Wikitravel:Cum să editaţi o pagină

De la Wikitravel
Salt la: navigare, căutare


Voi puteţi edita orice articol pe Wikitravel făcând click pe legătura 'Editează pagina'. Când faceţi clic pe legătura asta, va apărea o cutie alba cu tot conţinutul paginii formatat în markup-ul Wiki.

Puteţi modifica pagini cum vreţi, dar totuşi editările voastre trebuie să fie compatibile cu copyleft, ţelurile şi regulire noastre. Ar fi bine şi să urmăriţi manualul de stil.

Totuşi, este mai bine să adăugaţi ceva la un articol decât să adăugaţi ceva perfect. Sigur că ar fi excelent dacă aţi adăuga ceva foarte bine informat şi structurat, dar dacă ştiţi numai puţin despre o destinaţie, noi tot vom fi bucuroşi dacă contribuiţi la proiectul nostru.

După ce aţi făcut schimbările care le-aţi vrut, puteţi să vedeţi o previzualizare a paginii făcând clic pe butonul Arată previzualizare. Această acţiune vă va arată pagina, dar înca nu va salva schimbările voastre în baza noastră de date. Previzualizarea este bună ca să confirmaţi că editările voastre apar bine în pagină.

Când sunteţi mulţumiţi cu toate schimbările, apăsaţi pe butonul Salvează pagina. Această acţiune va salva pagina ca să vadă toţi vizitatorii şi colaboratorii noştri schimbările Dvs. Aceasta acţiune face ghidul turistic Wikitravel un ghid unic, fiind editabil de oricine, oricând. Bineînţeles, rezultate editării Dvs. sunt vizibile imediat, nu numai de voi dar şi de toată lumea care vede articolul pe care l-aţi editat!

Dacă vreţi să cancelaţi o editare - deci, aţi vrut să editaţi o pagină dar v-aţi răsgândit, faceţi doar clic pe Renunţă, şi veţi fi returnaţi la articolul pe care aţi vrut să îl editaţi. Legătura Ajutor pentru editare, te va aduce aici - la articolul despre cum să editaţi o pagină!

Sub cutia de editare este încă o cutie de un rând (Sumar) unde puteţi pune o notă scurtă despre editările voastre - deci, ce părţi a articolului aţi editat, ce aţi adăugat, ce schimbări aţi făcut, etc. De exemplu, la sumar puteţi pune "Adăugat detalii despre transport în Paris" dacă aţi adăugat acestea informaţii în articol prin editare. Sau, puteţi scrie "Corectat informaţii despre hotelul Peralta din Barcelona", dacă asta aţi făcut în articolul Barcelona. Sumarul de editare ajută alţi utilizatori Wikitravel care se uită la pagină de Schimbări recente să vadă aproximativ ce schimbări aţi făcut.

Dacă aveţi un cont de utilizator, vor apărea şi doua cutiuţe pătrate marcate Aceasta este o editare minoră şi Urmăreşte această pagină. Facând clic pe ea, puteţi marca cutiuţa de editare minoră dacă consideraţi editarea voastră să fie minoră. În general, schimbările legate de formatare, structură sau gramatică sunt minore, pe când schimbări la informaţii turistice (deci, informaţii de hotel, schimbări la transport) nu sunt. Folosind cutiuţa de editări minore ajută persoane care îţi vor revizui schimbările că "filtreze" prin editări care sunt minore şi nu trebuie neapărat revizuite. Aduceţi-va aminte că Wikitravel este un proiect comun şi sunt şanse bune că mulţi alţi utilizatori se vor uita peste editările dumneavoastră!

Cutiuţa Urmăreşte această pagină pune articolul pe care îl editaţi pe lista voastră de articole urmărite. Această listă urmăreşte orice schimbare la articol, sau la pagina de discuţii a articolului, de ori cine. Adăugând un articol la lista de urmărire vă dă oportunitatea să vedeţi ce editări sau făcut după Dvs., şi dacă acestea au interferea cu editările voastre. Lista de articole urmărite este şi importantă pentru articole la care faceţi multe editări sau dese editări.

Ca o notă finală, mar

Vedeţi şi: Ajutor