Hjälp Wikitravel att blir en bättre reseguide! Läs här

Användardiskussion:Hunt

Från Wikitravel, den fria resehandboken.
Hoppa till: navigering, sök


Informationsställe.PNG   Välkommen till Wikitravel på svenska, Hunt!

Vi hoppas att du kommer att trivas här. Om du har frågor kan du titta igenom de vanligaste frågorna om Wikitravel. Om det du söker inte finns där, tag gärna dina frågor i Resenärspuben. Om du tidigare har arbetat på Wikipedia är det viktigt att du också läser Wikitravel:Välkomna, Wikipedianer. Grundläggande regler återfinns på sidan regler och riktlinjer.

Sex saker att tänka på:

  • Var djärv! Det vanligaste felet nybörjare gör är att inte skriva. Skriv! Det gör inget om det blir fel eller om du råkar glömma något viktigt - det finns andra som rättar till sådant senare.
  • Kika omkring! Ta en titt på huvudsidan - där finns det fler nyttiga länkar.
  • Läs och lär! Fortsätt sedan gärna med att läsa om Wikitravels namngivningskonventioner och om wikiquetten.
  • Våga fråga! Fråga någon av oss erfarna användare om du undrar om något - vi hjälper gärna till! .
  • Signera! När du gör inlägg på diskussionssidor (som denna), ta för vana att signera det du skrivit. Detta gör du lättast genom att skriva fyra tilde-tecken efter varandra - så här: ~~~~.
  • Detta är en kommersiell webbplats. Wikitravel ägs och drivs av Internet Brands. Läs mer om ägarförhållanden och inriktning här. Av den anledningen är webbplatsen finansierad med annonser som man dock kan välja bort under "mina inställningar".
Riggwelter 25 februari 2006 kl.14.57 (CET)

Välkommen![Redigera]

Välkommen, välkommen. Hoppas du håller dig någorlunda aktiv här så vi får upp en liten användargrund. :) /Adestro 26 februari 2006 kl.22.20 (CET)

MWI/Meddelande väntar[Redigera]

Nu har Evan ordnat det vi länge väntat på, d.v.s. en underrättelse om att man har ett nytt meddelande på sin diskussionssida. Då man loggar in, och ett nytt medd finns, blinkar en liten röd prick till höger om "Min Diskussion" i sidhuvudet. Såg du det när du loggade in? Detta fungerar än så länge bara för inloggade användare, men det arbetas på en lösning även för icke inloggade användare. Riggwelter 5 mars 2006 kl.23.39 (CET)

Vingåker[Redigera]

Hej Hunt! Vad fint att artikeln om Vingåker börjar växa fram nu. Jag tror att du bör titta lite på de avsnitt som gäller hur man tar sig till resp. runt i Vingåker. Om du tittar på t.ex. Motala och Nybro ser du ungefär hur man bör göra. Det handlar egentligen om att vara mer specifik om vilka bolag som trafikerar staden, länkar till taxi, o.s.v. Mvh Riggwelter 4 maj 2006 kl.11.02 (CEST)

Jo, jag såg att det finns en del att förbättra. //Hunt
Allt i sinom tid - man skall inte rusa iväg. Riggwelter 4 maj 2006 kl.21.56 (CEST)
Jag hittade ingen gatuadress till turistbyrån/slottet, så jag skrev bara Slottsvägen, men jag vet inte om det är rätt? Riggwelter 5 maj 2006 kl.19.08 (CEST)
Nja, den/det hör inte till någon särskild gata. Man kommer dock dit från Hennalavägen. //Hunt

Reseavisering[Redigera]

Hej! Ska du ut på resa i sommar? Tipsa gärna om detta på Wikitravel:Reseavisering. Har du en kamera - tänk på Wikitravel! Riggwelter 19 juni 2006 kl.15.56 (CEST)

Hej Hunt! Såg att du skall ut och resa i sommar. tar du med dig kameran? Lägg gärna till din resa på Wikitravel:Reseavisering. Även jag skall till Paris - låt oss se vad vi kan tota ihop därifrån. Riggwelter 17 juli 2006 kl.16.14 (CEST)

Bilder på Vingåker[Redigera]

Hunt, har du möjlighet att ta lite bilder av Vingåker och ladda upp dem på Shared? Vore bra att kunna illustrera artikeln med. Riggwelter 19 juni 2006 kl.15.56 (CEST)

Jo då, det kan jag göra. Kanske även i Katrineholm. Hunt 19 juni 2006
Jättebra! Då kan vi, när vi tycker att vi är hyfsat klara med Vingåker, köra igång med Katt'neholm. Lämpliga motiv är trevliga utsikter, historiska byggnader, järnvägsstationen, etc. Kolla gärna, på Shared, kategoriseringssystemet för bilkder - som exempel kan du titta på bilderna av Motala. De är kategoriserade på ett lite speciellt sätt eftersom vi blandar både RDF-kategorisering och kategorier.Riggwelter 20 juni 2006 kl.08.47 (CEST)

Bilder på Vingåker - nu på Shared[Redigera]

Hej igen! Trevligt med några bilder på Vingåker. Jag skulle gärna se en bild på Sävstaholm och på moderträdet också! Jag tog mig friheten att ladda upp dina bilder på Wikitravel Shared istället - som du kanske vet är "Shared" Wikitravels motsvarighet till Wikimedia Commons, d.v.s den plats där bilder och andra filer normalt skall ligga. Är detta OK för dig? Om det är så föreslår jag att jag får radera de versioner av bilderna du laddade upp på svenska Wikitravel, så att de inte ligger på två platser samtidigt (än så länge är det nämligen samma server...). Om du inte har skaffat dig ett konto på Wikitravel Shared än, gör gärna det - du kommer att få nytta av det. Wikitravel Shared hittar du här. Riggwelter 21 juni 2006 kl.15.11 (CEST)

Ok, det var bra att du ändrade plats. Fler och bättre bilder kommer, det som jag gjorde innan idag blev mest ett lite hastigt expriment. Slottet och modeträdet känns ganska viktiga, och kanske kan Båsenbergaområdet ersätta Skräddartorget.
Är det OK om jag raderar de tre bildversioner som idag ligger på svenska Wikitravel? Bilderna finns ju på Shared. Riggwelter 21 juni 2006 kl.15.52 (CEST)
Inga problem! Hunt
Tänkte på en sak...finns det något parkliknande i Vingåker...? Jag såg något som hette "Järnvägsparken" på en karta. Finns det möjlighet att ta bilder även på sådana miljöer? Kanske lite trevligare reklambild för samhället än Skräddartorget, även om det i sig givetvis är en del av Vingåker. Riggwelter 21 juni 2006 kl.15.27 (CEST)

Bilder på Vingåker & Katrineholm[Redigera]

Hej Hunt! Visst vore det kul om vi kunde ha Vingåker som månadens resmål i augusti? Är du med på det, gå till länken jag nyss gav och ge ditt stöd. Dessutom behöver vi nytt bildmaterial på Vingåker så att vi kan fylla på med några schyssta illustrationer. Riggwelter 10 juli 2006 kl.01.16 (CEST)

Hej Hunt! Hur går det med bildmaterialet från Vingåker? Har du möjlighet att fotografera och ladda upp mer på Shared? Riggwelter 17 juli 2006 kl.16.15 (CEST)
Jag håller på, men det krånglade med kategorierna.

Månadens resmål[Redigera]

Hej Hunt! Som synes är nu Vingåker månadens resmål. Det blev en bra artikel - allt som egentligen behöver kompletteras är rubriken "nöjesliv". Nu kanske inte Vingåker är den hetaste nöjesmetropolen i riket, men något borde man kunna fixa till. Riggwelter 16 augusti 2006 kl.00.05 (CEST)

Frankrike[Redigera]

Jag ser att du skall till Nemours och Paris! Kul! Jag kom själv hem från Paris i förrgår och shared:Category:Paris (France) finns de bilder jag tog. Om du har kameran med dig hoppas jag att du kan bidra till bildmaterialet och artiklarna. Kanske skall vi satsa på att göra Paris till en bra artikel härnäst? Riggwelter 16 augusti 2006 kl.00.45 (CEST)

Visst, jag har en del från Paris och Nemours. Har en hel del från flera städer på Malta som jag också tänkte lägga in. //Hunt
Artikel för Nemours finns upplagd. Riggwelter 23 augusti 2006 kl.11.59 (CEST)
Hej Hunt! Hur gick det med vår lilla idé ovan? Riggwelter 24 januari 2008 kl. 14.03 (CET)
Rörande bilderna så har jag en del, dock inte på den här datorn och inte i det här landet. Däremot passar det utmärkt för mig att utöka artikeln om Innsbruck eftersom jag bor där/här numera. Hunt 24 januari 2008 kl. 14.47 (CET)
Gör du? Men det är ju jättebra! Tänk vilken bra artikel om Innsbruck vi kan komma att få! :-) Hur länge kommer du att vara där? Riggwelter 24 januari 2008 kl. 14.50 (CET)
Ja, och även närliggande områden som Bozen i italienska Südtirol (Sydtyrolen på svenska). Stannar här tills juni. Hunt 24 januari 2008 kl. 14.53 (CET)
Så kul! Tror du att du kan jobba på med artikeln om Innsbruck så att den är hyfsad till sportlovssäsongen 2008, alltså v 7-9? I så fall tycker jag att du ska nominera den till månadens resmål för februari eller mars. Riggwelter 24 januari 2008 kl. 15.01 (CET)

Kraftig ökning av antalet registrerade användare[Redigera]

Sedan förra liaisonrapporten den 20/8 2006 och dagens rapport har antalet registrerade användare ökat med 40 st, från 123 till 163 st! Detta är mycket glädjande. Vad det kan bero på kan man säkert diskuteras, men i takt med att siten växer blir vi också mer kända och då kommer även användarna. Riggwelter 29 oktober 2006 kl. 19.18 (CET)

Du/man[Redigera]

Hej Hunt! En liten detalj bara: vi skriver inte våra artiklar i "du"-form, utan i "man"-form. Istället för att skriva "du kan ta tåget från..." skriver vi alltså "man kan ta tåget från...". En petitess kanske, men så säger ju våra regler. Riggwelter 24 januari 2008 kl. 17.06 (CET)