Lugano: Diferență între versiuni

De la Wikitravel
Salt la: navigare, căutare
Lugano

Default Banner.jpg

(De învăţat)
(Împrejurimi)
Linia 23: Linia 23:
 
==Împrejurimi==
 
==Împrejurimi==
  
Lugano este de ajuns de mic pentru a fi străbătut pe jos, şi multe străzi sunt doar pedestre, însă dealurile de lângă lac sunt destul de abrupte aşa că autobuzul ar fi o opţiune mai bună către gară dacă aveţi multe bagaje. Taxiuri pot fi găsite pe drumurile principale. Feriboturile sunt ocazii bune de a admira priveliştea.
+
Lugano este de ajuns de mic pentru a fi străbătut pe jos, şi multe străzi sunt doar pedestre, însă dealurile de lângă lac sunt destul de abrupte aşa că autobuzul ar fi o opţiune mai bună către gară dacă aveţi multe bagaje. Taxiuri pot fi găsite pe drumurile principale. Feriboturile sunt ocazii bune de a admira priveliştea.Lacul este un loc ideal de pescuit. Trebuie, evident, respectate regulamentele locale si evitate zonele protejate, precum intrarea raului Cuccio in Porlezza. In numeroasele parcuri care inconjoara lacul cresc alaturi cedri, pini mexicani, copaci de camfor, eucalipti, azalee, rododendron etc. Primavara, spectacolul oferit de magnolii si de camelii este fascinant.
 +
De la drumetiile alpine, la terenurile de golf plasate intr-un peisaj mirific, intre munte si apa, la terenurile impecabile de tenis si pana la partiile de schi ce se intind de pe Monte Lema, la cateva minute de Lugano, si pana la San Bernardino, la mai putin de o ora cu masina, atractiile sportive sunt nenumarate. Evident, cele mai indragite sunt cele acvatice. Ultima pasiune de a cobori pe cursurile rapide de apa in canoe este cea mai la moda. (http://www.daciccool.ro/locuri/de-pretutindeni/1665-lugano)
  
 
==De văzut==
 
==De văzut==

Versiunea de la data 24 noiembrie 2012 20:04

Monte San Giorgio văzut dinspre oraş

Lugano [5] este un oraş situat pe malul lacului omonim în Ticino, partea italiană a Elveţiei. Parte a micro-climatului temperat, Lugano oferă palmieri, bulevarde pitoreşti, privelişti uimitoare a lacului şi asupra Alpilor, şi multe oportunităţi pentru activităţi interioare şi exterioare. Lugano este de asemenea o bază pentru vizitarea oraşelor şi locurilor din zonă.

Intră

Cu avionul

Lugano are un mic aeroport internaţional cu zboruri spre mai multe oraşe europene, în special din Franţa şi Germania. Aeropoartele din Milano sunt la 1 şi jumătate distanţă cu autocarul sau trenul şi sunt deservite de easyJet. Swiss Air oferă tarife reduse spre Lugano din mai multe părţi ale Europei.

Cu trenul

Trenurile pleacă spre Zürich (3.5 - 4 ore) şi Milano (40 min - 1 oră) precum şi Geneva (6 ore, 1 schimare). Reţineţi că pentru a ajunge la Geneva, sau oriunde în vestul Elveţiei, este câtreodată mai rapid să mergi prin Zürich, pentru că trenurile sunt mai frecvente şi mai rapide.

Cu maşina

Cu autocarul

Cu feribotul

Mare parte din lacul Lugano este situat de fapt în Italia, aşa că aduceţi şi un paşaport dacă plănuiţi să-l exploraţi cu feribotul.

Împrejurimi

Lugano este de ajuns de mic pentru a fi străbătut pe jos, şi multe străzi sunt doar pedestre, însă dealurile de lângă lac sunt destul de abrupte aşa că autobuzul ar fi o opţiune mai bună către gară dacă aveţi multe bagaje. Taxiuri pot fi găsite pe drumurile principale. Feriboturile sunt ocazii bune de a admira priveliştea.Lacul este un loc ideal de pescuit. Trebuie, evident, respectate regulamentele locale si evitate zonele protejate, precum intrarea raului Cuccio in Porlezza. In numeroasele parcuri care inconjoara lacul cresc alaturi cedri, pini mexicani, copaci de camfor, eucalipti, azalee, rododendron etc. Primavara, spectacolul oferit de magnolii si de camelii este fascinant. De la drumetiile alpine, la terenurile de golf plasate intr-un peisaj mirific, intre munte si apa, la terenurile impecabile de tenis si pana la partiile de schi ce se intind de pe Monte Lema, la cateva minute de Lugano, si pana la San Bernardino, la mai putin de o ora cu masina, atractiile sportive sunt nenumarate. Evident, cele mai indragite sunt cele acvatice. Ultima pasiune de a cobori pe cursurile rapide de apa in canoe este cea mai la moda. (http://www.daciccool.ro/locuri/de-pretutindeni/1665-lugano)

De văzut

De făcut

  • Înot
  • Mersul cu barca
  • Hoinărit

=De învăţat

=Università della Svizzera Italiana (USI) , De asemenea, cunoscut sub numele de Universitatea din Lugano, este o universitate italiană-şi vorbitoare de limba engleză, care cuprinde patru facultăţi: Arhitectură în campusul Mendrisio, Ştiinţe ale Comunicării, Economie, si Informatica in campusul Lugano. USI este activă în multe domenii de cercetare inovatoare şi participă la numeroase reţele de cercetare naţionale şi internaţionale. Promovarea de schimb şi de contact cu profesii si absolventi sale, USI va ofera de asemenea absolvenţii săi, cu orientare în carieră, asigurând o tranziţie lină către locul de muncă.USI iese în evidenţă în peisajul academic elveţian pentru programele sale de predare originale, atât la nivel licenţă şi nivel de master. Acestea sunt informate de către regionale şi motive istorico-culturale, dar la fel de inspirat de o disponibilitate de a acţiona cu privire la reformele implementate în prezent în învăţământul superior. Uită-te la Academia de Arhitectura si Facultatea de Economie: crearea lor a fost pe deplin justificată, fostul printr-o stralucitoare tradiţie veche de secole, şi acesta din urmă de către puterea de centrul financiar din Lugano, cu rezonanta sale la nivel naţional şi la nivel mondial. Apoi uita-te la Facultatea de Ştiinţe ale Comunicării, unica de acest gen din Elveţia, şi Facultatea de Informatică, şi pe cale de a deveni al treilea centru de excelenţă în Elveţia, după cele două Institute Federal de Tehnologie. Facultatea de Teologie din Lugano în Canton Ticino din Elveţia (în italiană: Facoltà di Teologia di Lugano) este o şcoală privată în Lugano în Canton Ticino si este una din facultatile de teologie de lider în Elveţia în partea italiană din Elveţia, care oferă studii de licenţă programe.(http://www.universitieshandbook.com/ro/directory/city/lugano)

De cumpărat

Toate mărcile importante precum şi buticurile ale designerilor sunt de găsit aici, precum şi diverse magazine elveţiene şi italieneşti.

De mâncat

De băut

Vara cel mai bine este să hoinăriţi pe terasele din jurul lacului. Întrebaţi acolo despre cluburi şi spectacole, pentru că locurile de desfăşurare se schimbă de la sezon la sezon.

De dormit

Există multe opţiuni hoteliere în oraş, de la cămine cu o atmosferă plăcută până la hoteluri de patru stele şi pensiuni comunale. Vara, rezervaţi-vă locul înainte de a veni la Lugano, însă în restul anului puteţi găsi liniştit un loc de dormit, cât timp bugetul dvs. este flexibil.

Buget redus

Buget mediu

  • Hotel Villa Marita, Via Lucino 49, 6932 Breganzona, +41 (91) 966 05 61 (, fax: +41 (91) 968 11 18), [2]. checkin: 14:00-23:00; checkout: 10:00-11:00. CHF 80-190.
  • Lugano Dante Center Swiss Quality Hotel, Piazza Cioccaro 5, +41 (91) 910 57 00 (, fax: +41 (91) 910 57 77), [3]. checkin: 14:00; checkout: 12:00. CHF 139-425.

De lux

  • Hotel Splendide Royal, Riva Caccia 7, +41 (91) 985 77 11 (, fax: +41 91 985 77 22), [4]. CHF 300-600.

Contact

Există câteva cafenele internet în oraş, încercaţi de exemplu în apropiere de staţia feroviară.

Rămâneţi în siguranţă

Lugano este sigur, la fel ca majoritatea oraşelor din Elveţia, însă densitatea de poşete scumpe, ceasuri şi ochelari de soare, ar putea să facă din furtul portmoneelor o problemă. Măsurile preventive obişnuite trebuie puse în aplicare, de exemplu nu vă plimbaţi singuri seara, în special după ce se închid barurile şi cluburile.

Ieşi

Trenurile pleacă la interval de o oră spre Milano, de unde vă puteţi îndrepta spre orice destinaţie din Italia.