Hjälp Wikitravel att blir en bättre reseguide! Läs här

Användardiskussion:Andersson s

Från Wikitravel, den fria resehandboken.
Hoppa till: navigering, sök


Informationsställe.PNG   Välkommen till Wikitravel på svenska, Andersson s!

Vi hoppas att du kommer att trivas här. Om du har frågor kan du titta igenom de vanligaste frågorna om Wikitravel. Om det du söker inte finns där, tag gärna dina frågor i Resenärspuben. Om du tidigare har arbetat på Wikipedia är det viktigt att du också läser Wikitravel:Välkomna, Wikipedianer. Grundläggande regler återfinns på sidan regler och riktlinjer.

Sex saker att tänka på:

  • Var djärv! Det vanligaste felet nybörjare gör är att inte skriva. Skriv! Det gör inget om det blir fel eller om du råkar glömma något viktigt - det finns andra som rättar till sådant senare.
  • Kika omkring! Ta en titt på huvudsidan - där finns det fler nyttiga länkar.
  • Läs och lär! Fortsätt sedan gärna med att läsa om Wikitravels namngivningskonventioner och om wikiquetten.
  • Våga fråga! Fråga någon av oss erfarna användare om du undrar om något - vi hjälper gärna till! .
  • Signera! När du gör inlägg på diskussionssidor (som denna), ta för vana att signera det du skrivit. Detta gör du lättast genom att skriva fyra tilde-tecken efter varandra - så här: ~~~~.
  • Detta är en kommersiell webbplats. Wikitravel ägs och drivs av Internet Brands. Läs mer om ägarförhållanden och inriktning här. Av den anledningen är webbplatsen finansierad med annonser som man dock kan välja bort under "mina inställningar".
Riggwelter 26 december 2009 kl. 22.57 (CET)

Fler tips[Redigera]

Hej Sven och varmt välkommen till svenskspråkiga Wikitravel! Du är vad vi länge har saknat, nämligen en spansk- och svenskspråkig guide i Sydameriak. Kanske har du lust och möjlighet att hjälpa oss att skapa bra guider till ditt hörn av världen? Det finns fler sätt att göra detta, till exempel genom att översätta guider från andra språkversioner av Wikitravel. Eftersom du är ny här, men redan förtjänstfullt givit dig på att redigera, vill jag ge dig några tips:

  1. Om du undrar över vad som skall står under respektive rubrik i en guide kan du titta på sidan Wikitravel:Mallar. Där finns länkar till hur guiderna skall se ut och vad som skall stå var. En annan bra sida för detta är Wikitravel:Var hör det hemma?
  2. Vi använder inte "du"-form på svenskspråkiga Wikitravel. Läs mer om det här.
  3. Jag flyttade din {{guide|Andersson_s}}-tagg från själva artikelinnehållet till den placering den skall ha, nämligen efter all övrig text i mallen. Att göra på det sätt du gjorde kan nämligen tolkas som reklam för din guideverksamhet och det får inte förekomma på Wikitravel.

Slutligen vill jag återigen hälsa dig välkommen till Wikitravel och hoppas på att få se dig som aktiv även framöver! Riggwelter 26 december 2009 kl. 22.57 (CET)

Om länkar[Redigera]

Hej! Som du säkert sett återställde jag dina ändringar i Turkmenistan och Uzbekistan. Anledningen är att vi skall ha all information på Wikitravel, inte genom att länka till andra resesajter. Du kan läsa mer om det här. Riggwelter 3 juli 2012 kl. 21.13 (CEST)