Mănăstirea Horezu: Diferență între versiuni

De la Wikitravel
Salt la: navigare, căutare
Mănăstirea Horezu

Default Banner.jpg

(Legături externe)
 
(Nu s-a afișat o versiune intermediară efectuată de un alt utilizator)
Linia 1: Linia 1:
Fondată în 1690 de către prinţul Constantin Brâncoveanu,
+
Fondată în 1690 de către prinţul Constantin Brâncoveanu, '''Mănăstirea Horezu''', din [[Valahia]], [[România]], este o piesă de artă în stilul "brâncovan", cunoscută pentru puritatea şi balanţa sa arhitecturală, bogăţia detaliilor sculptate, tratarea compoziţiilor religioase, portretele sale votive şi lucrările sale pictate decorativ.
'''Mănăstirea Horezu''', din [[Valahia]], [[România]], este o piesă de artă în stilul "brâncovan", cunoscută pentru puritatea şi balanţa sa arhitecturală, bogăţia detaliilor sculptate, tratarea compoziţiilor religioase, portretele sale votive şi lucrările sale pictate decorativ.
 
  
 
Această mănăstire a fost înscrisă în [[patrimoniul mondial UNESCO]].
 
Această mănăstire a fost înscrisă în [[patrimoniul mondial UNESCO]].
  
== Legături externe ==
 
  
*[http://www.mtromania.ro România: Mereu surprinzătoare]
+
{{ciot}}
*[http://www.cnr-unesco.ro Comisia Naţională a României pentru UNESCO]
 

Versiunea curentă din 7 aprilie 2007 13:20

Fondată în 1690 de către prinţul Constantin Brâncoveanu, Mănăstirea Horezu, din Valahia, România, este o piesă de artă în stilul "brâncovan", cunoscută pentru puritatea şi balanţa sa arhitecturală, bogăţia detaliilor sculptate, tratarea compoziţiilor religioase, portretele sale votive şi lucrările sale pictate decorativ.

Această mănăstire a fost înscrisă în patrimoniul mondial UNESCO.Acest articol este momentan doar un ciot şi are nevoie de atenţia dvs. Plonjaţi înainte şi ajutaţi-l să crească!