Lugano: Diferență între versiuni

De la Wikitravel
Salt la: navigare, căutare
Lugano

Default Banner.jpg

(rv)
(Buget redus)
Linia 51: Linia 51:
 
===Buget redus===
 
===Buget redus===
  
*'''Căminul Lugano''',  Via Cantonale 13, (91) 966 27 28  [email protected]  
+
*'''Căminul Lugano''',  Via Cantonale 13, (91) 966 27 28  [email protected]
  
 
===Buget mediu===
 
===Buget mediu===

Versiunea de la data 17 martie 2007 01:33

Monte San Giorgio văzut dinspre oraş

Lugano este un oraş situat pe malul lacului omonim în Ticino, partea italiană a Elveţiei. Parte a micro-climatului temperat, Lugano oferă palmieri, bulevarde pitoreşti, privelişti uimitoare a lacului şi asupra Alpilor, şi multe oportunităţi pentru activităţi interioare şi exterioare. Lugano este de asemenea o bază pentru vizitarea oraşelor şi locurilor din zonă.

Intră

Cu avionul

Lugano are un mic aeroport internaţional cu zboruri spre mai multe oraşe europene, în special din Franţa şi Germania. Aeropoartele din Milano sunt la 1 şi jumătate distanţă cu autocarul sau trenul şi sunt deservite de easyJet. Swiss Air oferă tarife reduse spre Lugano din mai multe părţi ale Europei.

Cu trenul

Trenurile pleacă spre Zürich (3.5 - 4 ore) şi Milano (40 min - 1 oră) precum şi Geneva (6 ore, 1 schimare). Reţineţi că pentru a ajunge la Geneva, sau oriunde în vestul Elveţiei, este câtreodată mai rapid să mergi prin Zürich, pentru că trenurile sunt mai frecvente şi mai rapide.

Cu maşina

Cu autocarul

Cu feribotul

Mare parte din lacul Lugano este situat de fapt în Italia, aşa că aduceţi şi un paşaport dacă plănuiţi să-l exploraţi cu feribotul.

Împrejurimi

Lugano este de ajuns de mic pentru a fi străbătut pe jos, şi multe străzi sunt doar pedestre, însă dealurile de lângă lac sunt destul de abrupte aşa că autobuzul ar fi o opţiune mai bună către gară dacă aveţi multe bagaje. Taxiuri pot fi găsite pe drumurile principale. Feriboturile sunt ocazii bune de a admira priveliştea.

De văzut

De făcut

  • Înot
  • Mersul cu barca
  • Hoinărit

De învăţat

De cumpărat

Toate mărcile importante precum şi buticurile ale designerilor sunt de găsit aici, precum şi diverse magazine elveţiene şi italieneşti.

De mâncat

De băut

Vara cel mai bine este să hoinăriţi pe terasele din jurul lacului. Întrebaţi acolo despre cluburi şi spectacole, pentru că locurile de desfăşurare se schimbă de la sezon la sezon.

De dormit

Există multe opţiuni hoteliere în oraş, de la cămine cu o atmosferă plăcută până la hoteluri de patru stele şi pensiuni comunale. Vara, rezervaţi-vă locul înainte de a veni la Lugano, însă în restul anului puteţi găsi liniştit un loc de dormit, cât timp bugetul dvs. este flexibil.

Buget redus

Buget mediu

De lux

Contact

Există câteva cafenele internet în oraş, încercaţi de exemplu în apropiere de staţia feroviară.

Rămâneţi în siguranţă

Lugano este sigur, la fel ca majoritatea oraşelor din Elveţia, însă densitatea de poşete scumpe, ceasuri şi ochelari de soare, ar putea să facă din furtul portmoneelor o problemă. Măsurile preventive obişnuite trebuie puse în aplicare, de exemplu nu vă plimbaţi singuri seara, în special după ce se închid barurile şi cluburile.

Ieşi

Trenurile pleacă la interval de o oră spre Milano, de unde vă puteţi îndrepta spre orice destinaţie din Italia.

Legături externe