Wikitravel:Plonjaţi înainte

De la Wikitravel
Versiunea din 30 septembrie 2014 18:26, autor: 188.26.107.120 (Discuție)
(dif) ← Versiunea anterioară | Versiunea curentă (dif) | Versiunea următoare → (dif)
Salt la: navigare, căutare

Calitatea de călător necesită curaj şi încredere în propriile puteri. Calitatea de Wikicălător are aceleaşi necesităţi. Ne aşteptăm să plonjaţi înainte în activitatea de creare, modificare şi ilustrare a articolelor Wikitravel. Dumneavoastră puteţi edita orice articol de pe Wikitravel, şi chiar ne dorim să o faceţi. Avem nevoie de cunoştiinţele, experienţa, talentul şi atenţia dvs.

A plonja înainte înseamnă:

  • A avea iniţiativă. Cunoştiinţele şi experienţa dumneavoastră contează! Nu sunt mulţi "experţi în călătorii" (daca aşa ceva există cu adevărat) care lucrează pe Wikitravel aşa că nu vă faceţi probleme că nu aţi fi destul de buni. Avem nevoie de ajutorul dumneavoastră.
  • A experimenta. Nu există multe daune permanente pe care le puteţi face în Wikitravel. Dacă lucrurile se strică cu adevărat, alţi Wikicălători vor veni să le repare.
  • A prefera 'bun acum' lui 'perfect mai târziu'. Nu aşteptaţi până aveţi un un articol perfect înainte de a-l încărca pe server. Orice îmbunătăţire merită încărcată cât mai repede, pentru ca alţii să se poată bucura de ea. Dacă articolul este imcomplet sau nu prea ştiţi ce să scrieţi, marcaţi-l ca ciot. Schiţaţi-vă măcar ideile şi lăsaţi-i pe alţii să le dezvolte. Aşa funcţionează WikiWiki!
  • A ignora autoritatea. Aveţi acelaşi drept de a edita orice pe Wikitravel ca oricine altcineva. Nu vă deranjaţi cu întrebări de genul "E bine?" înainte de a edita ceva. Este!

Aşa că plonjaţi înainte!