Orăștie

De la Wikitravel
Versiunea din 16 ianuarie 2013 15:49, autor: Vlad (Discuție | contribuții) (a redenumit Orastie în Orăștie)
(dif) ← Versiunea anterioară | Versiunea curentă (dif) | Versiunea următoare → (dif)
Salt la: navigare, căutare
Orăștie

Default Banner.jpg

Orăștie, mai demult Oroșteiu, (în dialectul săsesc Bros, în germană Broos, Brosz, maghiară Szászváros - în traducere Orașul sașilor; latină Saxopolis) este un municipiu situat în județul Hunedoara, România.

Obiective turistice:

- Catedrala “Sf. Arhangheli Mihail si Gavriil” - Biserica este unicat in arhitectura bisericeasca, fiind o combinatie de mai multe stiluri arhitectonice(romano-gotic-bizantin). Unicat prin faptul ca, spre deosebire de celelalte lacasuri de cult construite in stil predominant bizantin, are un singur turn(de factura gotica).

- "Schitul Sfantul Mare Mucenic Gheorghe – CUCUIS" (manastire de calugari) - Este situat pe soseaua Orastie spre Costesti. La ramificatia cu Castau(2 km din Orastie), faceti stanga si mergeti aproximativ 12 km pe un drum vechi de piatra. La Scoala elementara, care este si camin cultural, mai aveti de parcurs pana la schit inca 3 km de urcus lin pe drum din piatra. Asezamantul este amplasat intr-o poiana la poalele muntilor Surianu.

- Biserica – rotonda din Geoagiu - Cea mai veche biserica de piatra din Romania

- Cheile Mazii - La aproximativ 40 de km de Geoagiu se afla Cheile Cibului, o formatiune de stanci care te lasa fara respiratie cu frumusetea lor.