Hjälp Wikitravel att blir en bättre reseguide! Läs här

Användardiskussion:Amartin

Från Wikitravel, den fria resehandboken.
Hoppa till: navigering, sök


Informationsställe.PNG   Välkommen till Wikitravel på svenska, Amartin!

Vi hoppas att du kommer att trivas här. Om du har frågor kan du titta igenom de vanligaste frågorna om Wikitravel. Om det du söker inte finns där, tag gärna dina frågor i Resenärspuben. Om du tidigare har arbetat på Wikipedia är det viktigt att du också läser Wikitravel:Välkomna, Wikipedianer. Grundläggande regler återfinns på sidan regler och riktlinjer.

Sex saker att tänka på:

  • Var djärv! Det vanligaste felet nybörjare gör är att inte skriva. Skriv! Det gör inget om det blir fel eller om du råkar glömma något viktigt - det finns andra som rättar till sådant senare.
  • Kika omkring! Ta en titt på huvudsidan - där finns det fler nyttiga länkar.
  • Läs och lär! Fortsätt sedan gärna med att läsa om Wikitravels namngivningskonventioner och om wikiquetten.
  • Våga fråga! Fråga någon av oss erfarna användare om du undrar om något - vi hjälper gärna till! .
  • Signera! När du gör inlägg på diskussionssidor (som denna), ta för vana att signera det du skrivit. Detta gör du lättast genom att skriva fyra tilde-tecken efter varandra - så här: ~~~~.
  • Detta är en kommersiell webbplats. Wikitravel ägs och drivs av Internet Brands. Läs mer om ägarförhållanden och inriktning här. Av den anledningen är webbplatsen finansierad med annonser som man dock kan välja bort under "mina inställningar".
Riggwelter 29 oktober 2006 kl. 13.03 (CET)

Presentation?[Redigera]

Hej AMartin! Du får gärna skriva lite om dig själv på din användarsida. Det är givetvis inget krav, men det är trevligt för andra användare. Riggwelter 1 november 2006 kl. 15.23 (CET)

Nu har jag skrivit några rader om mig själv. Är det du som har startat svenska Wikitravel? Amartin 1 november 2006 kl. 20.16 (CET)
Hej! Vad trevligt att få veta lite mer om dig - du kommer säkert att bli en värdefull tillgång för den svenska versionen av Wikitravel. Det var inte jag som startade den, utan ett antal personer som idag återfinns på svenskspråkiga Wikipedia. Den svenska versionen av Wikitravel startade 2003, men intresset dog snabbt. I december 2005 Adestro hit och drog igång versionen igen, efter att den varit nedläggningshotad i nästane ett år eftersom inga bidrag kommit in. Jag kom hit under julhelgen 2005 och har sedan tuggat på här tillsammans med några andra eldsjälar. Sakta men säkert har siten vuxit och bara mellan augusti och oktober i år registrerade sig 40 nya användare - så det börjar hända saker, även om det kan gå trögt. I dagsläget fokuserar vi på att fylla på de artiklar vi har framför att skapa nya (även om det på intet sätt skulle vara förbjudet att skapa nya!) eftersom det bara är genom välmatade artiklar som vi kan locka fler användare. Jag är byråkrat och administratör på svenska Wikitravel och du är mer än gärna välkommen att fråga mig om du undrar över något. Din ambition att översätta från tyskspråkiga Wikitravel tycker jag är mycket bra - de har kommit längre än oss eftersom de har så många fler bidragsgivare. Detta står i direkt paritet till att landet och befolkningen är större...men jag törs säga att svenska Wikitravel är mycket välorganiserad idag, t.ex. vad det gäller förekrifter och sådant. Där ligger vi före de flesta andra språkversionerna. Återigen - varmt välkommen till oss! Riggwelter 2 november 2006 kl. 09.23 (CET)

Brasilien-länkar[Redigera]

Hej! Du får gärna rensa i länkfloran i artikeln om Brasilien eftersom de idag angivna länkarna inte riktigt följer standard. Av den här artikeln framgår, längst ner på sidan, vilken/vilka typer av länkar som vi skall ha med, d.v.s. endast officiella länkar. Vi tar aldrig med länkar till andra turistsidor eftersom vi skall skriva en egen reseguide och undvika att länka til andra. Riggwelter 2 november 2006 kl. 09.31 (CET)

Städer[Redigera]

Hej AMartin! Vad bra att du lägger till artiklar om brasilianska städer, t.ex. om Olinda. Observera att vi har färdiga mallar för sådant. Alla våra mallar återfinns på Wikitravel:Mallar. Genom att klicka på länken Syntax vid varje mall hittar du exakt vilken text och vilka rubriker som skall ingå. Kopiera texten och lägg in den i varje ny artikel du påbörjar, så kommer alla våra artiklar att se likadana ut. Andra mallar, t.ex. kopierade från andra språkversioner av Wikitravel, får inte användas. Riggwelter 4 november 2006 kl. 23.22 (CET)

Du/man[Redigera]

Hej! Vi använder inte "du-form" på svenska Wikitravel, utan "man". Riggwelter 15 november 2006 kl. 11.43 (CET)

Tack![Redigera]

Tack för ditt mail om sabotage - jag har återställt sidorna, blockerat användarna och kontaktat deras internetoperatör. Bra jobbat! Mvh Riggwelter 16 november 2006 kl. 12.03 (CET)