Hjälp Wikitravel att blir en bättre reseguide! Läs här

Användardiskussion:Jonas halmstad

Från Wikitravel, den fria resehandboken.
Hoppa till: navigering, sök


Informationsställe.PNG   Välkommen till Wikitravel på svenska, Jonas halmstad!

Vi hoppas att du kommer att trivas här. Om du har frågor kan du titta igenom de vanligaste frågorna om Wikitravel. Om det du söker inte finns där, tag gärna dina frågor i Resenärspuben. Om du tidigare har arbetat på Wikipedia är det viktigt att du också läser Wikitravel:Välkomna, Wikipedianer. Grundläggande regler återfinns på sidan regler och riktlinjer.

Sex saker att tänka på:

  • Var djärv! Det vanligaste felet nybörjare gör är att inte skriva. Skriv! Det gör inget om det blir fel eller om du råkar glömma något viktigt - det finns andra som rättar till sådant senare.
  • Kika omkring! Ta en titt på huvudsidan - där finns det fler nyttiga länkar.
  • Läs och lär! Fortsätt sedan gärna med att läsa om Wikitravels namngivningskonventioner och om wikiquetten.
  • Våga fråga! Fråga någon av oss erfarna användare om du undrar om något - vi hjälper gärna till! .
  • Signera! När du gör inlägg på diskussionssidor (som denna), ta för vana att signera det du skrivit. Detta gör du lättast genom att skriva fyra tilde-tecken efter varandra - så här: ~~~~.
  • Detta är en kommersiell webbplats. Wikitravel ägs och drivs av Internet Brands. Läs mer om ägarförhållanden och inriktning här. Av den anledningen är webbplatsen finansierad med annonser som man dock kan välja bort under "mina inställningar".
Sertmann 1 oktober 2009 kl. 13.41 (CEST)

Hej![Redigera]

Hej Jonas och välkommen till Wikitravel på svenska! Jag ser att du redan givit dig i kast med att bidra till guidesamlingen och det är varmt välkommet. Ett par saker dock: jag har lite funderingar om guiden för Tylösand. Ta en titt på dess diskussionssida och kom med dina synpunkter. En annan detalj är att vi inte "duar" i våra guider här på Wikitravel. Du kan läsa mer om det här. Återigen - välkommen! Riggwelter 11 oktober 2009 kl. 13.36 (CEST)

Hej Riggwelter,Såg att du tagit bort i stort sett allt material på Halmstad-sidan. Lite tråkigt.. Men men, gör ett nytt försök att skriva det mer generellt. jonas_halmstad 10 februari 2010 kl. 12.31 (CEST)
Ja, problemet är dock fortfarande att den text du lagt in är mera encyklopedisk än reseguidemässig. Wikitravel är en reseguide, inte ett reselexikon. Av den anledningen är det onödigt att skriva om E6 på det sätt du gjort, likaså att beskriva andra vägars hela sträckning. Det är inte särskilt intressant att man kan hitta information om väglaget på Vägverkets webbplats, sådan information kanske passar bättre i guiden till Sverige. Inte heller duar vi i våra guider. Jag skall titta på Halmstad igen och se vad vi kan ha kvar och vad som måste tas bort. Titta gärna på några av månadens resmål, till exempel Kalmar, för att se hur en guide skall utformas. Riggwelter 10 februari 2010 kl. 20.41 (CET)
Nu har jag kollat lite... en hel del av det du lade in igen kan vi ha kvar, men jag tog bort vägbeskrivningarna av riksvägarna. Jag har också lagt in mer information om hotell och vandrarhem. Det vore fantastiskt om du ville fortsätta med att lägga in information om till exempel restauranger och liknande, enligt samma mönster! Riggwelter 10 februari 2010 kl. 21.11 (CET)