Hjälp Wikitravel att blir en bättre reseguide! Läs här

Användardiskussion:Roffe

Från Wikitravel, den fria resehandboken.
Hoppa till: navigering, sök


Informationsställe.PNG   Välkommen till Wikitravel på svenska, Roffe!

Vi hoppas att du kommer att trivas här. Om du har frågor kan du titta igenom de vanligaste frågorna om Wikitravel. Om det du söker inte finns där, tag gärna dina frågor i Resenärspuben. Om du tidigare har arbetat på Wikipedia är det viktigt att du också läser Wikitravel:Välkomna, Wikipedianer. Grundläggande regler återfinns på sidan regler och riktlinjer.

Sex saker att tänka på:

  • Var djärv! Det vanligaste felet nybörjare gör är att inte skriva. Skriv! Det gör inget om det blir fel eller om du råkar glömma något viktigt - det finns andra som rättar till sådant senare.
  • Kika omkring! Ta en titt på huvudsidan - där finns det fler nyttiga länkar.
  • Läs och lär! Fortsätt sedan gärna med att läsa om Wikitravels namngivningskonventioner och om wikiquetten.
  • Våga fråga! Fråga någon av oss erfarna användare om du undrar om något - vi hjälper gärna till! .
  • Signera! När du gör inlägg på diskussionssidor (som denna), ta för vana att signera det du skrivit. Detta gör du lättast genom att skriva fyra tilde-tecken efter varandra - så här: ~~~~.
  • Detta är en kommersiell webbplats. Wikitravel ägs och drivs av Internet Brands. Läs mer om ägarförhållanden och inriktning här. Av den anledningen är webbplatsen finansierad med annonser som man dock kan välja bort under "mina inställningar".
Riggwelter 18 december 2010 kl. 12.13 (CET)

Lite mer information[Redigera]

Som sagt Roffe, välkommen till svenskspråkiga Wikitravel! Vi hoppas att du skall trivas och jag vill komplettera välkomstrutan ovan med några fler tips:

  • Wikitravel skall inte innehålla några personliga omdömen utan skall redogöra för ett resmål som det är. Att skriva i "jag"- eller "vi"-form är alltså inte bra. Spekulationer om man blivit lurad är heller inte relevant.
  • Vi använder inte "du"-form i våra guider, se här.
  • Det är viktigt att man lämnar komplett information i guiderna. Om du till exempel skriver att man måste ha alla papper i ordning då man passerar en gräns måste du även tala om vilka papper man måste ha i ordning. Det gjorde du till exempel i artikeln om Rumänien, men inte i Bulgarien.

Åter igen - välkommen till oss och vi ser fram emot fler bra bidrag från dig! Riggwelter 18 december 2010 kl. 12.13 (CET)