Sibiu

De la Wikitravel
Salt la: navigare, căutare
Sibiu

Default Banner.jpg

Sibiu este un oraş în estul Transilvaniei, România.

Sibiu
Sibiu.

De înţeles

Cunoscut în germană ca Hermannstadt, Sibiul a fost, din timpuri medievale, centrul comunităţii germane din România. Din cauza asta, oraşul are astăzi cea mai mare comunitate germană din ţară (în jur de 2%, deşi influnţele par mult mai mari).

Astăzi, Sibiul este printre centrele majore de cultură şi turism a României, din cauza simţului medieval a oraşului, plus istoria fascinantă şi peisajul minunat din împrejurimi. Şi, încercaţi să vizitaţi oraşului acum, până în 2007, când va fi inundat de turişti şi va deveni Capitala Europeană de Cultură.

Intră/ieşi

Cu trenul

Deşi Sibiul este situat în centrul României, este mai greu de ajuns în acest oraş cu trenul decât Braşov sau Cluj-Napoca, fiindcă Sibiul nu este situat pe linia principală de tren între Bucureşti şi Transilvania.

Totuşi, sunt două trenuri pe zi din Bucureşti, unul dimineaţa şi un tren de noapte seara. Din păcate, Sibiul este printre singurele oraşe important române care nu sunt servite de reţeaua InterCity.

Majoriteatea turiştilor ajung în Sibiu cu trenul A 1621, care pleacă din Bucureşti Nord la 09:45 şi ajunge în Sibiu la 15:31.

Din Cluj-Napoca, sunt conecţii mai bune - doua trenuri moderne şi comfortabile InterCity care pleacă din Cluj la 05:41 şi 14:57, ajungând peste trei ore şi jumătate.

Cu avionul

Dacă nu veniţi la Sibiu dintr-un oraş român, avionul este cea mai bună posibilitate de ajunge în acest oraş. Sunt conecţii directe de la Aeroportul Internaţional Sibiu la multe oraşe europene, mai ales în Germania şi Italia.

Carpatair, cea mai mare companie de aviaţie din Transilvania, zboară în fiecare zi de la München, Bergamo şi Treviso, şi de trei ori pe săptămână de la Bologna, Verona, Roma şi Stuttgart.

Compania naţională de aviaţie TAROM zboară de cinci ori pe săptămână de la München. Pentru cei cu bani de aruncat, sunt şi zboruri de la Bucureşti, deşi trenul este o alternativă mult mai bună dacă veniţi din ţară.

Ajuns acolo

Sibiul, un oraş de 170.000 de locuitori, pare destul de mare pentru populaţia sa, deşi majoritatea turiştilor nu vor trebui să se ducă mai departe de centrul medieval a oraşului. Aici, nu trebuie să folosiţi transportul în comun prea tare. Încercaţi să umblaţi cât de mult puteţi prin zona asta, fiind că numai aşa puteţi să vedeţi minunatele "bijuterii" ascunse a Sibiului, incluzând parcuri minunate şi bisericuţe.

Dar, dacă chiar trebuie să ieşiţi din oraşul medieval, operatorul de transport în comun TurSib oferă servicii excelente şi este printre cele mai bune reţele de transport din partea asta a lumii. Transportul în comun este folositor dacă staţi în hotele sau pensiuni în afara centrului, sau dacă vreţi să vizitaţi fascinantele sate sau staţiuni în afara oraşului, unde puteţi vedea viaţa de ţară şi peisajul transilvănean.

De văzut