YOU CAN EDIT THIS PAGE! Just click any blue "Edit" link and start writing!

Welcome, newcomers/bg

From Wikitravel Shared
Welcome, newcomers : bg
Revision as of 21:34, 25 May 2012 by Stanqo (talk | contribs) (Как я могу добавить сюда фотографию, сделанную мной?)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to: navigation, search
Welcome, newcomers/bg

Default Banner.jpg

English (en)  •  Nederlands (nl)  •  日本語 (ja)  •  한국어 (ko)  •  简体中文 (zh-hans)  •  繁體中文 (zh-hant)  •  Български (bg) Русский (ru)

+/-

Добре дошли във Wikitravel Shared! Ние, Уикипътешествениците, създали този ресурс, се надяваме, че Вие ще получите удоволствие от видяното и ще се присъедините към нас за да създадем свободен, безплатен, актуален и надежден пътеводител за света.


Какво представлява Wikitravel Shared?[edit]

Wikitravel Shared изпълнява две функции:

  1. Shared е склад за картинки и илюстрации за всички езикови версии на Wikitravel. Материалите, съхранявани в Shared могат да се използват във всички езикови версии.
  2. Shared осъществява междуезикова координация във Wikitravel. Тук е възможно да се включат такива теми като обявления, свързани с всички, съобщения за грешки, поръчки за нови функции, създаване на нови езикови раздели и тяхното развитие.

Това означава, че тук няма никакви пътеводители, само илюстрации на различни видове и различни административни обсъждания. Не добавяйте тук никакви статии - не се притеснявайте да подобрите вместо това пътеводителя!

Къде са разположени пътеводителите?[edit]

Ако търсите пътеводители, ще ги намерите в езиковите версии на Wikitravel.

Мога ли да запиша картинки които ми харесват?[edit]

Не, ако не притежават лиценза "копилефт". См. нашата политика в областта на изображенията и какво представлява лиценза "копилефт".

Как мога да използвам тези картинки?[edit]

В повечето случаи така, както ви се иска! Всички картинки във Wikitravel Shared са лицензирани под лицензиа Creative Commons Attribution-ShareAlike или са обществено достояние, което означава, че могат да бъдат свободно използвани в рамките на условията на лиценза.

За разполагане на картинки от Wikitravel Shared на която и да е страница на Wikitravel, моля гледайте инструкцията "Как да прибавим картинка".

Как мога да прибавя своя собствена фотография?[edit]

Процедурата е в три стъпки:

  1. Първо, създайте собствена сметка. Това става безплатно, лесно и бързо.
  2. Второ, запишете картинката. Моля, непременно удостоверете, че картинката удовлетворява условията използвани от нашия лиценз! Като правило, всичко направено от вас отговаря на условията, но картинки от различни уеб сайтове не стават (за изключение на тези, които са обществено достояние, или притежават лиценза CC by-sa).
  3. Трето, сложете някакво описание на картинката, така че да е ясно какво показва, откъде е и какъв лиценз е използван.


bg:Wikitravel:Добре дошли, новаци