The center for all Wikitravel images!

Difference between revisions of "Welcome, newcomers/bg"

From Wikitravel Shared
Welcome, newcomers : bg
Jump to: navigation, search
Welcome, newcomers/bg

Default Banner.jpg

(Как я могу использовать эти изображения?)
(Как я могу добавить сюда фотографию, сделанную мной?)
 
Line 24: Line 24:
 
За разполагане на картинки от Wikitravel Shared на която и да е страница на Wikitravel, моля гледайте инструкцията "[[:en:Wikitravel:How_to_add_an_image|Как да прибавим картинка]]".
 
За разполагане на картинки от Wikitravel Shared на която и да е страница на Wikitravel, моля гледайте инструкцията "[[:en:Wikitravel:How_to_add_an_image|Как да прибавим картинка]]".
  
==Как я могу добавить сюда фотографию, сделанную мной?==
+
==Как мога да прибавя своя собствена фотография?==
Процедура состоит из трех шагов:
+
Процедурата е в три стъпки:
  
# Во-первых, [[Special:Userloginout|создайте учетную запись]]. Это бесплатно, безболезненно и быстро.
+
# Първо, [[Special:Userloginout|създайте собствена сметка]]. Това става безплатно, лесно и бързо.
# Во-вторых, [[Special:Upload|загрузите изображение]].  Пожалуйста, обязательно удостоверьтесь, что изображение удовлетворяет условиям используемой нами [[Wikitravel Shared:copyleft|лицензии]]!  Как правило, что-либо сделанное непосредственно Вами не вызывает вопросов, но изображения с различных веб-сайтов '''не годятся''' (за исключением тех, которые являются общественным достоянием или также имеют лицензию CC by-sa).
+
# Второ, [[Special:Upload|запишете картинката]].  Моля, непременно удостоверете, че картинката удовлетворява условията използвани от нашия [[Wikitravel Shared:copyleft|лиценз]]!  Като правило, всичко направено от вас отговаря на условията, но картинки от различни уеб сайтове '''не стават''' (за изключение на тези, които са обществено достояние, или притежават лиценза CC by-sa).
# В-третьих, разместите несколько [[Tags|тэгов]] в описании изображения, так чтобы можно было понять что изображено на картинке, откуда она и какая лицензия применяется.
+
# Трето, сложете някакво [[Tags|описание]] на картинката, така че да е ясно какво показва, откъде е и какъв лиценз е използван.
  
  

Latest revision as of 21:34, 25 May 2012

Добре дошли във Wikitravel Shared! Ние, Уикипътешествениците, създали този ресурс, се надяваме, че Вие ще получите удоволствие от видяното и ще се присъедините към нас за да създадем свободен, безплатен, актуален и надежден пътеводител за света.


Какво представлява Wikitravel Shared?[edit]

Wikitravel Shared изпълнява две функции:

  1. Shared е склад за картинки и илюстрации за всички езикови версии на Wikitravel. Материалите, съхранявани в Shared могат да се използват във всички езикови версии.
  2. Shared осъществява междуезикова координация във Wikitravel. Тук е възможно да се включат такива теми като обявления, свързани с всички, съобщения за грешки, поръчки за нови функции, създаване на нови езикови раздели и тяхното развитие.

Това означава, че тук няма никакви пътеводители, само илюстрации на различни видове и различни административни обсъждания. Не добавяйте тук никакви статии - не се притеснявайте да подобрите вместо това пътеводителя!

Къде са разположени пътеводителите?[edit]

Ако търсите пътеводители, ще ги намерите в езиковите версии на Wikitravel.

Мога ли да запиша картинки които ми харесват?[edit]

Не, ако не притежават лиценза "копилефт". См. нашата политика в областта на изображенията и какво представлява лиценза "копилефт".

Как мога да използвам тези картинки?[edit]

В повечето случаи така, както ви се иска! Всички картинки във Wikitravel Shared са лицензирани под лицензиа Creative Commons Attribution-ShareAlike или са обществено достояние, което означава, че могат да бъдат свободно използвани в рамките на условията на лиценза.

За разполагане на картинки от Wikitravel Shared на която и да е страница на Wikitravel, моля гледайте инструкцията "Как да прибавим картинка".

Как мога да прибавя своя собствена фотография?[edit]

Процедурата е в три стъпки:

  1. Първо, създайте собствена сметка. Това става безплатно, лесно и бързо.
  2. Второ, запишете картинката. Моля, непременно удостоверете, че картинката удовлетворява условията използвани от нашия лиценз! Като правило, всичко направено от вас отговаря на условията, но картинки от различни уеб сайтове не стават (за изключение на тези, които са обществено достояние, или притежават лиценза CC by-sa).
  3. Трето, сложете някакво описание на картинката, така че да е ясно какво показва, откъде е и какъв лиценз е използван.


bg:Wikitravel:Добре дошли, новаци