Hjälp Wikitravel att blir en bättre reseguide! Läs här

Användardiskussion:Östsvenska Turistrådet

Från Wikitravel, den fria resehandboken.
Hoppa till: navigering, sök


Informationsställe.PNG   Välkommen till Wikitravel på svenska, Östsvenska Turistrådet!

Av ditt användarnamn och/eller dina redigeringar förstår vi att du antingen är en affärsidkare och/eller en resebranschmänniska som upptäckt Wikitravel och dess möjligheter. Vi hoppas att du kommer att trivas här! Eftersom du sannolikt kommit hit för att lyfta fram det just DU/NI har att erbjuda är det viktigt att veta att dina redigeringar måste skilja sig något från andra wikiresenärers bidrag.

Allmänt
Om du har frågor kan du titta igenom de vanligaste frågorna om Wikitravel. Om det du söker inte finns där, tag gärna dina frågor i Resenärspuben. Om du tidigare har arbetat på Wikipedia är det viktigt att du också läser Wikitravel:Välkomna, Wikipedianer. Grundläggande regler återfinns på sidan regler och riktlinjer.

Viktigt!
Tre riktlinjer är särskilt viktiga för dig:

 • Skryt inte! Wikitravel är inte en plats att marknadsföra ditt etablissemang på.
 • Om du är affärsidkare, till exempel restaurangägare eller hotellchef måste du läsa och följa den här riktlinjen.
 • Om du är någon form av branschmänniska, till exempel turistbyråinformatör, måste du läsa och följa den här riktlinjen.

Till sist

 • Våga fråga! Fråga någon av oss erfarna användare eller våra administratörer om du undrar om något - vi hjälper gärna till! .
 • Signera! När du gör inlägg på diskussionssidor (som denna), ta för vana att signera det du skrivit. Detta gör du lättast genom att skriva fyra tilde-tecken efter varandra - så här: ~~~~.
Riggwelter 11 mars 2010 kl. 20.13 (CET)

Om upphovsrätt, med mera[Redigera]

Hej Östsvenska Turistrådet och varmt välkomna till Wikitravel på svenska! Jag misstänker att du/ni som lagt in information här är något besvikna när jag tvingats återställa artikeln om Östergötland till en tidigare version. Det finns fler anledningar till detta:

 1. Wikitravel är en reseguide, inte en reseencyklopedi. Det innebär att allt innehåll här skall vara användbart för en resenär som skrivit ut guiden till ett visst resmål på papper, inte någon som i första hand har tillgång till dator.
 2. Wikitravels innehåll måste vara helt fritt att använda. Att kopiera innehåll från Wikipedia eller från er egen webbplats är alltså inte tillåtet. Ni får gärna använda dem som källor, men måste skriva helt ny text.
 3. Wikitravels innehåll skall finnas i guiden. Det är alltså poänglöst att länka till andra reseguider eller till er egen webbplats. Det räknas som reklam. Däremot är det givetvis helt OK att länka till hotell, restauranger och liknande om de har en webbplats. Mer om externa länkar och hur de läggs in kan du läsa här.
 4. Vi duar inte i våra guider på Wikitravel. Läs mer om det här.

Avslutningsvis: jag hoppas du inte hänger läpp för att dina bidrag så snabbt blivit borttagna. Du har säkert massor att bidra med, och så länge du undviker reklamartad text och skriver innehållet själv är du varmt välkommen att hjälpa till! Riggwelter 11 mars 2010 kl. 20.13 (CET)

Om plagiat[Redigera]

Hej! Du får inte under några omständigheter:

 1. Plagiera text från kommunens sida (som du gjorde här där texten kom från den här sidan).
 2. Plagiera text från Wikipedia (som du till exempel gjorde här, här och här).
 3. Plagiera text från Länsstyrelsens webbplats (som du gjorde här där texten kom från den här sidan).
 4. Plagiera text från andra upphovsrättskyddade verk (som du till exempel gjorde här där texten kom härifrån).

Av den anledningen har jag tagit bort informationen du lade in. Läs gärna länkarna i den gula rutan ovan! Riggwelter 17 november 2010 kl. 19.19 (CET)