Praga: Diferență între versiuni

De la Wikitravel
Salt la: navigare, căutare
Praga

Default Banner.jpg

(Din Europa de Vest)
m
 
(Nu s-au afișat 27 de versiuni intermediare efectuate de alți 11 utilizatori)
Linia 1: Linia 1:
'''Praga''' (''Praha'') este capitala [[Cehia|Cehiei]] şi cel mai bine cunoscut oraş turistic din [[Europa Centrală]]. Deşi este puţin prea-vizitată în ultimii ani, Praga rămâne una dintre cele mai frumoase oraşe [[Europa|europene]]. Dar, deşi eşti în Europa Centrală, Praga pare tot mai mult ca un oraş în Germania, Austria, Italia sau Franţa - şi preţurile la fel! Pe meleagurile oraşului Praga, veţi întâlni o mulţime de turişti, dar şi un aer şi o istorie clasică europeană care nu prea o mai găsiţi nici unde!
+
'''Praga''' (''Praha'') este capitala [[Cehia|Cehiei]] şi cel mai cunoscut oraş turistic din [[Europa Centrală]]. Deşi, în ultimii ani, capitala cehă este puţin prea vizitată, rămâne, totuşi unul dintre cele mai frumoase oraşe [[Europa|europene]], comparabilă cu celelalte metropole din Germania, Austria, Italia sau Franţa (la fel cum este şi nivelul preţurilor!). Pe străzile multiseculare ale capitalei pragheze, veţi întâlni, la tot pasul, o mulţime de turişti extaziaţi de atmosfera unică a acestui oraş, încărcată de aerul unui mileniu de istorie clasică europeană, pe care nu prea o mai găsiţi niciunde!
  
 
==De înţeles==
 
==De înţeles==
  
Deşi Cehia este o ţară fostă comunistă, rămâne cea mai bogată ţară din Europa de Est, după [[Slovenia]], însemnând că Praga va părea foarte mult ca un oraş din Europa de Vest. De fapt, Praga are un Produs Intern Brut cu 25% mai ridicat decât media Uniunii Europene (şi dublu cât media Cehiei), deci oraşul este mai bogat decât PIB-ul mediu al [[Franţa|Franţei]] şi a [[Germania|Germaniei]]. Este şi cel mai vizitat oraş din Europa Centrală şi unul dintre cele mai vizitate din toată Europa! Deci, deşi după 1989 Praga era prost pregătită pentru afluxul fantastic de turişti, acum s-a mai acomodat şi este bine pregătită, cu infrastructură turistică, devenind un oraş cosmopolit şi prosper. Oraşul poate fi vizitat în orice sezon, fiindcă în Praga nu prea este sezon "de jos" când vin mai puţini turişti.
+
Deşi Cehia este o fostă ţară comunistă, rămâne cea mai bogată ţară din Europa de Est, după [[Slovenia]], ceea ce face ca  Praga să semene foarte mult cu marile metropole din Europa de Vest. De fapt, Praga are un Produs Intern Brut cu 25% mai ridicat decât media Uniunii Europene (şi dublu media Cehiei), fiind cel mai vizitat oraş din Europa Centrală şi unul dintre cele mai vizitate din toată Europa. Deşi, după "Revoluţia de catifea" din noiembrie 1989, Praga era insuficient pregătită pentru afluxul fantastic de turişti, actualmente, situaţia s-a schimbat mult, oraşul fiind dotat cu o infrastructură turistică apreciabilă, demnă de un oraş cosmopolit şi prosper. Oraşul poate fi vizitat în orice sezon, fiindcă în Praga nu prea este sezon "de jos", când vin mai puţini turişti.
  
 
==Intră/ieşi==
 
==Intră/ieşi==
  
Deşi Praga este foarte posibil cel mai cosmopolit oraş al Europei Centrale, transportul până la capitala cehă este destul de greu, fiind că nici la aeroport, nici în staţia de autobuz, nu veţi găsi oficii de turism, şi Praga nu este atât de bine conectată cu reţeaua europeană de transport ca [[Budapesta]].
+
Deşi Praga este, probabil, cel mai cosmopolit oraş al Europei Centrale, transportul până în capitala cehă este relativ dificil, fiindcă nici la aeroport, nici în autogări, nu veţi găsi oficii de turism, Praga nefiind atât de bine conectată cu reţeaua europeană de transport ca [[Viena]] sau [[Budapesta]], de exemplu.
  
 
===Cu trenul===
 
===Cu trenul===
  
Praga are doua gări internaţionale de tren - Hlavní Nádrazí (Gara Centrală, abreviată Praha hl.n.) şi Praha Holešovice (Gara Holešovice). Hlavní nádrazí este o gară mare, şi aici ajung majoritatea trenurilor internaţionale. La gara acesta veţi găsi un oficiu bun de turism şi multe alte servicii.
+
Praga are doua gări feroviare internaţionale: Hlavní Nádraží - se citeşte: Nadraji (Gara Centrală; abreviat-Praha hl.n.) şi Praha Holešovice (Gara Holešovice - se citeşte: Holeşoviţe). Hlavní Nádraží (în perioada interbelică: Wilson) este o gară mare şi aici ajung majoritatea trenurilor internaţionale. La această gară  veţi găsi un oficiu bun de turism şi multe alte servicii.
  
Capitala cehă este accesibilă cu trenul din toată Europa, deşi nu chiar atât de uşor ca alte metropole europene. Totuşi, asta nu înseamnă că legăturile sunt proaste, fiindcă trenul rămâne cel mai accesibil mod de călătorie la Praga dacă veniţi din [[Europa]].
+
Capitala cehă este accesibilă cu trenul din toată Europa, deşi nu chiar atât de uşor ca alte metropole europene. Totuşi, acest mic inconvenient nu înseamnă că legăturile sunt proaste, fiindcă trenul rămâne cel mai accesibil mod de călătorie la Praga, dacă veniţi din [[Europa]].
  
 
====Din Europa de Vest====
 
====Din Europa de Vest====
  
Mulţi turişti care vin la Praga incorporează oraşul în turul Europei de Vest, fiindcă nu este foarte departe de ţări ca [[Germania]] sau [[Austria]]. Deşi nu sunt conexiuni directe din oraşe ca [[Paris]], [[Amsterdam]] şi [[Bruxelles]], sunt trenuri directe de la [[Frankfurt]], [[Munchen]], [[Stuttgart]] şi [[Dresda]], oraşe care sunt importante puncte europene de schimb . Dacă veniţi din [[Austria]] sau [[Italia]], sunt trenuri rapide din [[Linz]] şi [[Viena]].
+
Mulţi turişti care vin la Praga încorporează oraşul în turul Europei de Vest, fiindcă nu este foarte departe de ţări ca [[Germania]] sau [[Austria]]. Deşi nu sunt conexiuni directe din oraşe ca [[Paris]], [[Amsterdam]] şi [[Bruxelles]], sunt trenuri directe de la [[Frankfurt]], [[Munchen]], [[Stuttgart]] şi [[Dresda]], oraşe care sunt importante puncte europene de schimb . Dacă veniţi din [[Austria]] sau [[Italia]], sunt trenuri rapide din [[Linz]] şi [[Viena]].
  
 
====Din Europa de Est====
 
====Din Europa de Est====
  
Praga, deşi este aproape de Germania, şi, de multe ori, are un nivel de trai comparabil cu această ţară, rămâne o ţară est-europeană. Din această cauză , este vizitată de mulţi turişti din Europa de Est, şi este incorporată în multe tururi cu alte ţări din Europa Centrală. Conexiunile de tren din Europa de Est sunt relativ bune, mai ales din [[Slovacia]] şi alte părţi a [[Cehia|Cehiei]]. Sunt trenuri directe la Praga (Hlavní nádrazí) din [[Bucureşti]], prin [[Budapesta]]. Conexiuni directe se pot găsi şi din [[Katowice]], [[Moscova]], [[Varşovia]], [[Wroclaw]], [[Kosice]], [[Bratislava]] şi bineînţeles din toate oraşele principale din Cehia, incluzând [[Brno]] şi [[Ostrava]].
+
Praga, deşi este aproape de Germania, şi, de multe ori, are un nivel de trai comparabil cu această ţară, rămâne o ţară est-europeană. Din această cauză , este vizitată de mulţi turişti din Europa de Est, şi este incorporată în multe tururi cu alte ţări din Europa Centrală. Conexiunile de tren din Europa de Est sunt relativ bune, mai ales din [[Slovacia]] şi alte părţi a [[Cehia|Cehiei]]. Sunt trenuri directe la Praga (Hlavní nádrazí) din [[Bucureşti]], prin [[Budapesta]]. Conexiuni directe se pot găsi şi din [[Katowice]], [[Moscova]], [[Varşovia]], [[Wroclaw]], [[Košice]], [[Bratislava]] şi, bineînţeles, din toate oraşele principale din Cehia, incluzând [[Brno]] şi [[Ostrava]].
  
Trenul care vine de la [[Bucureşti]] până la Praga trece prin [[Budapesta]] şi până la Budapeste trece prin [[Ploieşti]], [[Braşov]], [[Sighişoara]], [[Deva]], [[Alba Iulia]] şi [[Arad]]. Deci, dacă veniţi din oraşele acestea, aveţi conexiune directă până la Praga. Dacă veniţi din alte părţi a României, puteţi să faceţi conecţia prin oraşele de mai sus, sau chiar prin [[Budapesta]], dacă sunteţi aproape de graniţa maghiară (de exemplu, [[Oradea]]). În plus, dacă din oraşul dvs. există o cursă feroviară spre Budapesta (de exemplu, [[Timişoara]] şi [[Cluj-Napoca]]), puteţi să shimbaţi trenul în gara capitalei maghiare.
+
Trenul care vine de la [[Bucureşti]] până la Praga trece prin [[Budapesta]] şi până la Budapesta trece prin [[Ploieşti]], [[Braşov]], [[Sighişoara]], [[Deva]], [[Alba Iulia]] şi [[Arad]]. Deci, dacă veniţi din aceste oraşe, aveţi conexiune directă până la Praga. Dacă veniţi din alte părţi ale României, puteţi să faceţi conexiuna prin oraşele de mai sus, sau chiar prin [[Budapesta]], dacă sunteţi aproape de graniţa maghiară (de exemplu, [[Oradea]]). În plus, dacă din oraşul dvs. există o cursă feroviară spre Budapesta (de exemplu, [[Timişoara]] şi [[Cluj-Napoca]]), puteţi să schimbaţi trenul în gara capitalei maghiare.
  
 
==Ajuns acolo==
 
==Ajuns acolo==
  
Praga are un sistem eficace şi ieftin de transport în comun (''dopravní podnik''), cu trei linii de metrou şi zeci de linii de tramvai.
+
Praga are un sistem eficient şi ieftin de transport în comun (''dopravní podnik''), cu trei linii de metrou şi zeci de linii de tramvai.
  
 
===Cu metroul===
 
===Cu metroul===
Linia 35: Linia 35:
 
===Cu tramvaiul===
 
===Cu tramvaiul===
  
Deşi nu este o experienţă de călătorie atât de bună cât cea cu metroul, tramvaiele sunt unele dintre părţile bune ale sistemului de transport în comun a oraşului. Tramvaiele sunt rapide şi destul de frecvente, dar partea cea mai bună este că au un sistem foarte extensiv de linii şi staţii - aproape oriunde sunteţi în Praga, puteţi să găsiţi o staţie de tramvai în împrejurimi.
+
Deşi nu este o experienţă de călătorie atât de bună cât cea cu metroul, tramvaiele sunt unele dintre părţile bune ale sistemului de transport în comun al oraşului. Tramvaiele sunt rapide şi destul de frecvente, dar partea cea mai bună este că au un sistem foarte extensiv de linii şi staţii - aproape oriunde sunteţi în Praga, puteţi să găsiţi o staţie de tramvai în împrejurimi.
  
 
===Cu autobuzul===
 
===Cu autobuzul===
  
Sistemul de autobuze în Praga este puţin-folosit de turişti, fiind că majoritatea rutelor merg prin suburbii şi periferii. Autobuzele nu sunt atât de frecvente ca şi tramvaiele, mai ales în week-end. Staţiile sunt de proastă calitate în general şi este greu să găsiţi când este următorul autobuz.
+
Sistemul de autobuze în Praga este puţin-folosit de turişti, fiindcă majoritatea rutelor trec prin suburbii şi periferii. Autobuzele nu sunt atât de frecvente ca tramvaiele, mai ales în week-end, iar staţiile, în general, nu sunt de cea mai bună calitate şi este ceva mai greu să vă descurcaţi cu orarul autobuzelor.
 
 
Nu corespunde cu realitatea: si in statiile de autobuze sint afisate orarele curselor!!
 
De corectat: fiindca majoritatea ...
 
  
 
==De văzut==
 
==De văzut==
  
 
*'''Karlovy Most''' - cel mai faimos pod medieval din Praga, construit din piatră
 
*'''Karlovy Most''' - cel mai faimos pod medieval din Praga, construit din piatră
*'''Prazský Hrad''' (''Castelul Praga'')
+
*'''Pražký Hrad''' (''Castelul Praga'')
*'''Zoo Praha''' - a doua gradina zoologica, ca marime, din Europa, 10 kmp
+
*'''Zoo Praha''' - a doua grădină zoologică, ca mărime, din Europa, 10 kmp
 
 
[http://www.guide-prague.cz Guide Prague.cz]
 
De corectat: Karlův most, Pražský Hrad!!
 
  
 
==De dormit==
 
==De dormit==
  
In anii 1990, când Praga a fost uimită de influxul nou de turişti, nu prea erau multe hoteluri de găsit în acest oraş. Acum, Praga este plină de locuri de dormit, deşi şi preţurile au crescut foarte repede şi este greu de găsit un loc frumos de dormit la un preţ acceptabil.
+
In anii 1990, când Praga a fost asaltată de afluxul uriaş de turişti, nu erau prea multe hoteluri de găsit. Acum, Praga este plină de locuri de cazare, deşi preţurile lor au crescut foarte repede şi este greu de găsit un loc de cazare în zona centrală, la un preţ acceptabil.
  
 
===Buget redus===
 
===Buget redus===
  
 
*'''Clown and Bard''', Borivojova 102, http://www.clownandbard.com. Camere duble sub 1500 Kc (50 euro).
 
*'''Clown and Bard''', Borivojova 102, http://www.clownandbard.com. Camere duble sub 1500 Kc (50 euro).
*'''U kríze''' (''Crucea''), Újezd 20, Tel: 257 313 272. Printre singurele hotele mai ieftine care le puteţi găsi în centrul oraşului. Preţuri între 2000-3000 Kc (65-95 euro)
+
*'''U kríze''' (''Crucea''), Újezd 20, Tel: 257 313 272. Printre singurele hoteluri mai ieftine pe care le puteţi găsi în centrul oraşului. Preţuri: între 2000-3000 Kc (65-95 euro)
*'''Julián''', Elisky Peskové 11, http://www.julian.cz. Preţuri între 2000-3000 Kc (65-95 euro)
+
*'''Julián''', Elisky Peskové 11, http://www.julian.cz. Preţuri: între 2000-3000 Kc (65-95 euro)
*'''Hostel Center''' - situat la 2 minute distanta de Fred and Ginger Dancing Building. Camere cu doua sau trei paturi, 18 euro de persoana, pe noapte. http://www.hostelz.com/hostel/3651-Hostel-Center
+
*'''Hostel Center''' - situat la 2 minute distanţă de Fred and Ginger Dancing Building. Camere cu două sau trei paturi, 18 euro de persoană, pe noapte. http://www.hostelz.com/hostel/3651-Hostel-Center
  
 
===Buget mediu===
 
===Buget mediu===
  
*'''Dientzenhofer''', Nosticova 2, Tel: 257 316 830. O pensiune mică, cu doar şapte camere. Confortabilă şi relativ ieftină datorită zonei centrale în care este situată. Pensiunea oferă acces pentru cei în scaun cu rotile. Preţuri între 3000-4000 Kc (95-125 euro)
+
*'''Dientzenhofer''', Nosticova 2, Tel: 257 316 830. O pensiune mică, cu doar şapte camere. Confortabilă şi relativ ieftină datorită zonei centrale în care este situată. Pensiunea oferă acces pentru cei în scaun cu rotile. Preţuri: între 3000-4000 Kc (95-125 euro);
*'''Axa''', Na porící 40, http://www.vol.cz/axa. Un hotel modern, confortabil dar destul de banal, în zona Nové Mesto. Preţuri între 4000-5000 Kc (125-160 euro)
+
*'''Axa''', Na porící 40, http://www.vol.cz/axa. Un hotel modern, confortabil, dar destul de banal, în zona Nové Mesto. Preţuri: între 4000-5000 Kc (125-160 euro).
  
 
===De lux===
 
===De lux===
  
Deşi de calitate, hoteluri de lux în Praga sunt de multe ori mai scumpe decât în alte oraşe europene.
+
Deşi de calitate, hotelurile de lux în Praga sunt, de multe ori, mai scumpe decât în alte oraşe europene.
  
*'''Hoffmeister''', Pod Bruskou 7, http://www.hoffmeister.cz. Preţuri între 7000-8000 Kc (220-250 euro)
+
*'''Hoffmeister''', Pod Bruskou 7, http://www.hoffmeister.cz. Preţuri: între 7000-8000 Kc (220-250 euro),
*'''U krále Karla''', Úvoz 4, http://www.romantikhotels.com. Preţuri între 7000-8000 Kc (220-250 euro)
+
*'''U krále Karla''', Úvoz 4, http://www.romantikhotels.com. Preţuri: între 7000-8000 Kc (220-250 euro);
*'''Savoy''', Keplerova 6, http://www.hotel-savoy.cz. Cameră dublă: 9000 Kc (în jur de 285 euro)
+
*'''Savoy''', Keplerova 6, http://www.hotel-savoy.cz. Cameră dublă: 9000 Kc (în jur de 285 euro);
*'''Radisson SAS Alcron''', Stepánská 40, http://www.radisson.com/praguecs. Cameră dublă: 10.000 Kc (315 euro)
+
*'''Radisson SAS Alcron''', Stepánská 40, http://www.radisson.com/praguecs. Cameră dublă: 10.000 Kc (315 euro).
 
{{IsIn|Cehia}}
 
{{IsIn|Cehia}}
 +
[[WikiPedia:Praga]]
 +
 +
 +
 +
 +
 
[[ca:Praga]]
 
[[ca:Praga]]
 
[[de:Prag]]
 
[[de:Prag]]
Linia 83: Linia 83:
 
[[eo:Prago]]
 
[[eo:Prago]]
 
[[es:Praga]]
 
[[es:Praga]]
 +
[[fi:Praha]]
 
[[fr:Prague]]
 
[[fr:Prague]]
 +
[[hi:प्राग]]
 +
[[hu:Prága]]
 +
[[it:Praga]]
 
[[ja:プラハ]]
 
[[ja:プラハ]]
 +
[[nl:Praag]]
 +
[[pl:Praga]]
 
[[pt:Praga]]
 
[[pt:Praga]]
 
+
[[ru:Прага]]
[[WikiPedia:Praga]]
+
[[sv:Prag]]
 +
[[wts:Category:Prague]]

Versiunea curentă din 21 martie 2010 19:34

Praga (Praha) este capitala Cehiei şi cel mai cunoscut oraş turistic din Europa Centrală. Deşi, în ultimii ani, capitala cehă este puţin prea vizitată, rămâne, totuşi unul dintre cele mai frumoase oraşe europene, comparabilă cu celelalte metropole din Germania, Austria, Italia sau Franţa (la fel cum este şi nivelul preţurilor!). Pe străzile multiseculare ale capitalei pragheze, veţi întâlni, la tot pasul, o mulţime de turişti extaziaţi de atmosfera unică a acestui oraş, încărcată de aerul unui mileniu de istorie clasică europeană, pe care nu prea o mai găsiţi niciunde!

De înţeles

Deşi Cehia este o fostă ţară comunistă, rămâne cea mai bogată ţară din Europa de Est, după Slovenia, ceea ce face ca Praga să semene foarte mult cu marile metropole din Europa de Vest. De fapt, Praga are un Produs Intern Brut cu 25% mai ridicat decât media Uniunii Europene (şi dublu media Cehiei), fiind cel mai vizitat oraş din Europa Centrală şi unul dintre cele mai vizitate din toată Europa. Deşi, după "Revoluţia de catifea" din noiembrie 1989, Praga era insuficient pregătită pentru afluxul fantastic de turişti, actualmente, situaţia s-a schimbat mult, oraşul fiind dotat cu o infrastructură turistică apreciabilă, demnă de un oraş cosmopolit şi prosper. Oraşul poate fi vizitat în orice sezon, fiindcă în Praga nu prea este sezon "de jos", când vin mai puţini turişti.

Intră/ieşi

Deşi Praga este, probabil, cel mai cosmopolit oraş al Europei Centrale, transportul până în capitala cehă este relativ dificil, fiindcă nici la aeroport, nici în autogări, nu veţi găsi oficii de turism, Praga nefiind atât de bine conectată cu reţeaua europeană de transport ca Viena sau Budapesta, de exemplu.

Cu trenul

Praga are doua gări feroviare internaţionale: Hlavní Nádraží - se citeşte: Nadraji (Gara Centrală; abreviat-Praha hl.n.) şi Praha Holešovice (Gara Holešovice - se citeşte: Holeşoviţe). Hlavní Nádraží (în perioada interbelică: Wilson) este o gară mare şi aici ajung majoritatea trenurilor internaţionale. La această gară veţi găsi un oficiu bun de turism şi multe alte servicii.

Capitala cehă este accesibilă cu trenul din toată Europa, deşi nu chiar atât de uşor ca alte metropole europene. Totuşi, acest mic inconvenient nu înseamnă că legăturile sunt proaste, fiindcă trenul rămâne cel mai accesibil mod de călătorie la Praga, dacă veniţi din Europa.

Din Europa de Vest

Mulţi turişti care vin la Praga încorporează oraşul în turul Europei de Vest, fiindcă nu este foarte departe de ţări ca Germania sau Austria. Deşi nu sunt conexiuni directe din oraşe ca Paris, Amsterdam şi Bruxelles, sunt trenuri directe de la Frankfurt, Munchen, Stuttgart şi Dresda, oraşe care sunt importante puncte europene de schimb . Dacă veniţi din Austria sau Italia, sunt trenuri rapide din Linz şi Viena.

Din Europa de Est

Praga, deşi este aproape de Germania, şi, de multe ori, are un nivel de trai comparabil cu această ţară, rămâne o ţară est-europeană. Din această cauză , este vizitată de mulţi turişti din Europa de Est, şi este incorporată în multe tururi cu alte ţări din Europa Centrală. Conexiunile de tren din Europa de Est sunt relativ bune, mai ales din Slovacia şi alte părţi a Cehiei. Sunt trenuri directe la Praga (Hlavní nádrazí) din Bucureşti, prin Budapesta. Conexiuni directe se pot găsi şi din Katowice, Moscova, Varşovia, Wroclaw, Košice, Bratislava şi, bineînţeles, din toate oraşele principale din Cehia, incluzând Brno şi Ostrava.

Trenul care vine de la Bucureşti până la Praga trece prin Budapesta şi până la Budapesta trece prin Ploieşti, Braşov, Sighişoara, Deva, Alba Iulia şi Arad. Deci, dacă veniţi din aceste oraşe, aveţi conexiune directă până la Praga. Dacă veniţi din alte părţi ale României, puteţi să faceţi conexiuna prin oraşele de mai sus, sau chiar prin Budapesta, dacă sunteţi aproape de graniţa maghiară (de exemplu, Oradea). În plus, dacă din oraşul dvs. există o cursă feroviară spre Budapesta (de exemplu, Timişoara şi Cluj-Napoca), puteţi să schimbaţi trenul în gara capitalei maghiare.

Ajuns acolo

Praga are un sistem eficient şi ieftin de transport în comun (dopravní podnik), cu trei linii de metrou şi zeci de linii de tramvai.

Cu metroul

Praga are un sistem de metrou rapid, plăcut, ultra-modern şi ultra-curat, în orice caz, cel mai de calitate din Europa Centrală şi, posibil, din toată Europa. În ore de vârf, sunt trenuri din două în două minute.

Cu tramvaiul

Deşi nu este o experienţă de călătorie atât de bună cât cea cu metroul, tramvaiele sunt unele dintre părţile bune ale sistemului de transport în comun al oraşului. Tramvaiele sunt rapide şi destul de frecvente, dar partea cea mai bună este că au un sistem foarte extensiv de linii şi staţii - aproape oriunde sunteţi în Praga, puteţi să găsiţi o staţie de tramvai în împrejurimi.

Cu autobuzul

Sistemul de autobuze în Praga este puţin-folosit de turişti, fiindcă majoritatea rutelor trec prin suburbii şi periferii. Autobuzele nu sunt atât de frecvente ca tramvaiele, mai ales în week-end, iar staţiile, în general, nu sunt de cea mai bună calitate şi este ceva mai greu să vă descurcaţi cu orarul autobuzelor.

De văzut

  • Karlovy Most - cel mai faimos pod medieval din Praga, construit din piatră
  • Pražký Hrad (Castelul Praga)
  • Zoo Praha - a doua grădină zoologică, ca mărime, din Europa, 10 kmp

De dormit

In anii 1990, când Praga a fost asaltată de afluxul uriaş de turişti, nu erau prea multe hoteluri de găsit. Acum, Praga este plină de locuri de cazare, deşi preţurile lor au crescut foarte repede şi este greu de găsit un loc de cazare în zona centrală, la un preţ acceptabil.

Buget redus

  • Clown and Bard, Borivojova 102, http://www.clownandbard.com. Camere duble sub 1500 Kc (50 euro).
  • U kríze (Crucea), Újezd 20, Tel: 257 313 272. Printre singurele hoteluri mai ieftine pe care le puteţi găsi în centrul oraşului. Preţuri: între 2000-3000 Kc (65-95 euro)
  • Julián, Elisky Peskové 11, http://www.julian.cz. Preţuri: între 2000-3000 Kc (65-95 euro)
  • Hostel Center - situat la 2 minute distanţă de Fred and Ginger Dancing Building. Camere cu două sau trei paturi, 18 euro de persoană, pe noapte. http://www.hostelz.com/hostel/3651-Hostel-Center

Buget mediu

  • Dientzenhofer, Nosticova 2, Tel: 257 316 830. O pensiune mică, cu doar şapte camere. Confortabilă şi relativ ieftină datorită zonei centrale în care este situată. Pensiunea oferă acces pentru cei în scaun cu rotile. Preţuri: între 3000-4000 Kc (95-125 euro);
  • Axa, Na porící 40, http://www.vol.cz/axa. Un hotel modern, confortabil, dar destul de banal, în zona Nové Mesto. Preţuri: între 4000-5000 Kc (125-160 euro).

De lux

Deşi de calitate, hotelurile de lux în Praga sunt, de multe ori, mai scumpe decât în alte oraşe europene.