São Paulo: Diferență între versiuni

De la Wikitravel
Salt la: navigare, căutare
São Paulo

Default Banner.jpg

(Cu maşina)
Linia 71: Linia 71:
  
 
[[en:São Paulo]]
 
[[en:São Paulo]]
 +
[[WikiPedia:São Paulo]]

Versiunea de la data 17 aprilie 2005 16:27

Sunteţi aici: America de Sud > Brazilia > São PauloSão Paulo este cel mai mare oraş din Brazilia, cu o populaţie de 17 milioane locuitori. Este un stup de activitate şi oferă o viaţă de noapte minunată.

De înţeles

Un oraş mare şi deshis poate prezenta o serie de provocări, după preferinţă. Populaţia şi mediul din São Paulo sunt diverse, iar districtele din el se întind de la zonele de cumpărături, luxoase, la mahalale ce găzduiesc sărăcimea. Traficul este destul de congestionat şi cu norme minimale de control al mediului pentru autobuze şi maşini, fumul putând să devină foarte gros. Nu vă miraţi de diversitatea de paulistanos şi paulistas. De exemplu, São Paulo are cea mai mare comunitate japoneză din afara Japoniei.

Intră

Cu avionul

Două aeroporturi: Guarulhos Internaţional (GRU) şi Congonhas (CGH), servite de Varig, TAM, United, Delta, American, Northwest şi alte multe linii aeriene internaţionale.

Cu trenul

Cu maşina

Ajuns acolo

De văzut

  • Museu de Arte de São Paulo, deschis de Mar până Dum de la 11 la 19, prezintă o colecţie de lurcrări, datând de la Renaştere la epoca contemporană. Vizitatorii pot să se plimbe prin rânduri de picturi care atârnă de tavan. Taxa de intrare este de 10 reals. +55 (11) 251-5644 MASP
  • Futebol Brasileiros este pasiunea naţională.

De făcut

De învăţat

Universidade de São Paulo

De cumpărat

Zona principală rezervată cumpărăturilor este Avenida Paulista.

De mâncat

Buget redus

Buget mediu

De lux

De băut

Hoteluri

Buget mic

Buget mediu

De lux

  • Maksoud Plaza Alameda Campinas 150, SP. +55 (11) 3145 8000. Un hotel de cinci stele, situat în inima sectorului comercial şi de afaceri.
  • Crowne Plaza - São Paulo, Rua Frei Caneca 1360, Cerqueira César, SP 01307-002. În apropiere de Paulista Ave. Tel: +55 9110 3253 2244 Crowne Plaza São Paulo

Contact

Ziarul local este O Estado De São Paulo.

Rămâi în singuranţă

Vizitatorii trebuie să aibă grijă în timp ce se plimbă în zonele din São Paulo, cu excepţia celor de cumpărături şi hoteliere. Lăsaţi-vă bijuteria şi banii extra în siguranţa hotelului, de exemplu.

Ieşi

Legături externe