Hjälp Wikitravel att blir en bättre reseguide! Läs här

Användardiskussion:Los

Från Wikitravel, den fria resehandboken.
Hoppa till: navigering, sök


Informationsställe.PNG   Välkommen till Wikitravel på svenska, Los!

Vi hoppas att du kommer att trivas här. Om du har frågor kan du titta igenom de vanligaste frågorna om Wikitravel. Om det du söker inte finns där, tag gärna dina frågor i Resenärspuben. Om du tidigare har arbetat på Wikipedia är det viktigt att du också läser Wikitravel:Välkomna, Wikipedianer. Grundläggande regler återfinns på sidan regler och riktlinjer.

Sex saker att tänka på:

  • Var djärv! Det vanligaste felet nybörjare gör är att inte skriva. Skriv! Det gör inget om det blir fel eller om du råkar glömma något viktigt - det finns andra som rättar till sådant senare.
  • Kika omkring! Ta en titt på huvudsidan - där finns det fler nyttiga länkar.
  • Läs och lär! Fortsätt sedan gärna med att läsa om Wikitravels namngivningskonventioner och om wikiquetten.
  • Våga fråga! Fråga någon av oss erfarna användare om du undrar om något - vi hjälper gärna till! .
  • Signera! När du gör inlägg på diskussionssidor (som denna), ta för vana att signera det du skrivit. Detta gör du lättast genom att skriva fyra tilde-tecken efter varandra - så här: ~~~~.
  • Detta är en kommersiell webbplats. Wikitravel ägs och drivs av Internet Brands. Läs mer om ägarförhållanden och inriktning här. Av den anledningen är webbplatsen finansierad med annonser som man dock kan välja bort under "mina inställningar".

--Jonas Ryberg 9 februari 2007 kl. 22.08 (CET)

Bilder[Redigera]

Hej! Jag ser att du laddat upp bilder till svenska Wikitravel. Jag undrar om du kan tänka dig att ladda upp dem på Wikitravel Shared istället? Det är vår gemensamma bilddatabas där alla språkversioner av Wikitravel kan använda bilderna. Överlänkningen fungerar då automatiskt. Allt du behöver är att skaffa dig ett konto på Shared och sedan ladda upp dem där. Behöver du hjälp, hör av dig. Vi kommer så småningom att börja jobba med att föra över allt bildmaterial till Shared, så det kan ju vara bra att vara med redan från början. Observera dock att du måste kunna ange källa och fotograf för varje bild, annars blir bilderna raderade. Riggwelter 9 februari 2007 kl. 22.23 (CET)

Prag[Redigera]

Varning.gif Bildlicens och källa? Bilden Bild:Prag kryssning.jpg som du har laddat upp saknar information om licens och/eller källa och kan komma att raderas om dess licensstatus inte kan fastställas. Var vänlig gå till dess sida och ange licensinfo (ex. {{CC}}) samt uppge källan. Är det du själv som tagit bilden bör du skriva; Foto: [[Användare:Ditt användarnamn|Ditt namn]], följt av året då du tog bilden. Om det är någon annan som är upphov till bilden måste du kontakta upphovsrättsinnehavaren samt lägga in en länk till godkännandet/källan. Är bilden uppladdad från annan språkversion av wikitravel, interwikilänka till bilden ifråga. Observera att alla illustrationer normalt sett skall laddas upp på Wikitravel Shared. Bilder med oklar upphovsrätt kan komma att raderas.
Riggwelter 9 februari 2007 kl. 22.25 (CET)