det viktigt att du också läser Wikitravel:Välkomna, Wikipedianer. Grundläggande regler återfinns på sidan regler och riktlinjer.

Sex saker att tänka på:

  • Var djärv! Det vanligaste felet nybörjare gör är att inte skriva. Skriv! Det gör inget om det blir fel eller om du råkar glömma något viktigt - det finns andra som rättar till sådant senare.
  • Kika omkring! Ta en titt på huvudsidan - där finns det fler nyttiga länkar.
  • Läs och lär! Fortsätt sedan gärna med att läsa om Wikitravels namngivningskonventioner och om wikiquetten.
  • Våga fråga! Fråga någon av oss erfarna användare om du undrar om något - vi hjälper gärna till! .
  • Signera! När du gör inlägg på diskussionssidor (som denna), ta för vana att signera det du skrivit. Detta gör du lättast genom att skriva fyra tilde-tecken efter varandra - så här: ~~~~.
  • Detta är en kommersiell webbplats. Wikitravel ägs och drivs av Internet Brands. Läs mer om ägarförhållanden och inriktning här. Av den anledningen är webbplatsen finansierad med annonser som man dock kan välja bort under "mina inställningar".

Ypsilon from Finland 30 maj 2007 kl. 09.27 (CEST)

Åre

Hej Skistar och tack för dina bidrag till artikeln om Åre! Nu är det emellertid några saker som du bör känna till innan du fortsätter redigera på Wikitravel:

  1. man får absolut inte kopiera information från andra hemsidor. Avsnittet "historik" hade du hämtat från Wikipedia och det går inte, eftersom Wikipedia arbetar med en annan upphovsrättslicens.
  2. Man får inte göra reklam för evenemang eller liknande - en del av de formuleringar du använt är direkt reklammässiga, till exempel "Hela helgen sjuder av fest med fullt drag på nattklubbar". Dessutom är den texten kopierad härifrån.
  3. Idén med en evenemangskalende är i och för sig bra, men det är inte tanken med Wikitravel som är en reseguide. Evenemangskalendern var direkt kopierad härifrån.
  4. Man använder inte "du"-format på Wikitravel, utan "man".

Jag vet inte om du arbetar på Skistar, men i så fall är det viktigt att känna till att man inte får använda Wikitravel som annonsplank. Skistar har en egen hemsida för sådan information. Mvh Riggwelter 18 juni 2007 kl. 16.47 (CEST)