România: Diferență între versiuni

De la Wikitravel
Salt la: navigare, căutare
România

Default Banner.jpg

m (+ru)
Linia 179: Linia 179:
 
[[pl:Rumunia]]
 
[[pl:Rumunia]]
 
[[pt:Romênia]]
 
[[pt:Romênia]]
 +
[[ru:Румыния]]
 
[[sv:Rumänien]]
 
[[sv:Rumänien]]

Versiunea de la data 1 iunie 2008 17:10

Steag
Ro-flag.png
Date importante
CapitalăBucureşti
Formă de guvernământrepublică
Monedăleu nou (RON)
Suprafaţătotal: 237.500 km²
pământ: 230,340 km²
apă: 7,160 km²
Populaţie22.317.730 (est. iulie 2002)
Limbăromână (oficială), maghiară, engleza, franceza, germana
ReligieOrtodoxă (incluzând toate sub-denominările) 87%, Protestantă 6.8%, Catolică 5.6%, altele (mai ales Islam) 0.4%, atei 0.2% (2002)

România este una din destinaţiile Europei, care în ultimii ani a avut un influx de turişti noi care au rămas uimiţi de diversitatea ţării, începând de la frumuseţea naturală, staţiunile plăcute, oraşele cosmopolite şi cultura oamenilor. Deşi în anii 1990 România suferea de o imagine mai proastă în alte părţi a lumii, a revenit pe itinerarele est-europene şi este o destinaţie accesibilă şi cu foarte multe beneficii.

Destinaţii

Principalele obiective ale României sunt:

Itinerarii

Următoarele sunt posibile itinerarii pentru călătorii în România:

De ştiut

Geografie

Fiind situată pe jumătate în peninsula Balcanică şi acoperind o suprafaţă eliptică, de 237.499 km², România ocupă mare parte din bazinul inferior al râului Dunăre şi regiunile din estul bazinului de mijloc al acestui râu. Se află atât la sudul, cât şi la nordul Munţilor Carpaţi, care formează bariera naturală între bazinele Dunării.

Poziţionarea României îi dă un climat continental, în special în Vechiul Regat (la est şi la sud de Carpaţii Meridionali) şi mai puţin în Transilvania, unde climatul este mai mult moderat. O iarnă lungă şi severă (decembrie - martie), o vară fierbinte (aprilie - iulie), şi o toamnă prelungită (august - noiembrie) sunt principalele anotimpuri, cu o tranziţie rapidă din primăvară în vară. În Bucureşti, temperatura minimă zilnică în ianuarie are în jur de 7°C, iar maxima zilnică din Iulie este de 29°C.

Poziţionare: Sud-estul Europei, lângă Marea Neagră, între Bulgaria, Serbia, Ungaria, Ucraina şi Republica Moldova.Intră/ieşi

Intrarea in România este facilă din aproape toate părţile lumii, datorită pozitiei ţării şi faptului că este deservită de o serie de tipuri şi companii de transport.

Punctul principal de intrare în România este Bucureşti, capitala, mai ales aeroportul Henri Coandă (Otopeni), cel mai mare din România. Bucureştiul este şi un punct ideal de a începe un tur al României, deci este bine să ajungeţi aici prima dată.

Cu avionul

Cu trenul

Cu autobuzul