Mănăstirea Horezu: Diferență între versiuni

De la Wikitravel
Salt la: navigare, căutare
Mănăstirea Horezu

Default Banner.jpg

 
(Legături externe)
 
(Nu s-au afișat 2 versiuni intermediare efectuate de alți 2 utilizatori)
Linia 1: Linia 1:
Fondată în [[1690]] de către prinţul [[Constantin Brâncoveanu]],
+
Fondată în 1690 de către prinţul Constantin Brâncoveanu, '''Mănăstirea Horezu''', din [[Valahia]], [[România]], este o piesă de artă în stilul "brâncovan", cunoscută pentru puritatea şi balanţa sa arhitecturală, bogăţia detaliilor sculptate, tratarea compoziţiilor religioase, portretele sale votive şi lucrările sale pictate decorativ.
'''mănăstirea [[Horezu]]''', din [[Valahia]], [[România]], este o piesă de artă în stilul "brâncovan", cunoscută pentru puritatea şi balanţa sa [[arhitectură|arhitecturală]], bogăţia detaliilor sculptate, tratarea compoziţiilor religioase, portretele sale votive şi lucrările sale pictate decorativ.
 
  
Această mănăstire a fost înscrisă în [[Patrimoniul Mondial al UNESCO]].
+
Această mănăstire a fost înscrisă în [[patrimoniul mondial UNESCO]].
  
== Legături externe ==
 
  
*[http://www.mtromania.ro România: Mereu surprinzătoare]
+
{{ciot}}
*[http://www.cnr-unesco.ro Comisia Naţională a României pentru UNESCO]
 

Versiunea curentă din 7 aprilie 2007 13:20

Fondată în 1690 de către prinţul Constantin Brâncoveanu, Mănăstirea Horezu, din Valahia, România, este o piesă de artă în stilul "brâncovan", cunoscută pentru puritatea şi balanţa sa arhitecturală, bogăţia detaliilor sculptate, tratarea compoziţiilor religioase, portretele sale votive şi lucrările sale pictate decorativ.

Această mănăstire a fost înscrisă în patrimoniul mondial UNESCO.Acest articol este momentan doar un ciot şi are nevoie de atenţia dvs. Plonjaţi înainte şi ajutaţi-l să crească!